Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Konservu karbas

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 23 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 09.03.2014. 10:53

Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
18.08.2011. 08:34
Jau pagājušo gadu bija tēviņi. :D
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2012-08-20 13:02
Lietotāja statuss: Vērotājs
Atrašanās vieta: Zeltiņi
Medību stāžs: 2 gadi
Suņi: Haskijs UFO
20.08.2012. 12:47
Kāds var pateikt kur tās buņdžas var nopirkt?
Rūdis
Rūdis
Pēdējo reizi manīts 2024-12-04 22:16
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Latgale
Medību stāžs: Papīri kopš 2009.gada.
Aprīkojums: 12,6,5x55,30-06
Suņi: Takši,Austrumsibīrijas laika.
Medību trofejas: 15
20.08.2012. 13:25
Ja tel. nebūtu noslīcis iedotu tel.numuru,bet tā var nopirkt Jekabpili un Liepājā,Salacgrīvā vairāk netirgojot,tā man teica,vai taisnība nezinu.
Rūdis
Rūdis
Pēdējo reizi manīts 2024-12-04 22:16
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Latgale
Medību stāžs: Papīri kopš 2009.gada.
Aprīkojums: 12,6,5x55,30-06
Suņi: Takši,Austrumsibīrijas laika.
Medību trofejas: 15
29.08.2012. 11:15
Uz šo numuru var zvanīt lai iegādātos,konservu karbas jekabpilī. 29207289
Egils
Pēdējo reizi manīts 2023-09-23 19:56
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Medību trofejas: 1
09.09.2012. 13:11
Jautājums speciālistiem. Konservējot gaļu metāla bundžās autoklāvā (kas taisīts no gāzes balona, piegādāts no Krievijas), gaļa sanāk nedaudz piedegusi. Iepumpēju 1.5 atm. tad uzkarsēju līdz 4 atm., noturu 90 min. tad gaidu , kamēr atdziest. Termometra viņam nav, kāda temperatūra-hvz. Tagad iemontēju termometru. Jautājumi:
1) cik ilgā laikā un līdz kādai temperatūrai ir jāuzkarsē?
2) cik ilgi tanī temperatūrā ir jānotura?
3) cik ilgi (vai ātri piespiedu kārtā) ir jāatdzesē?
Runa ir par meža gaļas konserviem. Krievu forumos atbildes ir visdažādākās.
Gribētos rezultātu, lai gaļa nav piedegusi, bet arī no botulisma lai nav ne miņas.
Paldies iepriekš par atbildi.
Arnolds
Arnolds
Pēdējo reizi manīts 2025-06-19 13:53
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
09.09.2012. 14:35
līdz 105 pēc C,cik ilgā laikā - kā sanāk,uzsildīji un slēdz ārā,uzmet virsū segu un līdz nākamajam pusdienlaikam aizmirsi par to visu,termometram jābūt ūdenī,izmantoju stikla burkas un ar roku aizgriežamos vākus,bet domāju , ka bundžās viss notiek tāpat
Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2024-04-20 20:59
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
09.09.2012. 14:50
Es priekšpiedienu vienmēr uzpumpēju uz 2 bareli, karsēju divas stundas spiedienu noturot 4 - 4,2 bareli robežās. Ja karsē līdz 4 un priekšpiediens ir 1,5, tad temperatūra sanāks jau krietni virs 120 grādiem, tādēļ arī tā piedeguma garša. Tā rupji ņemot barels un atmosfēra +/- tas pats vien apmēram ir. Uzkarsēšanas ilgums būs stipri atkarīgs no tā, ar ko, jeb uz kā, karsēsi. Uz gāzes plīts degļa karsīs daudz ilgāk, kā ja karsēsi ar kādu lielāku degli. Es karsēju ar degli N5, no padomijas laiku piecu gāzes degļu komplekta. Tie, kuri pie balona bija jāliek pa tiešo, bez reduktora. Uzkarsšanas ilgumu ietekmē arī laika apstākļi un cik pilns ir gāzes balons, bet vidēji manam autoklāvam ar to degli uzkarsšanai no 2 līdz 4 bareliem vajag stundu un divdesmit minūtes. Atstāt lai atdziest vajad tik ilgi, kamēr spiediens nokrītas līdz tam, kāds bija uzpumpēts priekšpiediens, ja attaisīsi ātrāk, burkām raus nost vākus, kārbas visdrīzāk deformēsies. Ja vajag steidzīgi likt karsēt otru porciju, tad var autoklāvu dzesēt, aplejot to ar aukstu ūdeni, līdz spiediens samazinās līdz uzpumpētajam priekšpiedienam.
Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2024-04-20 20:59
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
09.09.2012. 14:56
Arnolds Karzons
līdz 105 pēc C

Ar to gan būs par knapu. Tad sanāk nevis sterilizēti, bet pastarizēti konservi ar klusu cerību, ka botulisma tur iekšā nebija. Lai iznīdētu botulismu, temperatūru vajag virs 120 grādi.
Egils
Pēdējo reizi manīts 2023-09-23 19:56
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Medību trofejas: 1
09.09.2012. 14:58
Paldies, Ojār! Man uzkarsēšana uz gāzes plīts aizņem vairāk kā 5 h. Ar veco autoklāvu tas notika 2 h laikā, tur viss bij normāli. Vienkārši iegādāsos atsevišķi jaudīgāku gāzes degli. krievu forumos rūpnieciski karsē 20 min. līdz 113 grādiem, tad iztura 90 min. tad 25 min. laikā strauji atdzesē.Tas notiek rūpnieciski, mājas apstākļos to būtu grūti sasniegt.
Egils
Pēdējo reizi manīts 2023-09-23 19:56
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Medību trofejas: 1
09.09.2012. 15:04
Bet kur atrast info cik ilgi kādā temperatūrā jānotura bundžas, lai iznīdētu botulismu? Atbildes forumos ir visdažādākās.Pieņemot, ka standarta diametra konservu kārba, lai izkarsētos līdz bundžas viducim.