Man liekas, ka par garu un neērtu ir mačeti nēsāt līdzi uz medībām. Es dažreiz paņemu līdzi šādu, saliekamu zāģīti. Ļoti ass un labs pat resniem (līdz 20cm0 kokiem). Ieiet jakas kabatā. Un pat ja nenoder tai dienā, tad nav traucējis...
Man ir Fiskar mačete par 20Ls, esmu ļoti priecīgs! Maza, ideāli cērt arī alkšņus 5cm diametrā ar vienu cirtienu! Jautājums tikai nav gluži pareizs, ne medībām, bet gan izmantošanai mežā medību laikā, laikam! ;)
Edmund,nu tu laid,neblamējies pa portālu,atbrauksi mājās,dabūsi pa mizu.:):):)
Slēpts
11.01.2011. 17:37
Man ir parastā fiskars mačete.Nu uz dzinējmedībām nēsu ņēmis līdzi,bet kad eju uz bebriem vienmēr ņemu.Ar to vakarā aizejot agrāk,gar upi labi var attīrīt taciņu pa kuru var pārvietoties klusām no viena upes līkuma uz citu.Katrā ziņā ar nazi tas darbiņš būtu diezgan ķēpīgs.
Priekš ārā vilkšanas man vienmēr ir līdzi uztaisīts koks ar šņori,kas der kabatā.
Sestdien braucu pa lauku celu un ,hops, pari celam priedite es ar savu masinu apbraukt nevaru uz cela jau stav iekasies buss kurs ari garam netiek...! Sakuma meginam pa diviem nolauzt galotni nekas nesanak, paris dienas atpaklal no masinas iznemu fuksiti un pratiga naza ari masina nav...! Tad atcerejos ka lidzi tak ir bisite domaju sasausu stumbru un pectam nolauzisim, tacu ar 6,2 renkam padsmit centimeru resnuma priede vienkarsi nolidoja ar vienu savinu un cels brivs...!!!
Priekš ārā vilkšanas man vienmēr ir līdzi uztaisīts koks ar šņori,kas der kabatā.
http://lav-lv.fiskars.com/Prod...
šāds verķis,pirku pa 19.99ls{akcija},jau pieminētajā veikalā-Alfā,iespējams ir arī citos.