Piekrītu cēlai idejai par dzinējmedību 'noslēgumu' medību atļaušanu, bet izmantot suņus šādos apstākļos, manuprāt, nav ētiski.
Katrs, protams, pats var izlemt, bet ja man būtu suns es to uz medībām neņemtu.
Laikam Jelgavā sakarā ar gripas epidēmiju kādam ir jumts aizbraucis, vai arī ledusskapis pinīgi tukš un uz veikalu iet patālu. Es pats katru nedēļu baroju zvērus dažādās Latvijas vietās un varu apgalvot, ka tagad stāvoklis ir ļoti grūts. Sērsna ir jāda, ka pat cūka nevar aizrakties līdz zemei, kur nu vēl buks. Ja tagad sāks tramdīt zvērus un izdzīt viņus no dabīgajām un mākslīgajām barotavām daudziem tas var izrādīties pēdējais ceļojums. Vai tiešām tas karbonādes gabals ir tik nepieciešams?
Sandi, ja Tu patiešām esi mednieks, tad Tev vajadzētu zināt, ka cūkai nesagādā problēmas uzlauzt pat sasalušu zemi. Komentārs par nespēju izraksties cauri sērsnai ir smieklīgs. Ja neesi mednieks, tad vismaz palasi literatūru par meža dzīvniekiem. Patreiz tikai stirnām mežā ir problēmas, bet tās nav lielākas kā citus gadus, kad bija liels sniegs un sērsna. Tas ir normāli, ka bojā aizies vārgākie eksemplāri - veselākie izdzīvos. Protams medniekiem ir jāpalīdz stirnām izdzīvot, bet, uzsveru - ziema nav dabas katastrofa kā dažam labam, siltumnīcā augušam, var izlikties.
nu es nez šādos laika apstākļos dzinējmedības var rīkot tikai pilnīgs sadists un zvēru nīdējs, jo nu mežos sniegs ir pamatīgs, vismaz Kurzemes pusē jaunaudzēs ir pāri par celi sniiegs, ja vēl iekrīt valmeta pēdā nu tad ir čau. Un sērsna nekur nav pazudusi, tikai kļuvusi vēl lielāka, bet nu katrs jau dara kā grib un ko grib, ja ledusskapis tukšs un uz gaidi dibens salst, tad jau nu dziējmedības pašā laikā. Lai veicas
Aprīkojums: BROWNING BAR BOSS 30-06, IZ-58 (16k), MC 21-12, IZ-18 (32k)
Suņi: drathārs (K.)
26.01.2011. 15:00
OK, var jau būt ka pareizi aizliedza, var jau būt.... taču ko nebļāvām pagājušajā, aizpagājušajā ziemā? Vai ziemai ir jāizskatās citādāk? Acīmredzot mūsu tēvi un vectēvi medījuši nepareizi, ja jau reiz neviena stirna, cūka utt. līdz šai sezonai nav saglabājusies!!! Nesaku, ka zvēriem tagad viegli - piebaroju, vēroju utt. tikai beidziet te moralizēt> Arī esmu no kurzemes un mūsu platības sniegs un IKGADĒJĀ sērsna ir tādi, kā jābūt normālā ziemā.
Nu nebūsim svētāki kā esam, kolēgas!
P.S. Man vēl saldētavā kāds kauliņš ir - līdz martam izvilkšu.
Katrs, protams, pats var izlemt, bet ja man būtu suns es to uz medībām neņemtu.
Nez Ozoliņš nav no Jelgavas. Rodas pamatots jautājums, kad viņš pēdējo reizi bija mežā .... novembra sākumā?????????
Nu nebūsim svētāki kā esam, kolēgas!
P.S. Man vēl saldētavā kāds kauliņš ir - līdz martam izvilkšu.