Gaujas bebri aptaukojušies vairāk kā rudenī.Man gan tikai 14,bet vēl jau kādu vakaru pajaktēšu.Šovakar atradu vietu,kur bebri grauzuši tikai priedes.Resnākā ap 50cm. gar zemi un līdz galotnei nomizota.Vainīgo sodīju.
Kolēģi!
Vai esat ievērojuši ka uz upes dzīvojošie bebruki ir daudz kalsnāki nekā grāvjos un dīkos dzīvojošie bebruki, tas ir uz Daugavas visiem bebriem necik nav tauku uzkrājumu, toties tie kuri tika nomedīti grāvjos gan ir vēl pietiekami bieza tauku kārtiņa.
Jūs ar to esat novērojuši.
Pats pagaidām esmu nomedījis pa pavasari tikai 16 bebrukus.
Slēpts
12.04.2011. 18:10
Pēdējais koments ir no aprīļa sākuma,laikam bebrīši visi apkauti ka klusums iestājies?
Es ari nomedīju viena vakara divus bebrus svara nedaudz virs vidēja,vienam 27,,,,kg otram 24 kg.Nekāds konstants lielums blakus nebija nolikts un uz bildes izskatās pēc otrā gada bebrīšiem.Profesionāls fotogrāfs divgadīgu bebrīti bilde uztaisīs par monstru.
Par lielumu šaubas ir tāpēc ka ir nobildēti nepareizi, tas ir nav uzlikta sērkociņu karba vai vēl kaut kas. Bet ticēt vai ne tas ir jau jūsu pašu ziņā. Ar kolēģi mēs nosvērām un ar to pietiek. Paši gan zinam cik kurš svēra. Bildē jā izskatās siki, bet ko darīt, ja nepareizu rakursu paņēma bildētājs.
Aprīkojums: Browning Bar LongTrac 30-06, Izh-54 12 kal.
06.04.2011. 11:16
šonakt vienam aktivitāte beidzās uz akmens tilta - bija nobraukts?? vairāk uz vidus pusi nevis tilta galā. vispār tā ir mīkla kā viņš tur nokļuvis, jo tajā vietā no upes drīzāk var izlekt ne izlīst. nebija liels
Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
Suņi: Nav
06.04.2011. 11:00
Vakar izdevās noregulēt par vienu hidroinženieri mazāk. Uzpludinājumu vēl sedz ledus kārta, izvēlējos pie uzpludinājuma vietu, kur labi pārskatāmas trīs bebra "uznāciena" vietas krastā. Par to, ka nāks liecināja svaigi, balti grauzumi, atlika gaidīšanas svētki. Ledum ir sava priekšrocība - bebrs peldot tā kā taustās, dzirdami dobji uzsitieni pa ledu. Vienreiz atpeld, redzu ka man tuvākajā āliņģī noviļņojas ūdens, pēc kādām 10 minūtēm otrreiz, atkal bebra galva neparādās. Pēc kāda laiciņa jau redzu, ka bebrs izrāpies no cita āliņģa krastā un cierē pie krūmiem un liek lietā savu fuksīti. Precīzs šāviens norībēja ap plkst. 20:30 un trīsgadīga bebra kažoks tomēr mans. Pagaidīju vēl, kustība zem ledus bija dzirdama, taču ārā tā arī neviens neizlīda no ūdens, strauji sāka tumst un medības beidzu. Un kā velk šnepes! Nenopriecāties!
Vakar nostaigāju labu posmu gar Spāres upi(iztek no Spāres ezera Talsu raj.), līmenis paaugsts, malā nav nākuši, jo nekur svaigus grauzumus neredzēju, jāpagaida, bet pati upe gan pilna ar pēdām, bet ej nu sazini, kas ir kas, pleznas gan bebriem, gan pīlēm:))) Jāpievēršas netekošiem vai maztekošiem ūdeņiem, jo mūsu kolektīva šefs vakar vienu smuku- gan no vaiga, gan no svara, dabūja paseklā grāvī.
Šis tiešām neizskatās neko liels. Apsveicu ar 5 gūtiem bebriem, lielisks guvums!;) Runājot par efektīvām bebru medībām tad uzskatu, ka visefektīvākais veids arī ir tāds, kā jau augstāk minēts par netraucētas apmetnes atrašanu un tad arī tur vienu vakaru nosēdēt. Šādā veidā gan tiek izmedīta viena bebru saime, kas dara lielus postījumus, gan arī iespējams taisīt rekordus kam tas ir svarīgi ;) Protams, var arī pēkšņi mainīties laika apstākļi un aktivitāte arī paliek savādāka. Personīgi pašam vienā vietā viena vakara lielākais guvums arī ir 5 bebri. Tas bija viens interesants vakars iepriekšējā sezonā. Aizgāju uz vienu jau laicīgi nopētītu vietu ar 8 pataronām kabatā. Šaujot no distances ap 15 m peldošam bebram pa galvu no sāna lode nepaceļas tik augstu cik ir optikas krusts tāpēc diviem bebriem nācās šaut pa divām reizēm, jo pirmais šāviens bija nedaudz zemāk kā vajadzētu. Pēc tam trīs bebri katram pa vienam šavienam un nobeigumā pēdējā patarona tika vienai lapsai. Pataronas visas izšautas, darīt tad vairāk nav tur ko, krāmēju bebrus somā,liku šaujamo plecā un devos ārā no meža, kad vēl viens bebrs peldējās un noskatījās kā es aizeju. Iepriekšējās sezonas noslēgumā no manas rokas bija krituši 20 bebri. Šo sezonu iesāku tikai ar 1 aprīli un pagaidām, lai pārspētu iepriekšējās sezonas ciparu vēl daudz jāstrādā. Šobrīd ar trīs dienu medīšanu esmu guvis tikai 3 bebrus. Personīgi ir zināmi vīri, kuru labākais guvums ir 7 bebri vienā apmetnē. Tā vieta tika iztīrīta pilnībā un jau divus gadus tur no bebriem nav nevienas pazīmes.
Tā turpināt medīt...šaujiet garām!;)
Man patika ;)
Vai esat ievērojuši ka uz upes dzīvojošie bebruki ir daudz kalsnāki nekā grāvjos un dīkos dzīvojošie bebruki, tas ir uz Daugavas visiem bebriem necik nav tauku uzkrājumu, toties tie kuri tika nomedīti grāvjos gan ir vēl pietiekami bieza tauku kārtiņa.
Jūs ar to esat novērojuši.
Pats pagaidām esmu nomedījis pa pavasari tikai 16 bebrukus.
Tā turpināt medīt...šaujiet garām!;)