Tur vel vajadzēja rēķinu piestādīt jo suņa saimniece ir zināma.Klaiņojošo suņu sabildētus šādus varoņdarbus vajadzētu izplatīt pa suņu īpašnieku portāliem.Zinu kad Vācijā klaiņojošus kaķus izķer ar speciāliem slazdiem bet pie mums...
Var filmēt dažādi. Bet ja atbildet uz tavu jautājumu, tad pāris reizes esmu redzējis kā tie saucamie dzīvnieku kanāli filmēja ne visai pat man pieņemamas ainas, kā plēš gabalos dzīvu dzīvnieku, un vēl komentētājs mierīgā balsī to visu skaisti apraksta. Brrrrr.
Bet vienkārši var visu nofilmēt no A-Z ar visu stirnas glābiņa mēginājumu.
Kā saka miets ar diviem galiem. Saimnieki nevelas ticēt ka viņu mīlulis var sadarit tādus nedarbus, bet realitāte ir pilnīgi cita. :( Laikam kamēr netiks nofilmēts kā tie mājas mīlulīši plēš stirnu un kā viņa kliedz briesmu kliedzienus, laikam tikmēr saimniekiem nepielēks uz ko spēj viņu mīlulis. Kā saka laikam katram saimniekam vajadzēs nofilmē viņa mīļuļa sadarītos nedarbus, kā saka lai būtu ko paskatīties pirms nakts miera.
Šāda problema ir aktuāla pa visu LV.
Es ar mēģināju ar vienu saimineku cilvēcīgi aprunāties lai suņus piesien, bet diemžel nepielec ko viņa mīļuļi dara mežā. Vēlāk lai nebrīnas ka būs izveidojusies tāda pati situācija kā sižetā :(
Ko darit jāglābj stirnu populacija. :(
Tiem kam to plēsēju nav,nekad nesapratīs tos,kas katru gadu 3-5 vilkus sava kolektīva teritorijā nomedī.Un Mārim šī problēma ir.Tāpēc es pilnībā piekrītu Mārim.Pēdējo 3-4 gadu laikā mums sākusies jauna problēma lūši un arī Zvārdē mēs katru gadu pa kādam nomedijam un mazāk viņu nekļūst.Pilnībā piekrītu,ka kādam ''sanitāram''ir jabūt,bet ne tik daudz kā šobrīd.Dažus komentārus atpakaļ es jau uzskaitiju 11 lūšus sava kolektīva un kaimiņu pierobežās medijot.Šoruden baura laikā piegaudojot,Zvārdes purvā atsaucās 4 vilki.Pagājušo gadu tur uzturējās 6 vilki.Daba gan pagājušo gadu,gan šogad ir vilku pusē,jo zem dziļā sniega purvs ir vaļā un praktiski nav šobrīd dzenams un tas palīdz vilkiem tikai vairoties.Trīs gadus atpakaļ vienam zemniekam Rīgas -Liepājas šosejas malā vilki nocēla 18 jērus.Kā Jūs domājat uz ko viņš izgāza savas dusmas?
Arī es piekrītu Ģirta teiktajam - dabā visam ir jābūt līdzsvarā. Cilvēks ar savām korekcijām bieži vien dabai ir sariebis. Mežam ir vajadzīgs gan lūsis, gan arī vilks. Cilvēka uzdevums ir sabalansēt līdzsvaru dzīvnieku pasaulē, bet tas nav viegls uzdevums - kļūdas var dārgi maksāt.
P.S. 70-tajos gados Ķīnā uzsāka cīņu ar zvirbuļiem... :))
Slēpts
23.01.2011. 11:11
Protams, ka nē! Tāpēc jau citātā tika uzsvērts "VIDĒJI"
Bet vienkārši var visu nofilmēt no A-Z ar visu stirnas glābiņa mēginājumu.
Šāda problema ir aktuāla pa visu LV.
Es ar mēģināju ar vienu saimineku cilvēcīgi aprunāties lai suņus piesien, bet diemžel nepielec ko viņa mīļuļi dara mežā. Vēlāk lai nebrīnas ka būs izveidojusies tāda pati situācija kā sižetā :(
Ko darit jāglābj stirnu populacija. :(
http://www.tv3play.lv/program/...
P.S. 70-tajos gados Ķīnā uzsāka cīņu ar zvirbuļiem... :))
Neviens plēsīgs zvērs nav tik veiksmīgs, lai ēstu katru dienu!