Šodien vārdadienu svin Persijs, Vaida, Klaudija, rītdien - Magnuss, Maigonis, Mariuss
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - VMD reforma

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 14 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 03.11.2011. 11:02
Ar medībām saistītās tēmasBrīvie temati

Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
14.10.2011. 19:43
:D Ilgvar Tu pats vispār esi izpētījis to linku??? Tev liekas viss OK??? :D Jopcig!!! Nu OK es varbūt neesmu mežinieks bet matemātika man ir augstā līmenī - pie šādiem apjomiem mēs būsim AUZĀS jau pēc pārdesmit gadiem!!!
Ilgvars
Ilgvars
Pēdējo reizi manīts 2026-09-04 22:30
Lietotāja statuss: Guru
Atrašanās vieta: Rīga, Gulbene un pēc vajadzības
Suņi: nav
Medību trofejas: 11
14.10.2011. 22:30
"Un protams ja mežinieks grib cirst viņam arī ir jāparāda pareizie skaitļi lai varētu cirst!!! Ne par velti ir ntie raksti par LV mežu izciršanu pat ar vēl labākiem datiem, bet nu ko Tu glupam letiņam adarīsi."
Tos pieminētos labākos datus studijā, lūdzu! Plus vēl līdzekļus, kā tie dabūti. Varbūt tiešām tiklā un šķīstā Al Jazeera te jau vairākus gadus veikusi apjomīgus meža nozares pētījumus, pie tam uz sava rēķina, kā rezultātā radās Lielā Atklāsme.
Šo to apjēdzu no tā, kā tiek rēķināta augoša meža krāja jeb koksnes apjoms kubikmetros, bet tik daudz zinu, ka ne kārkli, ne avenāji tur netiek ierēķināti - tā tik, pieminēti taksācijas aprakstā, ka tie tur vispār ir. Bez tam runa iet par kubikmetriem, nevis platībām - ok, par platībām vēl var aizbildināties, ka tās aizaugušas ar nez ko, bet ar ko kubikmetrus izskaidrot?
Ilgvars
Ilgvars
Pēdējo reizi manīts 2026-09-04 22:30
Lietotāja statuss: Guru
Atrašanās vieta: Rīga, Gulbene un pēc vajadzības
Suņi: nav
Medību trofejas: 11
14.10.2011. 22:39
Nu jā, Uģi, un varbūt arī aprēķinus varētu uzzināt?
Rolands
Rolands
Pēdējo reizi manīts 2014-06-09 23:10
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību trofejas: 2
18.10.2011. 22:18
Atkal cilājam šo tēmu. Es jau kaut kur par to runāju, bet tagad man ir vairāk ko pateikt. Sāksim ar galveno, jo līdz beigām kādam var apnikt! Pirmkārt - mežu mums paliek arvien vairāk - šeit nevajag nekādu statistiku, jo izcirtumos neviens celmus laukā nerauj un zālīti nesēj (ar nelieliem izņēmumiem - infrastruktūrai)un lauksaimniecības zemes arī aizaug (bieži ar vērtīgo priedi). Otrkārt - mazvērtīgā koksne - par to jāuztraucas tiem, kas nodarbojas ar mežizstrādi, jo no ekoloģiskā viedokļa alksnim nav ne vainas (šeit es varētu arī pastrīdēties arī par to, kura suga ekonomiski izdevīgāka). Nez kāpēc mežsaimnieki un mežizstrādātāji tā neuztraucas par it kā mežu izzušanu? Būtu vairāk uztraukušuies par jauno Meža likumu - tā gan ir katastrofa (nez, kas tos likumus izdomā). Ko vēl gribēju teikt - es gan pārāk nelielītos ar savām matemātikas zināšanām - viens reiz četri ir četri, bet kas tad ietilpst tajā "viens"? Tas, ka jāreizina ar četri, ir skaidrs (četrkāršojies), bet no kurienes secinājums, ka četras Kurzemes sanāk? Un, vai četras Kurzemes ir Latvija? Viss - neredzu vairs savas kļūdas, jo kaut kas te aizgāja ciet.
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mālpils
Medību stāžs: 10
19.10.2011. 15:52
Neviens jau nestrīdās, ka apmežoto platību paliek vairāk, jo pļavas aizaug, bet izcirtumi skaitās kā mežs... Tomēr, ja visur būs izcirtumi... vai tas ir labi??? Neesmu redzējis nevienu pļavu, kura ar priedēm pati par sevi aizaugtu - bērzi un kārkli!
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
19.10.2011. 17:37
...ir ,jau ir ,kur priedes un egles "sastāda " meža cūkas. malēnijā brālim pirms gadiem 9-viņiem meža cūkas apmežoja ar eglēm apm 2ha pļavu. tad vēl prātā ir lauks pirms Skrundas Ventas labajā krastā. tur tagad ir skaistas priedes. lauku bija pareizā laikā sarušinājis kāds L/s censonis un tā arī visu pametis pusratā. protams ,šādiem gadījumiem ir jābūt zināmai apstākļu sakritībai. attiecīgai čiekuru ražai,pareizā gatavības fāzē pareizam vējam un sarušinātam laukam pa vējam.,bet tādas situācijas ir maaaz.,:)
Gunta
Pēdējo reizi manīts 2023-02-10 15:25
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jumurda
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: ir
Suņi: 2 retriveri,2KRlaikas 2takši 1Ldzinējs
19.10.2011. 23:21
Ak vai cik žēl , ka tik nopietna tēma ir gala beigās nonākusi līdz banālai čalošanai tīklā.Varbūt ir vērts atvērt jaunu "tērzētavu" par tēmu - vai medniekiem , un es uzskatu ,ka mednieki ir pietiekami svarīga LV sastāvdaļa tautsaimniecībā, ir ne tikai pienākumi glābt tantiņas nu uzmācīgiem zaķiem , rapšu audzētājus no ēdelīgiem briežiem , u.t.t. ,bet,ka ir arī tiesības medīt ,un , vielaikus ,uzturēt saikni starp medniekiem un t.s. lauksaimniekiemn
Andis
Andis
20.10.2011. 08:26
Tagad ļoti svarīgi ir zināt, kurš pārņems Zemkopības ministriju! Ja turpinās zaļie... turpat arī būsim!
Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
20.10.2011. 09:08
Nebaidieties - viss būs slikti! :) Kamēr Andi nepalaidīs pie šprices ... :D
Andis
Andis
20.10.2011. 20:20
Sensej - nomierinies! :)
Es neesmu politiski angažēts, es drīkstu, a Tu, kā ZZS draudziņš - esi neobjektīvs! :)