Nelaimes gadījumi nenotiek bieži , bet notiek. Iemesli tam parasti ir - neprasme rīkoties ar ieroci un pieredzes trūkums. Diemžēl šie trūkumi ir tieši jaunajiem medniekiem. Bet ir arī otra šķira - tie, kas iedomājas , ka ir baigie profi, kam ir "jūra līdz ceļiem". Viņi ir pat bīstamāki par jauno mednieku. Jaunam medniekam vismaz ir bijība pret likumu, noteikumiem, kluba biedriem, bet vecam bukam viss ir "pofig".
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
Medību trofejas: 4
15.03.2017. 22:00
Ivar,
Protams, es zinu, kas sliktam dejotājam traucē :)
Sacensībās šauju ar citu munīciju (medību patronas tomēr 2x dārgāk maksā), turklāt satrauc mani, ka no 2 metru attāluma kaimiņa pusautomāta čaulītes sejā lido, utt. Medībās apstākļi ir citi, izvērtēju attālumus, leņķus, utt., esmu aizlaidis zvērus, ja neesmu pārliecināts par drošu šāvienu. Rezultātā, zvēri, kuri krīt, pārsvarā paliek uz vietas.
Kļūda ir dārga pat ar kaķeni, tikai sacensībās IR jāšauj, kādi nu tie apstākļi ir; medībās ir iespēja izvērtēt un pieņemt lēmumu, šaut vai nē. Ir manā pieredzē bijis masts, kad, izvērtējot situāciju, nenoņēmu plinti no pleca un visu mastu nostāvēju. Tad gan arī nekas neiznāca...
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
Medību trofejas: 4
15.03.2017. 22:05
MM: izmantojot mātes googles radītās iespējas, vari manu bildi atrast, un ne vienu vien (tas Jānis Vesets, kas 1936.gadā rakstus žurnālos driķelējis, nebūšu es, bet mans vectēvs gan). Es zinu, ka man daudz vēl jāmācās, savukārt viens otrs jau tik gudrs, ka nezinu pat, uz kurieni pasūtīt :D :D
Šoreiz Tu esi uzvarējis - izdevās Tev mani izsist no mana principa "nebarot troļļus". Turpmāk saņemšos, apsolu :P
Slēpts
15.03.2017. 22:08
Jāni,
Redz man ir otrādi, šautuvē mērķis nekur nepazudīs, tur katram šāvienam ir minūte. Dzinējmedībās neviens zvērs minūti nepozēs...
Iespēja pieņemt sasteigtu lēmumu ir liela.
Bet ja par tēmu, neiesaku pirkt pirmo kombinēto..
Tagad pats sapņoju par gludo pusautomātu.
izmantojot mātes googles radītās iespējas, vari manu bildi atrast
Neesmu nepareizi orientēts, - bildi nemeklēju, bet atradu kaut ko citu...
Kolektīva biedrs Jānis Vesets, kuram medību pieredze nedaudz ilgāka par gadu, bija atstājis savu vietu mastā ar neizlādētu ieroci, tā pārkāpjot medību noteikumu 57. punktu.
Labāk beidz spamot forumā, bet mācies ballistiku, mācies apieties ar ieroci, lai citiem nav bail Tev blakus atrasties.
Spico pēc tam ;) Tam arī cits budžets būs.
Gludajam nevar saprast vai pusautomātu vai pārlaužamo... Vieni saka ka pusautomāts foršs, otri ka pusautomātam čakarējas viss kaut kas un ķeras patronas utt...
Sākumā man noteikti būs iespēja tikai uz kādiem nelimitētajiem bebriem utt pastaigāt. Kolektīvu savā galā toč nedabūšu un citā galā arī vēl jāskatās kas sanāks tur.
Man ar to pašu gludo vēl diezgan jāpastaigā uz šautuvi pirms uz mežu iet ar viņu... :D Eksāmenu nolikt sanāca, bet tāda baigā pārliecība īsti nav vēl...
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
15.03.2017. 23:24
Teikšu pēc pieredzes - interesantāk un praktiskāk ir boksene ( vari izmantot dažādas munīcijas vienlaikus ) ar pusautomātu problemātiski .Man ir gludais pusautomāts . Pirmo briedi pat nogāzu ar viņu , bet nevaru atcerēties gadījumu medībās , kad būtu izmantojis visas trīs patronas uzreiz . Ā sory - bija gadījums , kad caur mani un otru Gati lidoja ap divdesmit cūkām .Ja izlemsi ņemt pusautomātu , tad tas ar otru paraboxsu stobru ir labs variants . Tikai ja ir iespēja ņem ar mazāku kalibru .Par spicajiem kad izdomāsi uzraksti privāti pakonsultēšu un neklausi ja cenšas Tev iegalvot ka spicais , tas ir dārgi .
Protams, es zinu, kas sliktam dejotājam traucē :)
Sacensībās šauju ar citu munīciju (medību patronas tomēr 2x dārgāk maksā), turklāt satrauc mani, ka no 2 metru attāluma kaimiņa pusautomāta čaulītes sejā lido, utt. Medībās apstākļi ir citi, izvērtēju attālumus, leņķus, utt., esmu aizlaidis zvērus, ja neesmu pārliecināts par drošu šāvienu. Rezultātā, zvēri, kuri krīt, pārsvarā paliek uz vietas.
Kļūda ir dārga pat ar kaķeni, tikai sacensībās IR jāšauj, kādi nu tie apstākļi ir; medībās ir iespēja izvērtēt un pieņemt lēmumu, šaut vai nē. Ir manā pieredzē bijis masts, kad, izvērtējot situāciju, nenoņēmu plinti no pleca un visu mastu nostāvēju. Tad gan arī nekas neiznāca...
Šoreiz Tu esi uzvarējis - izdevās Tev mani izsist no mana principa "nebarot troļļus". Turpmāk saņemšos, apsolu :P
Redz man ir otrādi, šautuvē mērķis nekur nepazudīs, tur katram šāvienam ir minūte. Dzinējmedībās neviens zvērs minūti nepozēs...
Iespēja pieņemt sasteigtu lēmumu ir liela.
Bet ja par tēmu, neiesaku pirkt pirmo kombinēto..
Tagad pats sapņoju par gludo pusautomātu.
Neesmu nepareizi orientēts, - bildi nemeklēju, bet atradu kaut ko citu...
Labāk beidz spamot forumā, bet mācies ballistiku, mācies apieties ar ieroci, lai citiem nav bail Tev blakus atrasties.
Gludajam nevar saprast vai pusautomātu vai pārlaužamo... Vieni saka ka pusautomāts foršs, otri ka pusautomātam čakarējas viss kaut kas un ķeras patronas utt...
Sākumā man noteikti būs iespēja tikai uz kādiem nelimitētajiem bebriem utt pastaigāt. Kolektīvu savā galā toč nedabūšu un citā galā arī vēl jāskatās kas sanāks tur.
Man ar to pašu gludo vēl diezgan jāpastaigā uz šautuvi pirms uz mežu iet ar viņu... :D Eksāmenu nolikt sanāca, bet tāda baigā pārliecība īsti nav vēl...