Šodien vārdadienu svin Bella, Berta, rītdien - Dzintara, Dzintars, Dzintra
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - 2+1patronu skaits pusautomātiskajem ieročiem.Vajag atcelt šo likumu.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 20 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 02.02.2011. 14:58

Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
02.02.2011. 14:58
Pievienojos Uģim Grāvelim un Arnim Pukstam. Ierocis ir instruments meistara rokās.
Viesturs
Viesturs
Pēdējo reizi manīts 2016-04-30 19:02
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: 27
Aprīkojums: Tikka
Suņi: dvorterjērs
Medību trofejas: 2
02.02.2011. 09:08
Ja pareizi sapratu, tad lielās spridzināšanas rezultāts - viens suķis. Pēdējā bildē -dienas guvums un autori.
Slēpts
29.01.2011. 23:30
ja jau 2+1 ir ierakstīts direktīvās, tad laikam tur neko nevarēs izmainīt, bet gaisa plintēm gan vajadzētu at\laut tāpat kā igauņos 4.5 neierobežots, bet 5.5 ar atļaujām
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
29.01.2011. 12:43
Nu man jau arī ieroča svars un atsitiens bija noteicošais...
Niks
Pēdējo reizi manīts 2018-06-12 19:52
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību trofejas: 1
29.01.2011. 08:55
Kungi šī diskusija sāk palikt neauglīga!Redzu, ka tiem kam nav pusautomātieskie ieroči ir pret tiem, tad jau varbūt jāievieš vienstobrenes un pa stobra galu lādējamas?
Slēpts
28.01.2011. 20:47
neražo jau ieroci tikai priekš mums vieniem - ir tak valstis, kur droši vien nav ierobežota ietilpība. Nu un šautuvē jau ar nav ierobežots skaits, bāz pilnu un klapē to cūku sietā :D
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2015-06-08 16:54
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Suņi: 2 Bīgli
28.01.2011. 20:10
Izlasot pēdējo komentāru neviļus rodas secinājums, tad jau ieroču ražotāji un konstruktori visi ir kapātāji un gaļinieki, ne velti ražo tos pusautomātus ar tādām aptverēm. Pusautomāts ar 2 patronām vairs nav pusautomāts...
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2017-11-30 17:28
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Mednieku organizācija: MK Tālava
Atrašanās vieta: medīju ap Skrundu
Medību stāžs: apliecība no 2004
Aprīkojums: Benelli (gludais), Strasser un 2 labi naži
Suņi: vēl nav
Medību trofejas: 28
28.01.2011. 19:13
Pats esmu pusautomāta lietotājs. Man ļoti patīk putnu medības. Man meklējot un iegādājoties šo ieroci daudz svarīgākas bija lietas, kas saistītas ar tā
- mazo svaru (pīlēs stundām brienot pa ūdeņiem, zālēm un dubļiem ir svarīgi cik smagu ieroci tu staipi līdzi)
- niecīgo atsitienu (pateicoties mūsdienu materiāliem un tehnoloģijām), jo putnu medībās reizēm sanāk daudz šaut
Tā papildus patrona ir noderējusi, galvenokārt piešaujot. Bet tā lai vajadzētu 5 un vairāk!!!??? NĒĒ!
Esmu jau iepriekš rakstījis un atkārtošos, ja krīt širmis ciet un gribās kārtām pa desmitiem patronu vālēt, tad mežā un medībās nav ko darīt.
Man jau saknē liekās garām, šādas tēmas izlikšana publiskai apspriedei. Kam tas vajadzīgs??? Ko tēmas autors grib pateikt vai panākt? Virsraksts ir, bet nekā vairāk nav pateikts. Šis taču ir MEDNIEKU nevis kapātāju vai gaļenieku forums. Es nopietni nesapratu!!??? Vecums vai!!!!??????
Indulis
Indulis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-15 13:39
Lietotāja statuss: Lietotājs
28.01.2011. 16:45
Dīvaini. Kad iet runa par šaušanu, tad visi baigie snaiperi, pa 300m acī. Kad iet runa par gaļu, tad nevienam nevajag, pilni ledusskapji, cēli medī tikai trofejas. Bet kad iet runa par ieročiem, tad nezin kāpēc vajag automātus, n stobrus, metru garas magazīnas, ziloņu kalibrus, pumpjus, lukturus, nakts tēmekļus un ko tik visu vēl nē. Kaut kas te, kungi, neiet kopā!
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
28.01.2011. 09:30
Varētu padiskutēt kategorijās - kā var par neselektīvu uzskatīt pusautomātu, kur katru šāvienu mērķtiecīgi veic cilvēks? Tātad, domājoša būtne. Kāda atšķirība - 1,3,5 vai 10 šāvieni? Kāda atšķirība - pusautomātiska, pumpja vai revolvera principa ierocis: ātršāvība no pusautomāta būs tikai maķenīt ātrāka par modernajiem pumpjiem, vismaz no trenēta indivīda rokas noteikti. KATRS šāviens tiek veikts apzināti un tēmēti. Ja kādam "aizkrīt širmis" un šauj nesakarīgi, kamēr aptvere tukša - tad ļoti slikti, jo cilvēkam, kurš vēlas operēt ar ieroci, sevi jāspēj kontrolēt.
Tātad, direktīvas ierobežojums faktiski nav leģitīms - var apgalvot, ka jebkurš ierocis šauj selektīvi, tēmēti, pārdomāti, vismaz tikpat lielā mērā, cik var apgalvot, ka jebkurš šāviens ir neselektīvs, kamēr vien runa nav par automātiskiem ieročiem - jo šaujot kārtām, patiešām īsti nav vietā teikt, ka katrs kārtas šāviens ir pārdomāts.
Tomēr, tie ir tīri teorētiski pārspriedumi. Direktīvu maiņa ir smagnējs mehānisms, kura iekustināšana prasa ilgu gadu pūliņus un lobēšanu. Protams, mēģināt var, bet šajā brīdī nevajag sevi mānīt - pusautomāts kā ierocis savu jēgu jau sen ir zaudējis, ja esam likumpaklausīgi.