...ir ideja ,medījam ar loku,ir ideja ,spēlējamies ar telefonu- ziņas sūtam ,kāds "sviests" būs nākošā ideja ?.,:) vai varbūt galvenā ideja ir piebāzt mednieku-foruma dalībnieku galvas ar visādu drazu(piesātināt ar spamu datoriķu valodā),lai reālu un bezgala vajadzīgu mednieku problēmu risināšanu atbīdītu malā.,:(.
Pilnīgi pareizi Sī tēma jābeidz pļāpāt un jāsāk risināt jautājumi kuri saistoši tūkstošiem mednieku.
Svarīgi noteica deputāts Valfrīdu Reliņš un deputāts Aivaru Bundzēns, tad cēlās auna kājas un svarīgiem soļiem devās rakstīt Dižlatvijas medniekiem tik svarīgo likumugrāmatu!!!:))) Mani vienmēr ir fascinējuši tautieši kas māk runāt skaistos lozungos :)))
Pilnīgs Sviests .''Mēs iesniedzām ,Mēs nolēmām utt.'' Ja Jūs pēdiņās pārstāvat visus 26 tūkstošus Latvijas mednieku, tad lūdzu risiniet globālus jautājumus , par vilkiem ,lūšiem ,līgumu murgiem . Ne jau viss vecais ir slikts. Andri, ir medību atļaujas ,ne viss licences. Pēc visa šī liekas, ka katram medniekam ir savs medību iecirknis, un medības notiek Rīgā ,reāli vakarā ellē ratā,kaut kur bedrē uz gaidi sēž 14-16 veči un nomedī trīs rukšus, tad kur tad es to SMS katram ruksim kā medību vadītājs ''iebāžišu''. Kā Vella Kalpos viens vīrs teica ''Varoņi, Varoņi'' Vispirms visu sačakarē un tad attopas grāvī ,un nezin ko darīt .Ja es maksāju tos 10 latus, tad lai vismaz drukā medību atļaujas vai birkas , nevis pēta sesku ekskrementus. Tās ir manas domas !Šaujiet garām!!!!!
Neizlasīju visus komentārus, tādēļ, iespējams, atkārtošu kāda cita teikto. Elektroniski nodot un saņemt licences ir apsveicama ideja, bet tā noteikti nevarētu būt kā pamata sistāma un kur nu vēl caur mobilo telefonu. Nedomāju, ka nomedīto dzīvnieku uzskaites dati ir informācija, kas būtu jāapstrādā reālā laikā. Piekrītu daudziem komentāriem par plastikāta birkām, kas būtu daudz noderīgāks jauninājums.
Pašlaik, medību licenci aizpildot, ir jāsniedz daudz informācijas, kas ,cerams, tiek apstrādāta un izmantota, un to visu ierākstīt SMS (160 simboli) liekas apgrūtinoši. Tomēr jebkuru dokumentu saņemšana un nodošana elektroniskā veidā ir apsveicama un resursu ietaupoša ideja, ja sistēma ir pārdomāta un efektīva.
Es domāju, ka varētu atļaut tiem, kas to vēlas, dot iespēju informēt mežniecības par izlietotajām licencēm arī elektroniski, bet šo nodarbi varētu veikt mājās pie silta kamīna, sēžot dīvānā, nevis slēpjoties no lietus, dzenājot odus un paralēli komponējot SMS.
Ideja ir apsverama bet tam visam būtu jānotiek valsts uzraudzībā nevis biedrības!!Biedrība šodien ir rīt nav un kur tad visa infa paliks.....un ja pēkšņi izdomāsiet pārvākties uz siltākām zemēm? ;)
Slēpts
24.01.2011. 23:54
Medību atļaujām papīra formātā nav ne vainas,ja medī uz gaidi viens mednieks.Aizpilda atļauju,vai pieāķē birku pie medījuma un miers.
Uz gaidi divatā, trijatā,nelielas problēmas,jo kolēģis nomedījis buku tālākajā kvartālā neilgi pirms saulrieta,medību vadītājs var ierasties aptuveni pēc 1,5 h.Autors nedrīkst izvilkt medījumu līdz tikšanās vietai,jo nav norakstīta šeine vai pielikta birka.
