Šodien vārdadienu svin Meldra, Meldris, Melisa, rītdien - Marija, Marika, Marina
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Ieroča izvēle

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 62 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 18.10.2015. 21:11

Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2023-12-28 13:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: oksalis.lv
Atrašanās vieta: Austrumlatgales virsmežniecība
Medību stāžs: 3 gadiņi
Aprīkojums: mazs, mazs nazītis...
Suņi: Taksis - Lara
08.03.2014. 16:40
Varu arī paņemt tozu un parādīt kā šauj. 50 m abas lodes ir skrejošās cūkas mērķa 10`nieka mazākajā rinķī. Bet brauks pašaut ar to ko būvēju sk-35 sacensībām :)
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2026-01-06 15:10
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: .I.
Atrašanās vieta: Īdeņa
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Lisa, Džimbo, Rokijs, Kleo
Medību trofejas: 21
08.03.2014. 18:47
Super :D
galvenais ka 10niekos un spičku kastēs var trāpīt. man labāk patīk cūkas šaut :D
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-03-08 16:26
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: MK Laidu mednieks
Atrašanās vieta: Kuldīgas novads
Medību stāžs: No 2015.gada ar papīriem.
Aprīkojums: Bettinsoli NEXUS
Suņi: taksis
Medību trofejas: 10
12.10.2015. 21:58
Sveiki, kolēģi! Kā jaunais mednieks, kurš beidzot būs sagaidījis astoņpadsmito dzimšanas dienu, lai iegādātos pirmo ieroci, esmu nonācis nesaprašanā. Vēlētos iegādāties gludstobra ieroci cenā līdz ~1300eiro, bet saprašana kādu iegādāties vairs nav, jo lasot forumus un runājot ar mednieku veikalu pārdevējiem noprotu, ka mūsdienās ir grūti atrast ieroci, ar kuru labi un precīzi varētu šaut ar medību lodi, jo pārsvarā visi ieroči tiek ražoti skrošu šaušanai. Toties otra galējība krievu ieroči, kuriem lodes trajektorija ir OK, bet stobri neiet kopā. Varbūt jūs tomēr varētu ieteikt kādu labu ieroci šaušanai ar lodi, nereti renkuļiem, manis izvēlētajā cenu diapazonā?
Slēpts
13.10.2015. 08:41
No saviem novērojumiem/pieredzes varu teikt tikai vienu- 1. ieroci nevajag pirkt dārgu. Labāk kaut ko lētāku, jo pēc laika sapratīsi, kas pašam patīk un ko īsti gribi. Zinu, ka gribas uzreiz to labāko, bet kā jau pats teici : '' ...saprašana kādu iegādāties vairs nav'', tātad tagad ieroci nopirksi tikai pēc citu ieteikumiem? Esmu runājis ar citiem jaunajiem medniekiem, kas pērk 1. ieroci- nopērk labāko ko varēja atļauties, bet pēc nopirkšanas saprot, ka varēja kaut ko lētāku utt.... Visiem ieročiem funkcija tā pat ir viena- ielādē pa vienu galu, izšauj pa otru.
Par ''gludo'', ja gribās gan lodēm, gan skrotīm/renkuļiem, tad mans viedoklis viennozīmīgi ir- pusautomāts ar maināmiem stobriem(gludais+paradoksa lēzeni vītņotais) - kādreiz hubertā bija mosbergs(ja nekļūdos maksāja ~500Ls).
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2023-12-28 13:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: oksalis.lv
Atrašanās vieta: Austrumlatgales virsmežniecība
Medību stāžs: 3 gadiņi
Aprīkojums: mazs, mazs nazītis...
Suņi: Taksis - Lara
13.10.2015. 12:53
Gati - cik Tev ieroči ir bijuši ka tā vari apgalvot par to, ka pirmais ierocis jāpērk lēts? Jebkura maiņa maksā naudu, pirmo vairs nepārdosi par tik cik nopirki, nauda zaudēta.
Ralfs
Ralfs
Pēdējo reizi manīts 2025-08-26 01:44
Atrašanās vieta: Viesīte
Medību stāžs: No 2013. gada
Suņi: Rietumsibīrijas Laika
13.10.2015. 13:30
Ja ir vēlēšanās šaut tikai ar lodēm, iesaku bisi ar lēzeno vītni. Man ir kloķējamais savage 212 ar vītni. Esmu pilnībā apmierināts. 50 metros lodes guļas viena otrai virsū.
Gunārs
Gunārs
Pēdējo reizi manīts 2026-06-08 15:06
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: MK Sencis
Atrašanās vieta: Jēkabpils
Medību stāžs: no 2010.
Aprīkojums: IŽ-26e; Weatherby Vanguard 30-06; Savage Mark II .22; Yildiz Lux 12cal
Medību trofejas: 1
13.10.2015. 13:40
Man tautā pazīstams mednieku kursu vecis savulaik silti ieteica ņemt lietotu nedārgu gludo. Pēc tam ņemt jaunu vītni (savam budžetam atbilstošu) kalibros .308 vai .30-06 ar labu stiklu. Un tad pie pietiekamiem “sausajiem” treniņiem un reālajām medībām parādīsies vēlme pēc .223; .22lr u.c. tml. kalibriem. Tev gan mazliec cita situācija, jo pie vītnes tiksi tikai pēc 3 gadiem, bet, ja man būtu tagad vēlreiz jāsāk no nulles, tāpat ņemtu nenojātu vecu ižu, jo pirmo gadu to plinti ne vienu vien reizi atsitīsi, nometīsi, saskrāpēsi utt. Ar ižu/tozu tas nebūs tik sāpīgi kā ar jebkuru citu rori pa štuku un uz augšu. Un kad būsi apdauzījies, tad paņem kaut ko glaunāku, kas sirdij tīk, bet veco atstāj bebru dambju jaukšanai.
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-03-21 20:35
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Jēkabpils rajons
Medību stāžs: no 2010
Aprīkojums: Fabarm lion h35 titan; weathwerby vanguard 308win syntetic;
Suņi: nav
Medību trofejas: 6
13.10.2015. 13:56
pa to naudu sanāk lietota divstobrene (ižene) . Pašam bija un ir šauts ar vairākām krievu divstobrenēm, nu nav viņas tik sliktas priekš pirmā ieroča.Kāpēc lietota-mazāks ieberziens ja izdomā tālāk pārdot, vai sagribās pusautomātu. A par atlikušo sanāk labs budžeta spicais ar visu optiku, jo ar laiku tāpat sagribēsies spico, un gludais paliks pārsvarā putniem.
Slēpts
13.10.2015. 14:19
Gati - cik Tev ieroči ir bijuši ka tā vari apgalvot par to, ka pirmais ierocis jāpērk lēts? Jebkura maiņa maksā naudu, pirmo vairs nepārdosi par tik cik nopirki, nauda zaudēta.

