Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - pneimatisko ieroču precezitāte 177cal VS 22cal

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 10 lietotāji. Komentāru skaits 6. Pēdējais viedoklis 24.11.2011. 13:50

Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
23.11.2011. 15:04
Tai trajektorijai ar daudz kas atkarīgs no piešaudes punkta???? Un interesanti gribētos zināt kādi ir džoli uz tiem pašiem 100m???
Slēpts
23.11.2011. 20:10
es priekš kaitēķļu medīšanas labāk izvēlos 22 cal, jo enerģijas atšķirība teiksim 50m ir diezgan liela pie vienādas sākumenerģijas, to niecīgo starpību var arī kompensēt ar mildotu. nu un kurnu vēl vējš. Par precizitāti ar jau nevar sūdzēties, vajag salīdzināt divus vienādus ieročus un tad manīsi vai tik briesmīgi neprecīzs ir 22cal salīdzinot ar 117 cal
Kristaps
Kristaps
Pēdējo reizi manīts 2014-10-15 20:33
Lietotāja statuss: Lietotājs
23.11.2011. 20:29
nav runa par neprecizitaati bet par lodes noseeshanos un stabilitaati 5.5mm ir jaazin katrs metrs liidz meerkkim tur pretii 4.5mm ir stabila trajektorija par energgijas atsskkiriibu tev piekriitu bet ja gribat spaini taisiit kaa sietu tad viena lieta bet ja gribat preciizi shaut un traapiit par maziem objektiem tas ir pa visam kas cits
Viss atkariigs ko katrs dara ar savu shauteni es shauju pa maziem meerkkiem lielaa ataalumaa
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
24.11.2011. 09:51
Kristap, ja tev ir mildto tīkliņš un apmēram zini cik ir metru līdz mērkim tad nav problēmu ne ar 5.5 mm ne ar 4.5 mm.
Pats šo ziem uzstādīju personīgo rekordu lapsu medībās, ar maseni nomedīju lapsu 209m . Ja sanāca kaut kur metru virs galvas tēmēt, bet trāpījums tieši acī un bija beigta uz vietas. Ļoti labs ierocis cīņai ar klaiņojošiem suņiem. 100m distancē suņi gulstas kā pēc izskapts. Ja šaut zvirbuļus, tad jā tā precizitāte 50m ir nepieciešamā, bet ja rokas nav ko pagales tēstas, kā arī roka ir piešauta, tad pat 50m ar maseni var mierīgi vecā pieclatnieka monētā sašaut mērki. Labs piemērs ir medības uz bebrukiem, kur līdz 30 m šaujot pa peldošu bebru jātrāpa tiešī mērkī savādāk, būs neveiksmīgas medības!
Liela loma ir jauda noteiktā attālumā, jo katra mednieka ētika ir pēc iespējas atrāk nošaut dzīvienu lai tas pēc iespējas mazāk mocītos vai vēl perfektāt vispār nemocītos.
P.S. ar maseni medījos tikai tad kad ir bezvējš, ja ir vējiņš tad lietā nāk karabīne!
Kristaps
Kristaps
24.11.2011. 13:41
es jau nemedīju tikai iznīcinu kaitēkļus ;)
nu 5.5mm ir lielaaka nosēšanās skala un katru reizi jaskatās cik metri un pie kuras strīpas jāliek tikliņš toties 4.5mm ir man ir bijušas kādas septiņas gaisenes uz 5.5mm pat Gunpower jauda liela precezitāte arī bet troksnis kā masenej tā kā neesmu mednieks pārdevu medniekam jo es ar tādu nevaru šaut pa jaudīgu.
Tagat paņēmu 4.5mm jo vieglāk šaut un ir pietiekami indīga pat pelēkajiem ;) un kaitēkļi tāpat gāžās labi pat uz 50m toties esmu drusku uzvīlējis savu cz200 un lietoju H&N 0.69g vai JSB 0.69.g jo smagās manējam ir vajadzīgas tagat lielākai precezitātei.
šōdien paākstijos uz 30m zvirbuļi krīt visi kā viens un pa mērķi uz 10m var iešaut lodi lodē vienīgi manai
optikai ZOS 10-40X60 nepatīk 10m jo ir pa tuvu normāls atālums ir no 15m-200m bet man tālāk pa 70m nevajag jo nav jau masene vai karabīne ;)
Kristaps
Kristaps
Kristaps
24.11.2011. 13:50
šīt trajektorijas tabula kur ir parādīts kā lido lodīte 100% atbilst manai PCP .177cal ar manu optiku un H&N 0.69g lodēm.