Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Gludstobra Ierocis pirmklasniekam

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 61 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 16.03.2017. 21:47

Slēpts
15.03.2017. 21:05
Jāni V.
Un ko kolektīva vīri saka, kad blakus stāv jaunais mednieks ar karabīni?
Pirmajam ierocim tomēr vajadzētu būt gludajam..
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-06-18 16:10
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
Medību trofejas: 4
15.03.2017. 21:22
Ivar,
Ko viņiem teikt?
Esmu dzirdējis šo padomjlaika leģendu, ka medniekam ir jāsāk ar gludo (tas gan bija likumsakarīgi, jo spicos tikai partijas bonzas varēja dabūt). Esmu runājis ar medniekiem, dažāda vecuma un dažādos kolektīvos, no vienas puses visi saka, jāā, esot jāsāk ar gludo, kad jautāju pēc argumentācijas, nekas sakarīgs neseko, tikai tāda stomīšanās, tipa, gludais esot mazāk bīstams. Pēc jautājuma, vai ar gludo cilvēku var nošaut bišķi, bet ar spico - stipri, argumenti beidzās...
Drošības tehnika ir jāievēro gan ar spico, gan gludo. Jebšu te ir kādas atlaides?
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
15.03.2017. 21:28
nošaut bišķi, bet ar spico - stipri

Nošaut bišķi nevar, bet ar gludo sašaut bišķi gan var. Ekspansīvās lodes, ja ķer kaulu, trāpījums drīzāk būs letāls
Salvis
Salvis
Pēdējo reizi manīts 2025-06-02 12:25
Mednieku organizācija: Kaut kur zemgalē
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: No 1997.gada
Aprīkojums: Iztikt var.
Suņi: Diemžēl nav.
Medību trofejas: 2
15.03.2017. 21:30
Budžets ir ap 1200.00eur. Nu tur nesanāks karabīne un optika. Ar nosacījumu viss jauns no veikala.
Slēpts
15.03.2017. 21:31
Jāni,
Tavs rezultāts šautuvē manī rada sajūtas, ka īsti tad ar ieroci vēl nemācēji apieties. Slinkums meklēt, bet tuvu manam sākuma rezultātam.
Un es par sevi zinu, kapralse ar gludo man lieti būtu noderējusi
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-06-18 16:10
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
Medību trofejas: 4
15.03.2017. 21:33
MM:
Tā kā šeit esmu ar īsto vārdu un uzvārdu, cenšos ar "kautrīgajiem" diskusijās neiesaistīties, bet, no Tava teiktā sanāk, ka ar gludo var šaut pa mednieku līniju?
P.S. Protams, ir dažādi kolektīvi - mums medību vadītājs uz numuriem pastāsta atļautos šaušanas virzienus un citu mednieku atrašanās vietas. Ja Tavā kolektīvā pieņemts: neredzi spilgto krāsu - šauj, tad es pat ar mazjaudas pneimatiku Tavās medībās nepiedalītos...
Slēpts
15.03.2017. 21:34
Pat atradu , precīzi tik pat cik man - 7 punkti no 100.
Kļūda ar spico var pārāk dārgi maksāt.
Slēpts
15.03.2017. 21:35
Nu teiksim, ka no abiem var nošaut, tikai no viena stipri tālāk ;)
Ja putni kategoriski nē, tad jā varbūt var uzreiz spico, bet Huberta piedavajums ir 2 in 1 tas gludais brīvi rukā uz 100m.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
15.03.2017. 21:48
Jāni Veset, spriežot pēc Tavas profila bildes ( jo Tu jau neesi kautrīgs - savu ģīmi rādi visiem), Tev varētu būt problēmas ar literatūras apgūšanu, kur ir izskaidrotas ballistikas patiesības.
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2023-03-27 11:21
Mednieku organizācija: Brakani
Atrašanās vieta: Auces novads
Medību stāžs: 7 dzinējs, 10 mednieks
Aprīkojums: Beļģis, Vācietis
Suņi: Poga
Medību trofejas: 1
15.03.2017. 21:49
Interesanta diskusija panesās. Visi ieroči ir bīstami. Tas nebūs arguments, lai kādu jauno mednieku atrunātu no vītņstobra iegādes, kā pirmo ieroci. Bet personīgi man drošāk ir tad, ja neiepazīts jaunais mednieks medij ar gludstobru, nevis ar vītņstobru. Kad cilvēks iepzīts, tad gan neatkarīgi no vecuma izdaru secinājumus. Bet tie veči, kas visu laiku medij tikai ar gludstobru, nu jejbogu, puse no viņiem taisa sūdus vairāk kā vidusmērs.
Ja jaunais mednieks nolēmis vispirms iegādāties karabīni- nenosodu.
Uz jautājumu vai ar gludo var mazāk nošaut nekā ar spico man ir pretjautājums. Vai ar čiekurgranātu var bišķi nogalināt bet ar atombumbu labāk? Ar abiem var. BET, labāk, lai idiotam ir rokās čiekurene nevis atombumba. Un kamēr es nezinu vai tas ir vai nav idiots, tad jūtos labāk, ja tās atombumbas nav. Tas pats būtu salīdzinot atombumbu ar spico...