Šodien vārdadienu svin Krista, Kristiāna, Kristiāns, Kristīne, rītdien - Jēkabs, Žaklīna
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Likumdošanas aktu izmaiņas, saistībā ar medību iecirkņiem un nomas līgumiem.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 30 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 27.05.2011. 08:45

Guntis
Guntis
Pēdējo reizi manīts 2024-05-02 07:59
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Grobiņa
Medību stāžs: Kopš 2009
27.05.2011. 08:45
O, kas par brigādi! :D
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
27.05.2011. 07:31
Vienā krievu forumā arī bija izvietots līdzīgas brīdinājuma zīmes foto :)
Ceru, ka mani nenobanos ;)
Žanna
Slēpts
26.05.2011. 18:40
Manā skatījumā pirmā un galvenā nepilnība ir tā ka nav min platības.Jo visus tos kas ir savos paris ha sataisījuši medību kolektīvus kur ir knapi pāri pa 10.cilvēkiem ir sviests.Tai vietā lai iestātos kādā jau esošā kolektīvā un papildinātu rindas-taisa jaunu kolektīvu.Vai arī kautko ne pa prātam pasaka kolektīvā-sapūšas,briesmīgi apvainojas,izstājas no kolektīva un lai ieriebtu tad paņem savā pļavā un cep aukšā kolektīvu.
Vajadzētu pieņemt tā ka piemēram no kāda 2006.g. visus jaunizceptos kolektīvus pievienotu jau esošajiem kolektīviem,kuriem ir savas tradīcijas.Un jaunus kolektīvus neļautu dibināt-ja vecais kolektīvs nav likvidēts.
Runājot par līgumiem-tas būtu pašsaprotami ja tiktu noteiktas ārējās robežas vai nu pagasta vai arī lielajiem kolektīviem savstarpēji vienojoties.Jo skraidot un slēdzot līgumus ne visi ir ar mieru noslēgt piemēram 10.g.līgumu.Tad ej nu pēc tam izseko kad kurš līgums beidzas.Un ar to vel viss nebeidzas,beigās izrādās ka tas īpašums ir pārdots pāris reizes.Un tad nu ej vel atrod kurš ir pēdējais īpašnieks un kur nu viņš dzīvo.
Atklāti sakot tā līgumu slēgšana ir diezgan dārgs pasākums,it sevišķi šijos laikos.
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2025-09-04 23:06
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
26.05.2011. 08:48
Šitas labs, uzjautrinājos labais, saki vēl ka latviešiem nav izdomas!
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2026-04-25 20:36
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
26.05.2011. 08:44
Man sakarā ar privātīpašumu apsaimniekošanu atsūtija pievienoto foto. Foto esot uzņemts Kurzemes pusē, tāpēc arī iesaku uzmanīties tieši no Kurzemes privato mežu īpašniekiem! :D :D :D
Andris
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2020-07-13 20:35
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
01.02.2011. 23:24
Prieks ka šājā tēmā ierakstijuši tādi loģiski domājoši cilvēki kā Jānis Mednieks un Indulis Laiva. Līdz ar to man nav nekas jāsaka no sevis :)
Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
01.02.2011. 11:30
Edgar! Ieskaties lūdzams Civillikumā - par dzīvnieku piederību tur viss skaidri uzrakstīts.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
31.01.2011. 16:52
Juri es domāju ka ir labāk viens liels medību iecirknis ar kādiem 30 mendiekiem, nekā uz šīm pašām platībam 20 medību iecirknī un labi ka 2-3 mednieki katrā kolektīva. Kad kolektīvā ir daudz mednieku, tad ir vieglāk un lētāk atrisināt daž nedažādas problēmas vai ne :)
Es tad varu iedomāties kāds bardaks un kīviņi sāksies ja piemēram vienu medību kolektīvu sadalīt vismaz 5-10 nerunājot lielākā skaitā. Licences, dzīvnieku uzskaite, atļauju saņemšana u.t.t. Katrs vēlas būt lielais saimnieks savās mazajās medību platībās, bet vienalga nosargāt nesanāks jo katru nakti taču nenosēdēsi un nenosargāsi laukus, ir taču arī jāpagul, jāstrādā.
