Šodien vārdadienu svin Magnuss, Maigonis, Mariuss, rītdien - Regīna, Ermīns
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - LVM alkatība

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 21 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 15.08.2011. 09:59
Ar medībām saistītās tēmasBrīvie temati

Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2019-03-03 23:21
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2015-11-24 17:00
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: LR dažādos nostūros.
Medību stāžs: pēc papīriem no 1999.gada.
Aprīkojums: PSRS laika ierocis
09.02.2011. 11:19
Ļoti tendenciozi tie viedokļi masu komunikācijas līdzekļos. Nav ciparu- viss ir mērāms gan ekonomiski gan no dabas daudzveidības viedokļa. No tādiem emocionāliem rakstiem nav "sausā atlikuma".
Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2022-02-26 14:21
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Ogres novads
Medību stāžs: 19+
Aprīkojums: iž-54;iž-27 UN
Medību trofejas: 8
09.02.2011. 11:29
Peļņa LVM tiek rēķināta atskaitot visus izdevumus- ceļu būve; meliorācija; meža atjaunošana; meža kopšana .No 'seit min'et'a man viss ir saprotams un dab'a redz'ets,iz'nemot meliorācija.K'a vi'na par'ad'as dab'a?Ja t'a ir gr'avju rak'sana gar jaunajiem ce'liem,tad ir skaidrs.abet kas ir ar vecajiem net'ir'itajiem gr'avjiem kuri gadiem netiek t'ir'it.
Andris
Andris
09.02.2011. 11:33
Meliorāciju viņi veic tajās teritorijās kur viņa jau bijusi- tātad tā ir renovācija; grāvjus un meža stigas tīra budžeta ietvaros. LVM dati ir pieejami www.lvm.lv
Ojārs
Ojārs
09.02.2011. 12:18
Runa jau ir par eso'so melor'aciju(gr'avjiem).Cirmas ved kilometriem 'ar'a,ce'lus sabend'e.K'ap'ec tad LVM nevar'etu ieviest t'adu lietu k'a gr'avju t'ir'i'sanu pa ce'lam.
Andris
Andris
09.02.2011. 12:53
Tas ka LVM nedaru visu vienaikus(gan remontē ceļus gan iztīra grāvjus) ir viņu milzīgais birokrātiskais aparāts- kad katrs atbild par savu jomu un viens uz otru rupji lamājas:D Saimnieks mežā itkā būtu viens- bet izpildītāji un darbu kontrolētāji sadalīti par n-tajām struktūrvienībām, ka pat nozares profesionāļi nevar izsekot kurš par ko ir atbildīgs :(
Ojārs
Ojārs
09.02.2011. 12:59
Bet tas ta'cu ir vienk'ar'si!kamer n'esi pa ce'lam izt'irijis gr'avi me'z'a nelien.Prik's kam medniekiem j'at'ira aizaugu'sie gr'avji kur pusi nedr'ikst aistikt?
Ojārs
Ojārs
09.02.2011. 13:31
Andris Ziediņ.Izskat'as ka J'us mekl'ejat kautk'adus argumentus pret?
Slēpts
09.02.2011. 14:10
nu nezinu gan... varbūt man ir gadijies redzēt tikai labākos LVM darbus, bet .... mežos ceļi, pēc cirsmu izstrādes, ir sataisīti labu labie, pat tur, kur nekad tādi nav bijuši, bet tagad ir labāki par ielām Jelgavā....
Stigas ir vienkārši ''izlaizītas'' - vairs nav kur ziemassvētku eglīti nocirst.... iepriekš varēja mierīgi pa stigu ar mačetīti palauzties caur krūmiem un sameklēt kuplāko eglīti .. tagad nekā .. :(
Par LVM izbūvētajām atpūtas vietām man ar nekādu iebildumu nav! Esmu gan tādas apmeklējis tikai Tērvetē, Engurē pie jūras, aiz Jelgavas Dobeles virzienā, pie Zebrus ezera, Ložmetējkalnā, pie Irbes ietekas jūrā.... bet ceru, ka tās nav vienīgās un tādu Latvijas teritorijā ir daudz ...
Andris
Andris
09.02.2011. 15:47
Es neesmu pret bet zinu cik grūti ir atcelt birokrātiskās procedūras. Es no paša sākuma neesmu sapratis kapēc LVM tik ļoti palielināja strādājošo skaitu Rīgā un samazināja uz vietām- cilvēkus kas reāli skraida pa mežu. Pamēģiniet paši "izburties" cauri LVM sistēmai kas par ko ir atbildīgs. Iznāktu labs maģistra darbs par tēmu: "Funkciju audits":D