Ir speciali noteikumi tiem saucamajiem briezu darziem. Tur ir saraksts ko un kados apsataklos drikst audzet, medit utt. Ir vajadzigas specialas atlaujas turesanai nebrive savvalas dzivniekus.
Bet komercmedibas jau nenotiiek tikai darzos. Parsvara tas notiek konkretas medibu platibas. Platibu apsaimniekotajs( med kolektivs, ipasnieks) pardod medibu atlaujas medniekiem kas velas medit konkreto dzivnieku.
Un Bruno Lindenbergs varetu apdomat ko raksta, jo te nav delfi vai citas samazgu kratuves.
Aprīkojums: IŽ-27, MP-153, Savage MARK-II 22LR, REMINGTON 700 SPS VARMINT
Suņi: Kurchārs
Medību trofejas: 3
21.01.2010. 12:39
Varbūt kāds zin vai ir atļauts audzēt Latvijā savvaļas nemedījamos dzīvniekus (putnus), lai vēlāk tos izlaistu savās medību platībās un tos medītu? Piemēram paipalas.
Aprīkojums: IŽ-27, MP-153, Savage MARK-II 22LR, REMINGTON 700 SPS VARMINT
Suņi: Kurchārs
Medību trofejas: 3
21.01.2010. 21:35
Pamēģināšu uzdot jautājumu savādāk! Jautājums radās sakarā ar to, ka man ir suns (vācu īsspalvainais putnu suns) un gribās piedalīties jauno suņu pārbaudēs. Tanīs pārbaudēs ir viena no disciplīnām kā paipalas atrašana un pacelšana spārnos. Vai mani var sodīt kāds no meža dienesta, ja es savā pļavā apmācu suni ar dzīvām, pirktām paipalām pa reizei uz kādu izšaujot?
Ja kaimiņš nesūdzas, tad var... Bet Kurchāra darbs ir parādīt saimniekam kur ir paslēpusies paipala. Šo medību sāls ir putna - suņa - saimnieka nervu treniņš, jo ilgāku pauzi varam ieturēt, jo augstāka meistarība. Protams, otrs pienākums ir atnest saimniekam nošauto putnu.
Bet komercmedibas jau nenotiiek tikai darzos. Parsvara tas notiek konkretas medibu platibas. Platibu apsaimniekotajs( med kolektivs, ipasnieks) pardod medibu atlaujas medniekiem kas velas medit konkreto dzivnieku.
Un Bruno Lindenbergs varetu apdomat ko raksta, jo te nav delfi vai citas samazgu kratuves.