Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
25.10.2007. 12:41
To sandris k - medīju gan uz gaidi gan arī dzinējmedībās. Uz gaidi līdz 150m, tālāk cenšos nešaut jo neuzskatu sevi par snaiperi un faktiski nav arī vajadzības. Optika - man ir uzlikts ātri noņemamais kronšteins un 2 tēmekļi:
1. dzinējmedībām parasts Hakko sarkanā punkta tēmeklis savulaik pa kādiem 100 Ls iepirkts, nekas dižs, bet savu darbu dara.
2. gaides medībām pamatīga rore - Optalens 3-12x56 ar izgaismotu punktu. Tēmeklim ir daudz trūkumu - lieli izmēri un masa, ļoti šaurs redzes lenķis, punkts tumsā pa spožu utt. tādēļ plānoju mainīt uz 1,5-6x42 Nikon Monarch vai Meopta Artemis 2000. Žēl ka nav pieejams ar izgaismotu tīkliņu (ir pieejami tādi Zeiss un Docter modeļi, bet tādu cenu maksāt nevēlos - 800+ Ls par Docter un 1000+Ls par Zeiss).
Ja vēlies galvenokārt lietot dzinēmedībām, tad iesaku skatīties uz 1-4x22 Meopta Meostar modeli vai līdzīgu modeli no Nikon.
Ņem karabīni, klasisko slīdošo aizslēgu, Tikka, Savage vai Remington. Individuālajām kā kulaks uz acs. Pusautomāti ir smagāki, dārgāki un grūtāk kopjami. Kombinētie verķi grūtāk piešaujami un arī nav no lētākajiem. Bez tam - ne tev īsti gludais, ne vītņstobrs... FinnClassic labs, kvalitatīvs, šāvis gan neesmu.
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
29.10.2007. 20:14
No trijām minētajām viennozīmīgi labākā būs Tikka. Kaut gan, ja vēl nedaudz pieliek naudiņu, tad var skatīties uz nākamo plauktu - Sako, Mannlicher, Sauer. Viena no labākajām cenas/kvalitātes attiecībām manā uztverē ir Sako karabīnēm.
Man gan liekas, ka no Remington, Tikka un Savage precizitātes un kvalitātes secība ir tāda:
1) Remington
2) Savage (labākie modeļi)
3) Tikka.
Sako var ielikt pirms Tikkas, Sauer un Mannlicher MAN galīgi nepatīk.
Mēs, Latvijā, jau neko citu, izņemot pāris lētākos (un sūdīgākos) "mežoņa" modeļus neesam redzējuši. Bet daži ir ļoti gardi, pie tam tiem ir AccuTrigger, vot tā ir štelle!
Piemēram: http://www.savagearms.com/12FT... http://www.savagearms.com/12Pr...
un citi.
Remington ir klasika. ļoti precīzs pat "no kastes".
Tikka ir ļoti labs un pierasts, laba cena, ja nedaudz piestrādā - arī šauj ļoti labi, taču ar Remu un Mežoni vienā plauktā likt īsti nevar. Pie tam Tikkai man kretinē tas, ka stobrs rūsē un Varmintam tik nejēdzīga laidne, ka gribās sadauzīt!!!
Ar cieņu.
beidz, vecīt, 202 zauers ir baigi feins, aizslēgs tik mīksti iet, ka vai nu...
Nujā, īstenībā Browning A-Bolt un Eurobolt arī jāņem vērā... Baigi simpātiskās pagalītes, žēl tikai, Latvijā nav lielu ievērību izpelnījušās...
Bet galvenais jākrīt - tad arī to ņem.
1. dzinējmedībām parasts Hakko sarkanā punkta tēmeklis savulaik pa kādiem 100 Ls iepirkts, nekas dižs, bet savu darbu dara.
2. gaides medībām pamatīga rore - Optalens 3-12x56 ar izgaismotu punktu. Tēmeklim ir daudz trūkumu - lieli izmēri un masa, ļoti šaurs redzes lenķis, punkts tumsā pa spožu utt. tādēļ plānoju mainīt uz 1,5-6x42 Nikon Monarch vai Meopta Artemis 2000. Žēl ka nav pieejams ar izgaismotu tīkliņu (ir pieejami tādi Zeiss un Docter modeļi, bet tādu cenu maksāt nevēlos - 800+ Ls par Docter un 1000+Ls par Zeiss).
Ja vēlies galvenokārt lietot dzinēmedībām, tad iesaku skatīties uz 1-4x22 Meopta Meostar modeli vai līdzīgu modeli no Nikon.
1) Remington
2) Savage (labākie modeļi)
3) Tikka.
Sako var ielikt pirms Tikkas, Sauer un Mannlicher MAN galīgi nepatīk.
Mēs, Latvijā, jau neko citu, izņemot pāris lētākos (un sūdīgākos) "mežoņa" modeļus neesam redzējuši. Bet daži ir ļoti gardi, pie tam tiem ir AccuTrigger, vot tā ir štelle!
Piemēram:
http://www.savagearms.com/12FT...
http://www.savagearms.com/12Pr...
un citi.
Remington ir klasika. ļoti precīzs pat "no kastes".
Tikka ir ļoti labs un pierasts, laba cena, ja nedaudz piestrādā - arī šauj ļoti labi, taču ar Remu un Mežoni vienā plauktā likt īsti nevar. Pie tam Tikkai man kretinē tas, ka stobrs rūsē un Varmintam tik nejēdzīga laidne, ka gribās sadauzīt!!!
Ar cieņu.
Nujā, īstenībā Browning A-Bolt un Eurobolt arī jāņem vērā... Baigi simpātiskās pagalītes, žēl tikai, Latvijā nav lielu ievērību izpelnījušās...