Uģi - reti kurš pirmo mašīnu pirks X6 vai LandCruiseri ... nopirks to pašu veco nodzīto BMW318 20 gadus vecu vai 95.gada Passatu ... un kāpēc - tāpēc ka naudiņas ir tik cik viņas ir .. arī es pirmo nopirku IZH ... un ja nenopirktu IZH tad vēl vismaz gadu nenopirktu neko, jo, ja IZH maksāja zem 300 Ls , tad pirmais sakarīgais ko tiešām gribētu nopirkt, ir sākot ar 800 Ls - ir nedaudz atšķirība, vai ne?? nu neesmu es stāvā sajūsmā par viņu.. bet šaut un trāpīt var ... un ne mirkli nenožēloju ka nopirku, jo, ja vajadzēs ''izmest'' - izurbšu un piekāršu pie sienas, bez īpašas nožēlas.. ;)
P.S. patikā kā vienā optiku tēmā Arnis P. teica: ''Labāk optika par 100 Ls nekā optika ... nekāda! '' :) - te tas pats - Labāk IZH nekā NEKAS! Turklāt - ja nenopirksi IZHu - nekad nespēsi pilnvērtīgi izbaudīt Benelli! :D
Varu padalīties ar savu neseno pieredzi. Tiesa, tā ir pretrunīgi vērtēta.
Tā kā zināju, ka gribu kārtīgu gludstobra ieroci, taču šobrīd budžets bija līdz 200LVL, sapratu, ka nepirkšu kaut ko pirkšanas pēc, bet gan kārtīgi izpētīšu visu, lai beigās tiešām nosliektos par labu Benelli, kam arī sakrāšu, taču tagad paņemšu kaut ko tādu, ar ko "iztikt var", taču arī pēc tam būs, kur izmantot, un liktens man piespēlēja Germanica pumpi 12/76
Tā kā pārdevējs ir cilvēks ar lielo burtu, ņēmu, nešaubīdamies par tehnisko stāvokli. Protams, stobrs ir paīss, taču vismaz puicisku prieciņu šis rīks sagādā, rokās iegulstot.
Par Toz un Iz, varbūt neņem jauna gada, jo kvalitāte stipri kritusies salīdzinājumā ar piem 80 gadu kvalitāti., bet ja meklē budžeta, tad vēl paskaties Čehu gludos. Pusautomātam vairāk niķu uz munīciju, savas īpatnības kopšanā, bet parastā divstobrene, pat horizontālā priekš sākuma ir OK, man bija pirmā gludā vienstobrene, ātri sāka tās pietrūkt, līdz iegādājos bokseni, bet arī veikalā ieteica neņemt jaunu, ja pameklē mazlietotu un 80 gados ražotu vai vēl vecāku, tad gadās visai skaisti eksemplāri, jauniem tiešām līki stobri gadās (to man teica pats pārdevējs Bauskā)
Tiešām visu izsaka maciņš, un blīve starp šāveju un stobru.
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
15.04.2011. 15:56
Jāni, iečeko pa brīdim ss.lv sludinājums, gadās arī kāda pērle par saprotamām cenām, t.sk vēl vecā ražojuma IŽ un TOZ divstobrenes! Piemēram, intereses pēc vari iečekot šo "brīnumu": http://www.ss.lv/msg/lv/entert...
Gludais 'pa lielam' ir caurule. Vai divas caurules. ;)
Tātad, principā ir gluži vienalga - vai caurules kopā liktas Krievijā, vai kur citur. Jā, protams, ir 100 un viens "sīkums", kas dārgāku ieroci padara tīkamāku, ērtāku, vieglāku un blablabla, bet - šaut un trāpīt var, un vēl kā var, gan ar TOZ'u, gan ar IZ'u.
Par stobru salāgotību - var gadīties izcili salāgoti stobri TOZam un pilnīgā tirsā nesalāgoti Silver Pigeonam no Beretta...te nu vajag atcerēties divas lietas:
1.divi stobri ir divi stobri, tātad, divas dažādas trajektorijas; un
2.pirms pērc - pārbaudi.
