Nu, ar šo to tās plintes tomēr atšķiras. Pamatatšķirība tomēr ir stobru garums. Apaļam stendam ir krietni īsāki stobri (ap 65-71cm), bieži vien bez maināmiem stobru sašaurinājumiem, turklāt sportingam ir garāki stobri (ap 76-81cm) un maināmi stobru sašaurinājumi.
Kadu sportiinga plinti jus ietektu pa 800-900 ls jo vnk dargakai uzskatu ka nav lielas jegas,jo plinte ir tikai neliela dalla no shaushanas precizitates!!!!Ar ko atshkiras apalā stenda plinte no sportinga???
Nu jā tas skaidrs, ka runa iet par sportingu tik sīki to mūsu likumdošanu ieroču lietās es nepārzinu bet to ka ir visā tajā dafiga dīvainu lietu es tiešām zinu. Par to mazkalibreni es tikai kā piemēru minēju, jo liekas dīvaini ar ko atšķiras ierocis, kas reģistrēts kā sporta ierocis no ieroča, kas reģistrēts kā medību kaut abiem pilnīgi vienāds kalibrs.
Visas sportingam paredzētās plintes ir normāli gludstobra ieroči, nekāds kosmoss tur nav! Lai iegādātos sporta gludstobra ieroci nav obligāti jābūt medniekam - sportinga federācijā pēc eksāmena nokārtošanas var iegūt sportista apliecību un tad uz veikalu!;)
Ir mednieka apliecība vai nav bet ir ieroči, kuri pēc klasifikatora klasificēti kā tīri sporta ieroči un vajag būt vismaz 2. sporta klasei lai viņu iegādātos, kaut arī tas pats svina gabals caur stobru izdzenams. Darbā veikalā stāv viena mazkalibrene neatceros modeli bet viens mednieks viņu bija nopircis bet mentenē viņu pasūtija un dabūja ieroci nest atpakaļ uz veikalu jo lai to ieroci iegādātos vajagot 2. sporta klasi.
Kāds var pastāstīt? Mans grib piedalīties sporta šaušanā pa šķīvīšiem, un kādas tam ir vajadzīgas atļaujas lai varētu iegādāties sportinieci? Paldies!!!
Vēl viena doma! Es gan nezinu, no kuras puses esi, bet Parex sportinga centrā vari aprunāties ar Borisu Timofejevu (Kristaps jau pieminēja - pēc viņa "noņemtajiem mēriem" sportisti pasūta sev Perazzi) un Ivaru Gulbi. Ar tiem var daudz ko par sportinga ieročiem pārrunāt. un vienalga lēmums būs jāpieņem pašam!
Gunārs dažas labas lietas ieteica. To visu der apsmadzeņot - gan par maināmiem čokiem, gan regulējamu laidi, gan stobru garumu. Rakstu un domāju - pats abos stobros esmu ielicis vienādus sašaurinājumus un neko nedomāju mainīt, laide arī nav regulējama. Bet, pieturoties teorijai, ko pieminēja Kristaps, tā regulējamā laide varētu (noteikti ir) būt laba lieta.
Tagad nedaudz cita versija! Es gan nezinu, par cik tagad Robertam būs 682., bet, ja Tu esi gatavs iztērēt 2000 latus, tad domāju, ka noteikti pietiks. Un medībām var nopirkt mierīgi arī Krievijas ražojumu. Negribu uz to pierunāt, tikai izsaku savas domas. Kolektīvajās medībās parasti neviens nenodarbojas ar ātršaušanu (vismaz nevajadzētu vairāku iemeslu dēļ), tāpēc īpaši pierast pie ieroča nav vajadzības. Protams, es nesaku, ka vispār nevajag. Kas vēl - man tomēr liekas, ka dzinēju medībās 2 mēlītes ir labāk (varu pats sev oponēt - ja pierod pie viena varianta, ar otru var nākt laukā visādi "cipari"). Nu, jau aizmuldējos!
Nu, mans viedoklis varbūt nedaudz atšķirsies no citiem, bet izteikšu vienalga (tāpēc jau te spriedelējam). Manā skatījumā - sportingam sagatavots ierocis nav īsti piemērots medībām. Ja nu vienīgi - putnu medībām - tur gan lietoju savu Berettu. Dzinēju medībās to nelietoju vairāku iemeslu dēļ: nav kur piekabināt plecu siksnu (kaut ko pārveidot vai bojāt koka detaļas nevēlējos); ierocis ir krietni smagāks par medību bisi - sportinga ierocis ir smagāks, lai pēc pirmā šāviena nezaudētu tēmēšanas traektoriju, bet medībās lādiņš ir spēcīgāks un domāju, ka traektoriju nāksies meklēt atkārtoti; un pats tēmeklis - nu, es uzskatu, ka manai grauds tomēr ir par lielu, lai šautu ar lodi. Bet atkal - zinu dažus sportistus, kas šis nodarbes veiksmīgi apvieno vienā ierocī.
Tagad nedaudz cita versija! Es gan nezinu, par cik tagad Robertam būs 682., bet, ja Tu esi gatavs iztērēt 2000 latus, tad domāju, ka noteikti pietiks. Un medībām var nopirkt mierīgi arī Krievijas ražojumu. Negribu uz to pierunāt, tikai izsaku savas domas. Kolektīvajās medībās parasti neviens nenodarbojas ar ātršaušanu (vismaz nevajadzētu vairāku iemeslu dēļ), tāpēc īpaši pierast pie ieroča nav vajadzības. Protams, es nesaku, ka vispār nevajag. Kas vēl - man tomēr liekas, ka dzinēju medībās 2 mēlītes ir labāk (varu pats sev oponēt - ja pierod pie viena varianta, ar otru var nākt laukā visādi "cipari"). Nu, jau aizmuldējos!