Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Gludstobra Ierocis pirmklasniekam

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 61 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 16.03.2017. 21:47

Vilis
Vilis
Pēdējo reizi manīts 2024-04-16 12:36
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
16.03.2017. 11:49
Es nezinu kā mosbergiem ar to vieglmetāla kārbu, bet 870rem. dzelzenē ieurbt un vītni iegriezt nesagādāja īpašas grūtības, kaut gan paredzēts nav un vairums izlīdzas ar papildus uzliekamajiem sedliem,ko raźo entās firmas un entajos izpildijumos.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2023-01-30 00:37
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Cesis un novads
Medību stāžs: pietiekams
Aprīkojums: ir
Suņi: no
Medību trofejas: 11
16.03.2017. 12:57
Skat no gludajiem ko letu,bet laba stavokli.Kraj naudu kartigam vitnes komplektam -tas tomer bus primarais aktivam medibam.
Slēpts
16.03.2017. 13:28
Pašam pirmais un joprojām lietošanā benelli m2 ar 2 stobriem- gludais un paradokss. Izvēli nenožēloju un droši varu ieteikt arī citiem. Savam benelli vienīgais mīnus, ka nevar paradoksam uzlikt optiku, bet uz to lēnām tiek iets, ka varbūt tomēr kaut kas izdodas. Sprūdis, ķīlējis nav nekas, ne -25*C, ne šaujos sporta munīciju utt. Pusautomāts ar 2 stobriem varētu būt ļoti laba izvēle, ja netaisies šaut uz 250+ metriem! :D Bet ,ja ņemt, tad jāņem lai var uzlikt optiku, bet man ticība un pārliecība saka, ka optikai jābūt uz stobra kā Winchester SX3 Big Game Combo.
Divsobrene-boksene arī būtu ok, nedaudz klasiskāk un smukāk izskatās(VARBŪT), ežektori skaisti ''izšpļaus'' izšautās čaulītes, vari pārlauzt un skaisti uzlikt uz pleca...bet argumentam, ka vari ielādēt divas munīcijas es nepiekritīšu laikam nekad, es pat īsti nevaru iedomāties situāciju, kad vajadzīgas būs lode/skrotis, lode/renkuļi...
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2025-06-07 21:17
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
16.03.2017. 14:18
ka vari ielādēt divas munīcijas es nepiekritīšu laikam nekad, es pat īsti nevaru iedomāties situāciju, kad vajadzīgas būs lode/skrotis,
Tādu situāciju dzinējmedībās ir ļoti daudz . Piem. mazs pudurītis , kur ruksis var būt , var nebūt , bet lapsas ir toč . Liksi skrotis iznāk ruksis , liksi lodes aizskrien lapsa . Pārlādēt parasti nepaspēj . Ir gadījies , pirmo ar skrotīm nošauj lapsu un aiz viņas nāk kuilis - priekš kura ir pataupīta lode. Dzinējmedībām viennozīmīgi labākais ir divstobrene , protams , ja nav medības speciāli uz aļniem , vilkiem vai kādu konkrētu kustoni . Pusautomāts ideāls zosīm , pīlēm, konkrēti vienam medījuma veidam . Kaut gan esmu redzējis , ka veči piešāvušies ātri pārlādēt arī pusautomātus . Vēl piemērs , pīles uz celšanu - pirmais 5. nr. bez konteinera , otrais 3 . nr . konteinerā - ja ar pirmo norauj garām un jāšauj jau tālāk .
Slēpts
16.03.2017. 14:27
no skrotīm aizskrien tikai ruksis, bet lapsa no lodes nekur neskrien ;) un ja ruksis iznāk pirmais, tad ir baigais procents, ka izsprāgs tieši skrotis :D
Slēpts
16.03.2017. 14:40
Neies taču lodes lapsai tērēt.. :)
Slēpts
16.03.2017. 14:59
Tādu situāciju dzinējmedībās ir ļoti daudz .

Cik daudz? No 20 reizēm 1? Labi, gudri spriedelēju tikai, pašam nav tādas situācijas. Bet pa lielam- uz lielajiem var tikai LODI, pierītu Ģirtam, ka lapsa no lodes neaizskries. Un, kas būs, ja pārskatā ierakstīti tikai lielie, bet tev stobrā skrotis?
Pusautomāts ideāls zosīm , pīlēm, konkrēti vienam medījuma veidam . Kaut gan esmu redzējis , ka veči piešāvušies ātri pārlādēt arī pusautomātus . Vēl piemērs , pīles uz celšanu - pirmais 5. nr. bez konteinera , otrais 3 . nr . konteinerā - ja ar pirmo norauj garām un jāšauj jau tālāk .

Esmu 99,9% pārliecināts, ka ar pusautomātu vienādā laikā izšaušu vairāk šāvienu kā tu ar divstobreni- bet vai vajag? Cik bieži ir ātri jāpārlādē? Arī vienā gadījumā no 100? Un p/a jau arī tu vari ielādēt dažāda rupjuma skrotis- pirmās smalkākas, otrās rupjākas- bet vai vajag? Par 3. iespējamo šāvienu baigi var nediskutēt -ja netrāpa ar pirmajiem dieviem, tad trešais šāviens pīlēs lielākoties ir tikai lieka naudas izšaušana vējā, bet man p/a galvenokārt ir ''viens stobrs=viena trajektorija''. Ja uz paradoksa būtu optika- vispār laime pilnīga līdz 100m.
Dzinējmedībām viennozīmīgi labākais ir divstobrene

Un te jau var diskutēt par to, ka mums veca domāšana, jo citur uzskata, ka gludais tikai putniem paredzēts.
Bet katram savs. Vienam māte, otram meita, trešajam kleita...
Tās ir tikai manas domas un pārliecība, ko nevienam neuzspiežu. :)
Pēteris
16.03.2017. 15:53
Nu skaidrs Gati , es ar savu vairāk kā trīsdesmit gadu mednieka stāžu Tavā priekšā esmu tikai puika lai nu tā arī paliek . Pareizi saka, ka pirmā kursa studenti ir visgudrākie !
Slēpts
16.03.2017. 15:58
Un tas, ka tev nopietns stāžs nozīmē, ka tev visā ir absolūta taisnība?
Tu saki, ka divstobrene ir labākā, es saku, ka pusautomāts...kā tu domā, kuram no mums ir taisnība? :)
Pēteris
16.03.2017. 16:11
Da kas man te jādomā ?! Baigi vajag te kādu pārliecināt ! Es tikai pateicu savu viedokli , manis dēļ tu šauj ar ko gribi.