Tas arī būtībā viss.
Pats lietoju TOZ-120. Vienīgais mīnuss, kas reizēm traucē - svars. Citādāk - šaut šauj, krist arī krīt un ja tā nav, tad vainīgs ir ne jau ierocis, bet blīve starp zemi un ieroci...
Katram ir savas prioritātes! Var braukt ar X6 un dzīvot vecā daudzdzīvokļu mājā,kurai pēc padomju standartiem jau būtu jābūt nojauktai. Var arī braukt ar Ņivu,šaut ar IŽ un dzīvot nelielā mājiņā,plūdu neskartā reģionā! :))
Nav man nekas pret citiem ieročiem,bet katram pašam jāskatās pēc savām iespējām un nevajag lekt pakaļ kaimiņam. Pēdējos gados neviens vien kaimiņš droši vien nomainījās vai pazuda vispār! :)
es ar nessen nopirku jaunu IŽ 27 EM ar vienu gaili!nu teikšu nekadvairs nepirktu krievu, izšāvu kādas 20 patronas un tagad abi stobri iet vaļā reizē!:D
varbūt kāds var ko ieteikt kas tur tāds varētu būt pie vainas???:)
P.S. patikā kā vienā optiku tēmā Arnis P. teica: ''Labāk optika par 100 Ls nekā optika ... nekāda! '' :) - te tas pats - Labāk IZH nekā NEKAS! Turklāt - ja nenopirksi IZHu - nekad nespēsi pilnvērtīgi izbaudīt Benelli! :D
Tā kā zināju, ka gribu kārtīgu gludstobra ieroci, taču šobrīd budžets bija līdz 200LVL, sapratu, ka nepirkšu kaut ko pirkšanas pēc, bet gan kārtīgi izpētīšu visu, lai beigās tiešām nosliektos par labu Benelli, kam arī sakrāšu, taču tagad paņemšu kaut ko tādu, ar ko "iztikt var", taču arī pēc tam būs, kur izmantot, un liktens man piespēlēja Germanica pumpi 12/76
Tā kā pārdevējs ir cilvēks ar lielo burtu, ņēmu, nešaubīdamies par tehnisko stāvokli. Protams, stobrs ir paīss, taču vismaz puicisku prieciņu šis rīks sagādā, rokās iegulstot.
Tiešām visu izsaka maciņš, un blīve starp šāveju un stobru.
Tātad, principā ir gluži vienalga - vai caurules kopā liktas Krievijā, vai kur citur. Jā, protams, ir 100 un viens "sīkums", kas dārgāku ieroci padara tīkamāku, ērtāku, vieglāku un blablabla, bet - šaut un trāpīt var, un vēl kā var, gan ar TOZ'u, gan ar IZ'u.
Par stobru salāgotību - var gadīties izcili salāgoti stobri TOZam un pilnīgā tirsā nesalāgoti Silver Pigeonam no Beretta...te nu vajag atcerēties divas lietas:
1.divi stobri ir divi stobri, tātad, divas dažādas trajektorijas; un
2.pirms pērc - pārbaudi.
Tas arī būtībā viss.
Pats lietoju TOZ-120. Vienīgais mīnuss, kas reizēm traucē - svars. Citādāk - šaut šauj, krist arī krīt un ja tā nav, tad vainīgs ir ne jau ierocis, bet blīve starp zemi un ieroci...
Nav man nekas pret citiem ieročiem,bet katram pašam jāskatās pēc savām iespējām un nevajag lekt pakaļ kaimiņam. Pēdējos gados neviens vien kaimiņš droši vien nomainījās vai pazuda vispār! :)
http://www.armsan.com/Products...
http://siaieroci.lv/web/index....
http://www.huberts.lv/lv/katal...
http://www.weatherby.com/produ...
varbūt kāds var ko ieteikt kas tur tāds varētu būt pie vainas???:)