Šodien vārdadienu svin Regīna, Ermīns, rītdien - Ilga
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Nakts optika

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 47 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 11.12.2022. 17:44

Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
18.01.2011. 23:07
Ir jau no rīta skaisti,bet ne visi un vienmēr to var atļauties.Ja par nakts optikām,tad es vienmēr esmu bijis par,jo nevienu normālu argumentu,lai tās aizliegtu neredzu.Naktīs parasti guļu,jo sekmīgi medīt var arī vakaros,bet reizēm ir tā,ka mūsu platuma grādos tā tumsa uznāk negaidot,un tad dažreiz vajadzīgs ir kāds "papildlīdzeklis".
Igors
Igors
Pēdējo reizi manīts 2016-06-23 03:18
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: raņķi
Medību stāžs: 1988g.
Medību trofejas: 1
18.01.2011. 23:24
Domāju,ka nevajag attīstīt bruņošanos sacensību un visu ko pārdod veikalos censties dabūt iekšā likumos!Kaut kā agrāk tika galā ar bisītēm un pat briežus uz bauri dabūja!Tagad jau šaujam pa 300m. Daži vīri ar superplintēm apšauda visu medību iecirkni!Tehnoloģijas attīstās un cilvēks grib visu pamēģinā.Ja visu ieviesīsim tad nomedīt kļūs arvien vieglāk un neinteresantāk,kas jau tagad daļēji ir.Varbūt tāpēc kad nomedīt paliek par vieglu-dažs atceras loku.....
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
19.01.2011. 09:07
Pats esmu "pendžas" vecumā bet jauno tehnoloģiju noliedzējiem gribu ieteikt kaut vienreiz mūžā,no tornīša uz labības vai kartupeļu lauka sektoru paskatīties caur normālas nakts optikas stiklu.Novērtēt situāciju,sameklēt no bara sivēnu,bez steigas notēmēt un...........nešaut.Tad paņemat savu stroķi ar lukturi un tālāk, kā parasti-pēc gaismas ieslēgšanas uz piemetienu,bet tas skats,ko jūs redzējāt nakts optikā,jums paliks atmiņā uz ilgu laiku.Tā iespēja, uz tiem 50 metriem izvēlēties un precīzi notēmēt,pārliecina.Nomedīt jau drīkst tikai licenču ietvaros,bet to,ka mazāk sapūdēs,un to,ka tumsā ar nakts optiku šaut ir drošāk,neviens droši vien neapstrīdēs.Pret nakts optikām iestājas tie,kuri paši grib būt neredzami.
Ivars
Ivars
Pēdējo reizi manīts 2011-02-08 17:48
Lietotāja statuss: Vērotājs
Atrašanās vieta: Kurzemes augstiene
Medību stāžs: 10
Aprīkojums: Tika T3; TOZ-34P
Suņi: pagaidām nav
19.01.2011. 09:40
Vēl viena pārdabiska nakts optikas iespēja - labības vai kartupeļu laukā no 50 m saskatīt sivēnu! Ja nu vienīgi uz nopļautu.
Valfrīds
Valfrīds
Pēdējo reizi manīts 2011-02-06 20:01
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
19.01.2011. 09:41
Atceros,70desmitajos gados Latvijā visi ļoti aizdomīgi bija pret pirmajiem "Žigulīšiem" ("Moskvičs" esot daudz labāks!!!),vēlāk pierādījās viss otrādi (tas pa tehnisko),okupācijas laikos civilais ar ieroci bija tikai mednieks, tagad dažādi ieroči ir atļauti iedzīvotājiem un vai no tā ir kļuvis bīstamāk dzīvot?. Mēs esam pārāk konservatīvi pret jauno, progresīvo. Mēs visi neesam vienādi un mums visiem nav vienādas iespējas (darba laiks,mājas darbi,ģimenes apstākļi,sabiedriskais darbs u.c.), bet medīt mums gribas visiem, beidzot pienācis brīvs "mirklītis" lai aizskrietu vēlā vakarā medībās,un ak vai,laiks ir apmācies, redzamība slikta, pat ļoti slikta! Ko nu darīt? Viens piemērs, kad būtu noderīgas nakts redzamības ierīces medībās, lai šo reto brīvo laiku izbaudītu. Tā tālāk un tamlīdzīgi!!! Esmu par šo un citiem verķiem....
