Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - PVD apmācības medniekiem

Ar medībām saistītās tēmasBrīvie temati

Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
27.05.2011. 16:16
Vai šo kursantu apliecības "jauda" būs lielāka par vetārsta diplomu?
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
27.05.2011. 14:06
Jebkuras zināšanas ir bagātība...mani neapmierina fakts-ka dodoties medībās jāņem līdzi kaste ar apliecībām jo makā jau tagad nevar salikt.
Romuls
Pēdējo reizi manīts 2011-12-04 14:57
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: pieticigs
Suņi: 2
27.05.2011. 12:30
nu gan dod, tad kad neko neviens nedara vai neapmāca arī slikti, dara un apmāca arī slikti, laiks tā kā laiks vienreiz pieaugt nevis sēdēt stūrī ņurdēt par to, ka slikti.
Arī maksa jau nav nekāda astronomiskā 25 LS, var taču noziedot no kolektīva katla un vienu cilvēku aizsūtīt, būs labums visam kolektīvam, ja nemaldos jebkurā vietā kur pieņem medījamos dzīvnieku prasa cilvēka parakstu ar šo konkrēto PVD izsniegto dokumentu.
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
27.05.2011. 12:23
Pilnigi atbalstu Dzintaru, tikai mana teritorija būtu ap Liepāju.
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
27.05.2011. 11:45
Ja tādi kursi notiktu man pieņemamā attālumā (Rīga,Sigulda) un pēc darba laika,labprāt pamācītos.Konkrētāk mani interesē trihinelozes klātbūtnes noteikšana medījumā(meža cūkā)
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
27.05.2011. 10:16
Viena lieta ir noklausīties tos kursus un saņemt apliecību, otra lieta vai to ieviesīs pašu kolektīvos. Jo es zinu tādus cilvēciņus kurus vari apmācīt cik vien uzziet vienalga darīs kā viņam tīk. Respektīvi ja neviens kā saka krieviski nebrezgujet ar nejauši zemē nomestu paikas gabalu, tas to nododot pārstrādei, pārstrādājājs tā un neuzzinās vai šis gabals bija uz zemes vai nebija!
Labs piemērs ir par tiem zaļajiem. Zinu tādus tipiņus, kas tikai prota bļaut kas te tā piemēsloja, ka pat kāju nav kur nolikt, bet pats pēc neliela brīža smēki izmet ārā, tiko izdzerto ķefīra paciņu izmet ārā.
Kā saka vieni to ņems vērā un pielietos dzīvē, citam tā būs tikai lieks papīra gabals kabatā.
Ja turpināt par gaļas dalīšanu, tad pie mums dala uz pilnīgi visiem medniekiem porcijas kas piedalījās medībās uz to brīdi, nav starpības vai tika nomedīti 3 āži vai 10 āži, izņēmums ir kad nomēdām kādu vienu āzi tikai par dienu, tad vai nu sasaldējam to līdz nākamajām medībām, vai nu iedodam kādam Zemniekam par graudiem, vai nu pametam uz tām pašām medību aizvēršanu.
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-02-13 19:43
Lietotāja statuss: Lietotājs
27.05.2011. 09:08
Nebiju domājis, ka vienkārša ziņa par kursiem forumā izsauks tādas debates. Labprāt būtu to licis sludinājumu sadaļā, bet tad jāizšķiras, kurā sadaļā "kucēni" vai "litereatūra".....Ieteikums foruma administratoriem izveidot pie sludinājumiem sadaļu "Kursi, semināri, apmācības".
Bet ja jau esmu atkal pieķēries pie rakstīšanas, tad varu tikai piekrist Raimondam Runtam. Es arī domāju, ka gadījumos, kad šāda apmācīta persona ir nepieciešama klubam, tad klubs arī deleģē cilvēku, kurš kaut ko saprot no šīm lietām un reāli ar to arī nosdarbosies, lai iziet apmācību. Un no kluba kases arī samaksā. Ja šādu apmācību vēlas individuāli - pats arī maksā. Bieži esmu saskāries, ka šāda pat kārtība ir arī tad, kad mednieki nāk uz medību vadītāju kursiem. Ja to vajag klubam, tad klubs arī nofinansē, ja mednieks to vēlas pats, tad pats arī maksā.
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
26.05.2011. 23:51
Paldies Jānims par pamatoto info! Nu kruta, bet šitādus kursiņus derētu no kopējā kolektīvā katla pasponsorēt, nevis uzvelt uz paša mednieka pleciem. Tas tas pats kā es ieguvu motorzāģa obligāto apliecību, 2 dienas klausījos, bet bija veči, kas nebīja zāģi rokās turējuši tā arī viņu bildēs tikai ieraudzīja, vāki visiem, kas apmeklēja! Tāpat tagad, nu noklausās jauki, un tālāk vai katru dienu mednieks ar tām kaitēm un likuma normam saskarās, vai ar to strādā, par likumdošanu vispār, kā jaunas klerks, tā jaunas interpretācijas, un tiem kas realizē gaļu, gan jau sen visi papīri sakārtoti.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2022-08-16 08:14
Atrašanās vieta: Zvārdes pag., Saldus nov.
Medību stāžs: 1995
Aprīkojums: ir
26.05.2011. 21:26
Jāni, paldies, mans saprast, ko Tavs teikt!
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-02-13 19:43
Lietotāja statuss: Lietotājs
26.05.2011. 21:15
Varu paskaidrot dažas nianses sakarā ar šo apmācību rīkošanu:
1. par semināra vietu. To pirmkārt nosaka pieprasījums. Kādu laiku atpakaļ tika apzinātas visas virsmežniecības. Kāda varētu būt mednieku interese. Vārdos tā bija liela. Sēlijas Vm pat pieteicās ka vajadzēs 2 grupas - Jaunjelgavā un Jēkabpilī. Reāli - nez vai viena pilna grupa sanāks. No citām vietām pagaidām interese ir bijusi krietni mazāka.Ja ir interese, lūdzu zvaniet, tel. 29134657
2. kursu cena. 25 Ls. It kā daudz. Tajā pašā laikā no šīs naudas tiek nomaksāts PVN, algas 2 lektoriem (arī ar visiem nodokļiem!)kuri katrs lasa 4 stundu lekciju un brauc uz semināra vietu. Tāpat telpu īre, kafijas pauzes, izdales materiāli utt. Cik tur paliek pāri? Neko daudz.
3. Kursu saturs - medījamo dzīvnieku anatomija, biežāk sastopamās lipīgās slimības, medījuma gaļas apstrādes un aprites higiēna un likumdošanas prasības. Lasa profesionāļi - PVD darbinieki, nevis kādi pašpasludināti "konsultanti-plaša profila speciālisti", kā tas bieži pie mums notiek.
4. Kursu obligātums - tiem, kuri nezina, šāda apmācība jau vairākus gadus ir obligāta, ja mednieki vēlas medījuma gaļu realizēt vai nodot pārstrādes uzņēmumam. Tas ka daži uzpircēji vai pārstrādes cehi neprasa apmācītās personas slēdzienu un PVD to pagaidām īpaši nekontrolē, tā ir cita lieta. Sakarā ar to, ka principā klubam pietiek, ja šādu apmācību ir izgājis viens no medniekiem, nedomāju, ka būtu liels pieprasījums no klubiem, kur šādu apmācību vēlētos iegūt visi mednieki. Šādiem mērķiem var izveidot vienkāršāku programmu, bet jābūt pieprasījumam.
5. Cik man zināms, nākamie šādi kursi pēc kādām pāris nedēļām varētu būt Bauskā. Par citām, konkrētām vietām, pagaidām nav izlemts.