Sen atpakaļ es arī pamēģināju ar 12 kal lodēm un negāja ne pēc velna -katra uz savu pusi. Apaļā lode konteinerā ir tas pats kas poļeva. Un līdz ar to lode netiek bojāta un precīzi ieņem stobra kanāla formu un lido izcili precīzi,bet tikai ar tīro cilindru. Pareizi jau Aivars iepriekš rakstīja ,par plintēm kuras lādēja pa stobra galu. Tur arī lodes netika traumētas ,tikai precīzi aizpildīja stobra kanālu.
Ja nemaldos, tad sencis kautkad stastija ka kadreiz viens mednieks esot savis no 12 kal ar 16 kalibra lodem, neatminos kapec varbut 12 kal lodes gaja srejaa, varbut bisi nomainija un lozu krajumi palika...!?!?!
Munīcijas bada laikos tiku savai 16.kal kazas kājai lādējis pa divām 20.kal apaļajām lodēm.Pāris reizes iešāvu papīrā-labi.Lodes viena virs otras,35 metros ap 6cm. Medībās gan tikai trīs patronas izšāvu. Viens alnis un divi tādi trīsgadu kuilēni-krita gan kā nopļauti.Izņemtās lodes bija ne vairs apaļas,bet smuki cilindriskas.Vērtīgākā stobrā gan labāk bērt kapātas naglas-skāde būs mazāka.
Viktora kungam.Par "markulicu" sautuvi un lodem.
Es tur esmu saskaries ar loti nepatikamu situaciju.Adbraucam pasaut pa skrejoso cuku 35m.Savam ar Lietuviesu sporta brenakiem 28g.Mana kolektiva biedrs nostajas uz sausanas linijas un saka savu seriju.Vins no vinu saviena pa cuku bij nedaudz aizkavets un vins trapija pa betona sienu(jus saprotat par kuru es runaju).Un mums par lielu parsteigumu ta lode ar svilpienu pasam savejam trapija pa ktutim.Trieciens bij tik specigs,ka vins pakapas paris solus atpakal.Novilka kreklu un zilums pamatigs,bet paldies dievam,ka neisita cauri.Ta lode bija pamatigi deformeta.
Ko es ar sito situaciju gribeju pateikt.Ka neviena lode nav pasargata no rikosetiem,viena vairak viena mazak un ta,ka apala lode butu vizs bistamaka es nekad nepiekritisu. Zima vina var ustaisit lielus sudus!
Viktor. šautuves neaizliedz,šautuves ierobežo. Kas medību noteikumos nav aizliegts to arī lieto. Tērauda lode minimāli deformējas un tās rikošets ir vēl bīstamāks,jo forma ir saglabāta un lido tālāk. Svina lode atsitoties paliek par plāceni un lielās gaisa pretestības dēļ ļoti ātri apstājas.Tavs viedoklis par apaļajām lodēm man ir skaidrs ,bet pamatojuma neredzu.Tā ka demagoģija tikai no tavas puses,es tak Tevi nespiežu lietot šāda tipa lodes.Ja nevari neko jaunu pastāstīt,tad tak neraksti,par aizliegumiem pats zinu.Ne pūkas:)
Slēpts
14.03.2011. 06:39
Andrej! Tu gribi teikt ka individualas medibas lieto vienas patronas un kolektivas citas? Nu ka lai tur nebutu - ka saka kam mate kam meita, katram savas ipatnibas. Un ne par velti šautuves aizliedz apaļas lodes un lodes rikošets nau vien nemakuligiem šavejiem tas nau izziests no pirksta. Neredzu jegu demagoget un ne pukas!
Viktor:) Nu jau sāksi dalīt normāli un nenormāli domājošajos:))))Vai šautuves ir tikai Mārkulīčos???Katra šautuve jau var izdomāt savus noteikumus,bet pastāv arī šautuvju likums ,kurš neaizliedz šaut pa stāvošu mērķi ar apaļām lodēm.
Tev laikam pastāv tikai kolektīvās medības,jeb citu nav:))))) Kolektīvajās medībās jebkura lode ir bīstama ,ja to raida nemākulīgs šāvējs.Neizdomā savus noteikumus bet izlasi gan medību likumu,gan medību noteikumus ,kuros apaļās lodes ir atļautas. Tā ka šauj garām:)))))
Slēpts
13.03.2011. 19:15
Andrej! Teiksim Markuličos sacensibas normativajos aktos ir aizliegts izmantot apaļas lodes. Un normali domajošs mednieks neizmantos apaļas lodes kolektivajas medibas
Viktor ,a kāpēc nevar ar viņām iet medībās ,ja 50 metros man viņas ies teiksim 50mm aplī.Nav jau viņas aizliegtas ,jeb tev personīgi uz apaļājām ir ,,pret,,:)
Es tur esmu saskaries ar loti nepatikamu situaciju.Adbraucam pasaut pa skrejoso cuku 35m.Savam ar Lietuviesu sporta brenakiem 28g.Mana kolektiva biedrs nostajas uz sausanas linijas un saka savu seriju.Vins no vinu saviena pa cuku bij nedaudz aizkavets un vins trapija pa betona sienu(jus saprotat par kuru es runaju).Un mums par lielu parsteigumu ta lode ar svilpienu pasam savejam trapija pa ktutim.Trieciens bij tik specigs,ka vins pakapas paris solus atpakal.Novilka kreklu un zilums pamatigs,bet paldies dievam,ka neisita cauri.Ta lode bija pamatigi deformeta.
Ko es ar sito situaciju gribeju pateikt.Ka neviena lode nav pasargata no rikosetiem,viena vairak viena mazak un ta,ka apala lode butu vizs bistamaka es nekad nepiekritisu. Zima vina var ustaisit lielus sudus!
Tev laikam pastāv tikai kolektīvās medības,jeb citu nav:))))) Kolektīvajās medībās jebkura lode ir bīstama ,ja to raida nemākulīgs šāvējs.Neizdomā savus noteikumus bet izlasi gan medību likumu,gan medību noteikumus ,kuros apaļās lodes ir atļautas. Tā ka šauj garām:)))))