Vēl ir pierādīts ja uz vienādām platībām ir viens kolektīvs vai daudz kolektivu, tad dzīvnieku uzskaitē parāda ka mazākā kolektīvā ir vairāk dzīvnieku, bet reāli tie paši dzīvnieki tiek reģistrēti vairākos kolektīvos, jo to platība ir niecīga, salīdzinājumā kāda ir nepieciešama meža dzīvniekam. Reālākus skaitļus norāda dzīvnieku uzskaitē tieši ja kolektīva platības ir lielas, bet nevis 20 ha.
Cerams ātrāk tiktu pieņemts likums par min platībām un atrisinātu līgumu parakstīšanu, tad vismaz kaut kāds slogs un papildus izdevumi būs nost no mednieku pleciem.
Par to ka zemnieki sāks piedzīt zaudējumus, no sākuma valstij būs jāpieņem likumi ka dzivnieki nepieder valstij un ka sodi par maļikošanu un nodarītiem zaudējumiem ir jānoklūst mednieku saimniecību attīstībai, bet nevis valsts kasē. Savādāk ir tā ka dzīvnieks pieder valstij līdz to likumīgi nomedī, citos gadījumos draud sodi. Tad lai valsts arī maksā radīto meža dzīvnieku postījumus.
Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
31.01.2011. 16:27
Cik iecirkņu, tik situācija kātrā sava. Bet, lasot kolēģu pārdomas par ".. ja likumā pieņemtu min medību platība būtu 5000 ha, tad .." iesaku padomāt par to lietu no otras puses - viss ir labi, ja šais 5000ha nav aļņu, cūku, bebru un zemnieku. :D Nedaudz pafantazējot, ja ... zemnieki panāks zaudējumu atlīdzību no pirmās nolauztās vārpas, tad ... auzās būs lielie medību iecirkņi. Tā lūk. Tā kā - pirms negausīgi grābt platības un reģistrēt jaunus iecirkņus, ir vērts padomāt ...
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
31.01.2011. 14:15
Re kur arī suns aprakts. Katrs vēlas būt lielais saimnieks savas medību platībās, nav svarīgi cik to ha ir 20 vai 20 000 ha. Galvenais ka es esmu saimnieks un tagad ko gribēšu to darīšu, tikai viens likuma robežās, cits gan likumiem špļaus virsū un te rādīs visiem kāds es esmu lielais saimnieks. Bet kur palika kolektīva gars, paražas, medību joki, darbs pie piebarošanas, maļiku keršānā, un vispar kolektīvs tas ir jau spēks, bet ko viens var izdarīt, neko daudz.
Pagaidam netiek pienemti jaunie mums interesējošie un velamie likumi, jo kaut kam pagaidām vēl trauces tie, tāpēc strādā vecie, kā tikai viss tiks sasniegts, tad protams tiks pieņemti jaunie likumi.
Domāju ja likumā pieņemtu min medību platība būtu 5000 ha, tad domāju ļoti daudz būs pretinieku it īpaši no mazo kolektivu puses kur platības ir 20-30 pat 100 ha. Vēl tagadējais likums ļauj bez nekādām problēmām izveidot savu kolektīvu. Tas ir savs zemes pleķis vai arī parakstot sev interesējošas platības un hop jauns kolektīvs.
Žēl ka pagaidam tā daudzi domā. Jo es par kolektīvu medībām, par min platībām vismaz 2500 ha, bet labāk 5000 ha, jo tad miers mājās būs, ne tik daudz gribetaju un atcelt līgumu parakstīšanu, jo tas tā jau pieriebies, drīz murgos rādīsies. Varat iedomaties parakstīt nevis 100 līgumus, bet pāris 10 000 līgumu. Cik tas prasa laika un izmaksu!!!