Tagad man ir 3,5 ieroči, līdz šim neko neesmu mainījis, pagaidām arī domāju, ka šie man varētu kalpot līdz galam. Es neapgalvoju, bet iesaku... un ne īsti lētu, bet kaut ko price/performance, ne īpaši dārgu, bet sakarīgu. Ss'ā ik pa laikam izpeld kaut kas labs par sakarīgu ciparu. Ižu neieteiktu, bet pa 600eur var jau nopirkt jaunu turku.
Un tagad jau pa lielam pasaulē pieņemts, ka gludais ir paredzēts šaušanais ar skrotīm(putniem), vītne lielajiem kustoņiem. Tā kā jaunais mednieks vēlas šaut pārsvarā ar lodēm...tad es iesaku viennozīmīgi pusautomātu- viens stobrs viena trajektorija.
p.s. kas ražo divstobrenes ar paradoksu? (paradokss tikai vienā vai abos stobros?)
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-03-08 16:26
Mednieku organizācija: MK Laidu mednieks
Atrašanās vieta: Kuldīgas novads
Medību stāžs: No 2015.gada ar papīriem.
Aprīkojums: Bettinsoli NEXUS
Suņi: taksis
Medību trofejas: 10
13.10.2015. 17:04
Bija doma par to savage 212, sāku jautāt Zommerā par šo ieroci, jo agrāk tieši viņiem bija pārdošanā, pateica, ka nesūtīšot viņu un neesot arī nākošajā pasūtījumā iekļāvuši. Un par Iž runājot, pat pārdevēji saka, ka no jaunajiem ieročiem grūti atrast indivīdu, kura stobri saietu kopā. Bet par lietotu ieroci runājot, kaut kā nav tā uzticība, jauns mednieks, man jau var ''iesmērēt'' visu. Pat nav gribēšana pēc pirmā ieroča ''švakāka'', jo tomēr pie katra ieroča jāpierod un, ja pierod, tad medī kamēr ir labi, nevis sākuma pierod pie viena ieroča, tad maina uz kādu sakarīgāku. Tāpēc vēlos ieroci, ko varu atļauties un ar kuru godam varētu sagaidīt ''spicā'' iegādi. Tādu ieroci, lai šaujot par to pašu mežacūku, būtu apziņa, ka viņai jākrīt, nevis domāt, ja paveiksies-nokritīs, nav jau vajadzības pēc pūdeļiem. Bet protams, bez darba šautuvē neiztikt.