Tas saistībā ar šo ziņu: http://www.tvnet.lv/zala_zeme/...
Skaidrs, ka šinī gadījumā tie divi piebrukušie nekādus likumus nav ievērojuši.
Bet šajā sakarā man jautājums radās - ja sanāk notriekt, piemēram, stirnu un viņa tiek smagi traumēta. Mednieka ētika tā kā prasītu viņas ciešanas ātri izbeigt, paņem nazi un miers. Vai arī ārpus medību laika šī medību ētika tiks traktēta kā sodāma rīcība? Man, personīgi, līdz šim ir veicies un nav nācies nevienu zvēru sabraukt, visus esmu varējis apbraukt:)
Skaidrs, ka uztrītam duncim klāt (tai skaitā - mašīnā) jābūt vienmēr, bet šeit ir runa par klaju cinismu, turklāt aprobežotību un tuvredzību - uz ko čaļi cerēja?
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
08.03.2011. 11:08
Ja dzīvniekam būtu kaut nelielas izredzes uz izdzīvošanu, tad tas būtu aizmucis uzreiz pēc sadursmes. Izbeigt dzīvnieka ciešanas (ātri un humāni) ir katra sevi cienoša cilvēka, kur nu vēl mednieka pienākums. Nu nebija tur ko stāvēt un blenzt (filmēt un publicēt!!!) uz pusdzīvu dzīvnieku. Kauns! Šitai ziņā cepums nevis nopēlums "sliktajiem", ka operatīvi izbeidza dzīvnieka ciešanas. Celt bagāžniekā un vest prom gan nedrīkstēja pirms dokumentu noformēšanas un VMD pārstāvja asttiecīga lēmuma pieņemšanas un akta sastādīšanas - tā ir medību produkcijas piesavināšanās. Šī sistēma gan dzīvē lāgā nedarbojas - pamēģiniet atrast VMD pārstāvi svešā vietā naktī no sestdienas uz svētdienu. Malumedību kontroles interesēs, dzīvnieks jāpiebeidz un jāatstāj turpat. Diemžēl. Parasti gan pēc sadursmes ar auto no viņa tāpat nav nekā daudz lietojama.
Pēc šādām "medībām", kurš ir tiesīgs savākt "medību produkciju".
Pieņemam, ka atbrauc policija, atbrauc VMD, ugunsdzēsēji, ātrā palīdzība, pagasta vetārsts utt. :)). Kurš gala rezultātā ir tiesīgs savākt vēl tīri ņammīgu buciņu un kuram būtu jāsavāc smirdīgs kuilis, vai kāds neēdams lopiņš. Vai buciņu ņem, kas nekaunīgāks, bet neēdamo lopu atstāj grāvī lapsām.
Slēpts
08.03.2011. 16:47
Jāni Eniņ: Tu laikam sēdi pilsētas kantorī ja šitā runā!!! Ja Tev šij laikā buks skaitās tīri ņammīgs(kauli apvilkti ar ādu) tad jau mušas ar var lasīt pa vasaru no stikla mašīnai un teikt ka ņammīgi! :D
Slēpts
08.03.2011. 19:32
Par VMD dienesta pārstāvju neinformēšanu -> KASKO neizmaksāšanu negribētu piekrist. Diemžēl sanāca notrikt meža dzīvnieku. Atbrauca policija, sarakstīja protokolu un ar KASKO izmaksu nebij problēmu (tiesa gan tas bij kādus 3 gadus atpakaļ).
http://www.tvnet.lv/zala_zeme/...
Skaidrs, ka šinī gadījumā tie divi piebrukušie nekādus likumus nav ievērojuši.
Bet šajā sakarā man jautājums radās - ja sanāk notriekt, piemēram, stirnu un viņa tiek smagi traumēta. Mednieka ētika tā kā prasītu viņas ciešanas ātri izbeigt, paņem nazi un miers. Vai arī ārpus medību laika šī medību ētika tiks traktēta kā sodāma rīcība? Man, personīgi, līdz šim ir veicies un nav nācies nevienu zvēru sabraukt, visus esmu varējis apbraukt:)
Pieņemam, ka atbrauc policija, atbrauc VMD, ugunsdzēsēji, ātrā palīdzība, pagasta vetārsts utt. :)). Kurš gala rezultātā ir tiesīgs savākt vēl tīri ņammīgu buciņu un kuram būtu jāsavāc smirdīgs kuilis, vai kāds neēdams lopiņš. Vai buciņu ņem, kas nekaunīgāks, bet neēdamo lopu atstāj grāvī lapsām.
tāda mums policija un tā ta Mūrniece demisionē, nu demisionēju bet aiziesu no darba kad mans termiņs beigsies... vnk no coments