Sākās vecā dziesma jaunās skaņās.
Pirmkārt jā es ar pret dzinējmedību pagarināšanu.
otrkārt, ja jūs esat tā pret dzinējmedibam uz rukšiem Janvārī lūdzu, neviens jums neliedz medīt tās. Jau minēja kolēgi ka var medīt tikai mazos rukšus, bet ja pārkāpj norunāto, tad par katru sivēnmāti var uzlikt sodu vismaz 50 lati, domājam tas atturēs šaut lielos rukšus.
Treškārt ir tādi rajoni, kur rukšu ir ļooooti daudz tāpēc tur ja nomedī sivēnmāti nekā traka populācijai nenotiks, otra puse ētika, bet ko darīt ja rukši ir savairojušies kā sērga.
Ceturkārt bebri. Cik es jau esmu nomedijis bebrus, vismaz 100 gabali, tad tieši pavasarī pagājušajā gada no 25 nomedītiem bebriem bija tikai 2 mātītes, pārejie tēviņi. Un domāju daudzi piekritīs ka lielākoties pavasarī tiek nomedīti tēviņi. Un ja tagad samazināt medības uz bebriem par 1 mēnesi tad bebri vēl vairāk savairosies. Jau tā pat daudzos rajonos ir problematiski ar bebriem, slīcina plavas, zāgē nost mežus. Bet medīt vai nemedīt tas ir paša izvēle. Es par medībām uz bebriem līdz aprīļa beigām, jo lielākoties viss vairāk bebru tiek nomedīts tieši aprīļa mēnesī. Tiem kuriem nav bebru, lai aizbarauc uz tiem reģioniem kur to ir pa pilnam.
Ja nešaubos par bebru medībām tika runāts jau iepriekšējā sadaļā. Tikai jāpameklē to.
Nik, kā Tu domā - tas zellis, kas kolektīvajās medībās "nogrieza" sivēnmāti, individuājās viņu pasaudzēs? Stipri šaubos. Kolektīvajās medībās viņš vismaz izjūt citu mednieku nosodījumu, bet individuālajās "ne gailis pakaļ nedziedās".
Pagarināšanai vai nepagarināšanai nu nav nekāda sakara ar sivēnmāšu šaušanu vai nešaušanu.Viss atkarīgs no paša kolektīva. Mēs pēc Jaunā gada no mežacūkām šaujam tikai un vienīgi sivēnus, tā ka sivēnmāti nošaut nu nekādi nav iespējams.Pieļauju, ka ir kolektīvi, kur mežacūku ir par daudz, tad tur nekas nav jāšķiro.
Noteikti nav jāpagarina! Godīgi sakot jau pamatīgi ir noriebies skats, kad no 5 nošautām cūkām 4 ir sivēnmātes-arī jauniņās, un katrā ir pa vidēji 6-7 siventiņi. Runa iet tieši par Janvāra mēneša dzinēj medībām!Uz pārmetumu šāvējs lepni krūti izgāzis un cepuri tālu uz pakauša atmetis nosaka - viņai uz pieres nebija rakstīts ka ir grūsna! Mans viedoklis ir ka Janvāra mēnesis ir pasludināms kā uz gaidi sēžams, tādējādi radot iespēju no cūku bara atlasīt sivēnus, jeb vecos kuiļus, nevis taka dzinējmedībās ir redzēts-bars skrien, cūkas barā visādas un mednieks šauj aizrīdamies savos dūmos un krīt viskautkas tikai ne sivēni!
Andim B. tasinība! Ja daudzi ir tik kategoriski pret dižmedījumu medībām šobrīd, Tad bebru medību sezonu vajadzētu par mēnessi nogriezt-proti-līdz marta beigām!? Un nevajag dir.. par laikapstākļu ietekmi uz dzīvnieku spēju izdzīvot, ne pirmā ne pēdējā šāda veida ziema.
Tāds dīvains uzskats vai kā to pareizi nosaukt, ka cūkas, aļņus, bukus, briežus mēs nešausim grūtniecības periodā un kad tie zīda mazuļus, bet bebrus, lapsas, jenotus - lai tik panāk šurp!
Tieši tāpat tas ir ar šaušanas distancēm - viss kas mazāks par buku tiek šauts pārsimts metru attālumā, bet līdz ko kāds ieminās, ka buku nogāzis 300m tā dažiem putas ne tikai pa barības uzņemšanas caurumu parādās..
Pagarināt nez vai vajadzētu, jo var šaut uz gaidi cik nu nagi nes!
Principā bebru medības aprīlī arī ir neētiskas, tādēļ no bebru medībām vajadzētu atturēties, kaut arī tas nav aizliegts. Dzinējmedību laikā pa mežu tiek dzīti "visi" dzīvnieki, līdz ar to te vairs nav runa tikai par vienas sugas bioloģiju un saudzēšanu - dzinējmedības nav jāpagarina.
Gribētu zināt kapēc vadoties no bialoģijas bebru mēs medijam aprīlī, kad bebru mammas ir pilnas jau ar pilnīgi attīstītiem augļiem, kurā brīdī tiek nodalīts kad ir ok un kad ir neētiski, Vai arī viss ir atkarīgas no gaļas daudzuma uz kauliem?
Pirmkārt jā es ar pret dzinējmedību pagarināšanu.
otrkārt, ja jūs esat tā pret dzinējmedibam uz rukšiem Janvārī lūdzu, neviens jums neliedz medīt tās. Jau minēja kolēgi ka var medīt tikai mazos rukšus, bet ja pārkāpj norunāto, tad par katru sivēnmāti var uzlikt sodu vismaz 50 lati, domājam tas atturēs šaut lielos rukšus.
Treškārt ir tādi rajoni, kur rukšu ir ļooooti daudz tāpēc tur ja nomedī sivēnmāti nekā traka populācijai nenotiks, otra puse ētika, bet ko darīt ja rukši ir savairojušies kā sērga.
Ceturkārt bebri. Cik es jau esmu nomedijis bebrus, vismaz 100 gabali, tad tieši pavasarī pagājušajā gada no 25 nomedītiem bebriem bija tikai 2 mātītes, pārejie tēviņi. Un domāju daudzi piekritīs ka lielākoties pavasarī tiek nomedīti tēviņi. Un ja tagad samazināt medības uz bebriem par 1 mēnesi tad bebri vēl vairāk savairosies. Jau tā pat daudzos rajonos ir problematiski ar bebriem, slīcina plavas, zāgē nost mežus. Bet medīt vai nemedīt tas ir paša izvēle. Es par medībām uz bebriem līdz aprīļa beigām, jo lielākoties viss vairāk bebru tiek nomedīts tieši aprīļa mēnesī. Tiem kuriem nav bebru, lai aizbarauc uz tiem reģioniem kur to ir pa pilnam.
Ja nešaubos par bebru medībām tika runāts jau iepriekšējā sadaļā. Tikai jāpameklē to.
Tāds dīvains uzskats vai kā to pareizi nosaukt, ka cūkas, aļņus, bukus, briežus mēs nešausim grūtniecības periodā un kad tie zīda mazuļus, bet bebrus, lapsas, jenotus - lai tik panāk šurp!
Tieši tāpat tas ir ar šaušanas distancēm - viss kas mazāks par buku tiek šauts pārsimts metru attālumā, bet līdz ko kāds ieminās, ka buku nogāzis 300m tā dažiem putas ne tikai pa barības uzņemšanas caurumu parādās..
Pagarināt nez vai vajadzētu, jo var šaut uz gaidi cik nu nagi nes!