Dzinējmedībās vēl labāk.Nomedīti 15 medījumi,apm.800 ha platībā.Birkas vai med.atļaujas šā vai tā jāaizgādā līdz medījumam.
Vajadzētu med.noteikumos precīzi ierakstīt kas ir nomedīšanas vieta.Ja atļauj medījumu izvilkt līdz auto un tur norakstīt med.atļauju,tad atļaujas
mierīgi var palikt papīra formātā.Kaut gan tie klipši arī izskatās labi.
Varbūt kāds ir medījis valstīs kur izmanto šīs plastikāta birkas un var pastāstīt kā tas īsti notiek? Medību flmā pa smuko,nomedī,piesien birku no kuras ar nazi nogriež kaut kādu apzīmējumu.
Erasms Von Roterdams, Šodien, 22:33
Pēdējo reizi manīts 2011-01-24 23:21
Atrašanās vieta: Bedre
Medību stāžs: HVZ
Aprīkojums: Pamatīgs
Suņi: Džeris
Komentāri: 3
Pilnīgi pareizi Sī tēma jābeidz pļāpāt un jāsāk risināt jautājumi kuri saistoši tūkstošiem mednieku.
Svarīgi noteica deputāts Valfrīdu Reliņš un deputāts Aivaru Bundzēns, tad cēlās auna kājas un svarīgiem soļiem devās rakstīt Dižlatvijas medniekiem tik svarīgo likumugrāmatu!!!:))) Mani vienmēr ir fascinējuši tautieši kas māk runāt skaistos lozungos :)))
...un mani savukārt sajūsmina niki,pagrieztās muguras, noslēptās sejas un anonīmie tautiešu visgudrības plūdi.:) un,redz nik,man Latvija nav bedre,man Latvija ir zeme,kur esmu dzimis, kur es dzīvoju,strādāju,pa brīviem brīžiem medībās eju.,:)
Pašlaik, medību licenci aizpildot, ir jāsniedz daudz informācijas, kas ,cerams, tiek apstrādāta un izmantota, un to visu ierākstīt SMS (160 simboli) liekas apgrūtinoši. Tomēr jebkuru dokumentu saņemšana un nodošana elektroniskā veidā ir apsveicama un resursu ietaupoša ideja, ja sistēma ir pārdomāta un efektīva.
Es domāju, ka varētu atļaut tiem, kas to vēlas, dot iespēju informēt mežniecības par izlietotajām licencēm arī elektroniski, bet šo nodarbi varētu veikt mājās pie silta kamīna, sēžot dīvānā, nevis slēpjoties no lietus, dzenājot odus un paralēli komponējot SMS.
Uz gaidi divatā, trijatā,nelielas problēmas,jo kolēģis nomedījis buku tālākajā kvartālā neilgi pirms saulrieta,medību vadītājs var ierasties aptuveni pēc 1,5 h.Autors nedrīkst izvilkt medījumu līdz tikšanās vietai,jo nav norakstīta šeine vai pielikta birka.
Dzinējmedībās vēl labāk.Nomedīti 15 medījumi,apm.800 ha platībā.Birkas vai med.atļaujas šā vai tā jāaizgādā līdz medījumam.
Vajadzētu med.noteikumos precīzi ierakstīt kas ir nomedīšanas vieta.Ja atļauj medījumu izvilkt līdz auto un tur norakstīt med.atļauju,tad atļaujas
mierīgi var palikt papīra formātā.Kaut gan tie klipši arī izskatās labi.
Varbūt kāds ir medījis valstīs kur izmanto šīs plastikāta birkas un var pastāstīt kā tas īsti notiek? Medību flmā pa smuko,nomedī,piesien birku no kuras ar nazi nogriež kaut kādu apzīmējumu.
Pēdējo reizi manīts 2011-01-24 23:21
Atrašanās vieta: Bedre
Medību stāžs: HVZ
Aprīkojums: Pamatīgs
Suņi: Džeris
Komentāri: 3
...un mani savukārt sajūsmina niki,pagrieztās muguras, noslēptās sejas un anonīmie tautiešu visgudrības plūdi.:) un,redz nik,man Latvija nav bedre,man Latvija ir zeme,kur esmu dzimis, kur es dzīvoju,strādāju,pa brīviem brīžiem medībās eju.,:)