Romuls
Pēdējo reizi manīts 2011-12-04 14:57
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: pieticigs
Suņi: 2
19.01.2011. 10:35
veči es tā īsti nesaprotu, kas jums ir medības te vairumam izklausās, ka medības ir ledusskapja piebāžšana ar gaļu, nevis atpūta vai hobijs? nu un kas ka neizdodas medībās gūt vēlamo rezultātu, man ir bijušas sezonas kad neesmu guvis nevienu dižmedījumu un neesmu sūdzējies. A bet te dažs labs lielās ar to ka 99% no saviem medījumiem ir guvis pa nakti ar lukturi, dažreiz vajag arī padomāt pirms rakstīt internetā.
Ir reizes kad vairākas nedēļas neizdodas tikt medībās, nu un tādēļ jau neskriešu pa nakti ar lukturi vai nakts optiku uz lauku vai barotavu, ka tik nolikt gar zemi kādu suķi vai citu zvēru. nu neatnāk neviens zvērs vietā kur sēžu nu štrunts ar viņu atnāks citā reizē.
tādēļ iesaku aizdomāties, kas priekš katra no Jums cienītie kolēģi ir medības hobijs un atpūta vai tikai gaļas iegūšana un pēc iespējas vairāk zvēru nomedīšana???
Viesturs
Viesturs
Pēdējo reizi manīts 2016-04-30 19:02
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Medību stāžs: 27
Aprīkojums: Tikka
Suņi: dvorterjērs
Medību trofejas: 2
19.01.2011. 11:15
Romul, un kā tad ar līgum platībām? Kurš vairākas nedēļas tavā vietā sēž uz kviešu lauka?
Esmu par nakts optikām, bet pagaidām izlīdzos ar nakts monokli.
Valfrīds
Valfrīds
Pēdējo reizi manīts 2011-02-06 20:01
19.01.2011. 11:32
Lai jau bumbo!!! Es medības neuzskatu par hobiju. Man medības ir dzīves veids un nodarbošanāS, kur pats esi tuvāk dabai,sports,veselība,atrašanās patīkamā vidē un jo pilnvērtīgāk, jo labāk, diemžēl man vēl nav nekādas nakts redzamības ierīces. Tā visa pēc ir vērts arī mazliet pastrādāt ne tikai ņemt no dabas. Hobija pēc nogalināt dzīvniekus, tas gan man nav saprotams un pieņemams, ko arī netaisos darīt.
Romuls
Pēdējo reizi manīts 2011-12-04 14:57
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: pieticigs
Suņi: 2
19.01.2011. 11:53
ko nozīmē pilnvērtīgāk?
vai nakts optikas medības padara pilnvērtīgākas?
Manuprāt nē, jo dzīvniekam vairs nav iespējams paglābties un jebkurā laikā dzīvnieks ir pakļauts šāvienam no mednieka puses, arī meža zvēriem ir jādod kaut kādas priekšrocības attiecībā pret mednieku, visādi lāzeri, nakts optikas, siltuma optikas un citi pribambasi dzīvnieka izredzes samazina līdz minimumam.
pats arī es sēžu uz tiem kviešu laukiem, ja tur ir postījumi un ir sastādīts akts protams arī sēžu ar lukturi, bet esmu pret to ka jebkurā vietā varēs sēdēt ar lukturi un nakts optiku un medīt jebkuru dzīvnieku.
labi ko nu es mēs te strīdēsimies, katram ir sava taisnība un savi uzskati, par medībām un to norisi.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2019-03-03 23:21
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
19.01.2011. 12:39
Neliels iestarpinājums, jautājums šajā diskusijā - vai jūs esat painteresējušies, cik maksā pēdējās, labi, kaut priekšpēdējās paaudzes nakts optika, nemaz nerunājot par optiku, kura strādā uz siltuma starojumu!? Šīs ierīces vairumā maksā vismaz pāris reizes dārgāk par vidusmēra karabīni, no kā varam secināt, cik daudziem šādas iekārtas būs pieejamas! Protams, parunāt par to varam, tas naudu nemaksā :)
http://www.opticsplanet.net/ni...