Šodien vārdadienu svin Meldra, Meldris, Melisa, rītdien - Marija, Marika, Marina
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Ieroča izvēle

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 62 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 18.10.2015. 21:11

Ilgvars
Ilgvars
Pēdējo reizi manīts 2026-07-21 19:13
Lietotāja statuss: Guru
Atrašanās vieta: Rīga, Gulbene un pēc vajadzības
Suņi: nav
Medību trofejas: 11
14.10.2010. 17:03
Savage 10GXP3 taču nav 308Win kalibrā...
Par Savage 10GXP, 223Rem, nekā slikta nevaru teikt. Aizslēgs itin viegls, drošinātājs pa rokai, arī AccuTrigger mēlīte labi strādā. Vienīgi aptvere nav izņemama, bet personīgi nekāds dižais mīnuss tas neliekas. Taču to optiku, kas package komplektācijā nāk līdzi, ir gana liela iespēja drīz vien noraut nost un meklēt ko labāku.
Nu, X-Bolt arī simpātiska pēc vella, viegls aizslēgs, par mazu leņķi ceļams... Tā ka labāk ieteiktu aptaustīt dzīvajā, te ļoti no svara ir paša iespaidi un patikšana.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2025-11-17 00:22
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Mērsrags-Kuldīga
Medību stāžs: no1988 gada
Aprīkojums: pietiekošs,bet sapņu plintei vēl tiek krāts
Suņi: nav
Medību trofejas: 3
14.10.2010. 19:17
Iepriekš bij Browning Bar"Safari",pašlaik ir Tikka.Vēl tagad ir bišku žēl,ka browningu pārdevu,dikti jau tāds tīkams bij,bet tā kā rūcinu tos verķus no kreisā pleca,diezgan bieži gadījās karsu čaulu ģimī dabūt,tad nu piegriezās.Taču tā jau tik mana vaina,bet citādi feins ierocis.Mīnusi man domāt ir-dikti garš (gaiļa)sprūda gājiens un tīrīšana tomēr neparocīgāka salīdzinot ar kloķējamām.Par Tikku-acij ne tik tīkams,bet citādi labs precīzs ierocis,regulējams sprūda nospiediens.Ja tagad būtu izvēles priekšā,noteikti ņemtu kādu no A-Bolt iekš ņeržu ar laminēto cauro laidi,vai T-Bolt "Stainles Stalker".Tos (Boltus) der palūrēt,baigi jau smukie!Tad vēl tik, AKS 5.45 trakās lodes pieminot,cik no krievu armijas atceros-neviena netika izjaukta,bet stiprāk pakratot lodē klaudzēja kustīgs serdenīts.Gadījās ar tādām ziemeļos pašaut kautko starp irbi un kuitalu,ja pa rumpi trāpija varēja atrast tik kājas un spārnugalus,bet tas jau ne par tēmu.
Gunārs
Gunārs
Pēdējo reizi manīts 2019-09-12 12:09
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Aglona
Aprīkojums: IŽ-58, Titan3
Suņi: Bija
28.02.2011. 12:21
Labdien.
Esmu nolēmis iegādāties karabīni ar plastmasas laidi, stainless stobru, 223Rem kalibrā.
Esmu izvēles priekšā: somu Tiku vai austriešu Titānu, kuri ir apmēram vienādā cenā.
Varbūt kādi ieteikumi.
Es saprotu, ka grūti salīdzināt virtuāli, bet nu tomēr.
Vēl jautājums: kāda ietekme uz precizitāti stainless stobram?
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2012-03-02 09:15
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Kaive
Medību stāžs: No 1996 gada
Aprīkojums: Simsons 16 MC21-12 Remington7400 30-06 IŽ18 223rem KO(kā relikvija) Merkel 12/70
Suņi: Jagtrerjers
Medību trofejas: 1
28.02.2011. 13:54
Gunār, ja ņem tad Titānu Pašam gan nav bet čoma plinte mani pārsteidza vienkāršs un precīzs ierocis. Nevienai tikai tādu precizitāti neesmu redzējis(sorī, ja kādu aizskāru, bet tas ir tikai un vienīgi mans viedoklis.).
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2019-03-03 23:21
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
28.02.2011. 15:06
Gunār, pēc kvalitātes abi ieroči ir vienlīdz labi, Tev izvēlēties var palīdzēt paša sajūtas, turot šos ieročus rokā, ieplecojot, padarbinot aizslēgu, sprūdu, ieliekot un izņemot aptveri, patronas tajā utt
Gunārs
Gunārs
28.02.2011. 15:52
Viss jau būtu labi, ja šie modeļi būtu vienā viekalā un tos varētu apskatīties un pačamdīt.
Tika, jā, ir Lijā, bet uz Titānu jāgaida pāris mēneši ar avansu, tātad bez čamdīšanas ir jāņem.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2019-03-03 23:21
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
28.02.2011. 23:45
Nu, tad vienīgā cerība uz labiem cilvēkiem, kam šādi ieroči ir un, kas ir ar mieru tikties kādā šautuvē vai šaušanas pasākumā un iedot aptaustīt ;) Vai patiešām Jēkabpils veikalā uz vietas nav neviena Titāna ko aptaustīt, kaut vai koka izpildījumā? Man pašam lietošanā ir 3-ais Titāns Standard izpildījumā. Iečeko ražotāja mājaslapu, tur ir konfigurators, kur vari salikt savu sapņu plinti :) http://www.jagd-shop.at/german...
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2012-12-05 20:21
01.03.2011. 13:28
Brauc uz veikalu un kārtīgi izpēti. Kloķējamie Watherby, CZ, Titan6 un Browning X-bolt, jaunais Haenel Jaeger.10. Visi līdzvērtīgā cenu kategorijā. Katram savi + un -. Ja nekas nav mainījies, visi atrodami Hubertā. Piecas alternatīvas vienā bodē. Piezvani uz veikalu, pārjautā. Ja pašlaik nav vajadzīgais kalibrs, tā taču nav liela bēda. Iepatīkās ierocis - meklē pa citām bodēm, vai gaidi piegādi.
Gunārs
Gunārs
02.03.2011. 12:00
Huberts tādā kalibrā piedāvā tikai Titan3.
Virtuāli Browning X bolt baigi simpātiski izskatās, tikai atkal, nav tādā kalibrā.
Par kalibru un stobru esmu izlēmis 100%, var diskutēt par laidi, sintētika vai koks.
Slēpts
02.03.2011. 12:58
Titan6 un 3 vienīgā atšķirība aizslēga zobu skaitā, attiecīgi 6 un 3. Un par cik aizslēgs fiksējas stobrā nevis kārbā tad kārba un laide ir vienāda abiem variantiem. Starp citu cik zinu vajadzētu būt Titan pievedumam.