Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Cīņa par medību aizliegumu

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 34 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 04.07.2016. 23:12

Reinis
Reinis
Pēdējo reizi manīts 2016-11-23 10:40
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme - Sabile
Medību stāžs: Pietiekams
Aprīkojums: CZ550 Exclusive Ebony Edition .30-06; Ruger American Rifle .30-06; Toz 34E, IŽ 58
Suņi: Poļu dzinējsuns.
Medību trofejas: 2
04.07.2016. 11:34
katram savs ja jau gribas medīt ar tām miega zālēm visi ceļi vaļa un aiziet uz Āfriku un medī melnu muti, kamēr mežā mums medījamo dzīvnieku pietiek es izvēlos medīt pa vecam i gaļa i kauli i trofeja un miers mājās. Esmu laimīgs ja sēžot kaut ko redzu un vēl laimīgāks ja kaut ko arī nomedīju.
Slēpts
04.07.2016. 11:43
Manuprāt "miegazāļu medības" varētu mēģināt īstenot uz tām sugām , kuras ir uz izmiršanas robežas konkrētā reģionā, vai ar ierobežotu īpatņu skaitu.
Piemēram Latvijā medīt Brūno lāci.- kāpēc ne? vai Rīgas zoodārzā:)
Bet attiecībā uz mežacūkām Kurzemē- nu tad es teiktu, ka pasaule jūk prātā....
Kaspars
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2025-05-09 16:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Jēkabpils nov.
Medību stāžs: No 28.09.2006
Aprīkojums: Titan 6 .308 win., MC-21-12
Medību trofejas: 12
04.07.2016. 12:43
Iedomājamies plusus - "nelaikā nomedītie" staltie tiktu atstāti barbariskajā pagātnē! Ja medības ir hobijs, tad šādi hobijs kļūtu pavisam humāns!

Iemidzini, apskati trofeju un ja ir gana laba iemidzini līdz galam, tā jau ir cope, kur zivi vispirms izmakšķerē pamēra vai ir atļautie centimetri un tad vai nu palaiž vai nu nomušī, lai somā nemokās.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
04.07.2016. 13:06
Jā, palaiž rīklē iesprūdušu 3-žuburi, kur ir garantēta bada nāve. Cik humāni :)
Kaspars
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2025-05-09 16:57
Atrašanās vieta: Jēkabpils nov.
Medību stāžs: No 28.09.2006
Aprīkojums: Titan 6 .308 win., MC-21-12
Medību trofejas: 12
04.07.2016. 14:13
Pa outdoor channel bieži tiku redzējis copi pēc principa noķer nofočējies un atlaid un pietam ja stundas laikā neesi zivi dabūjis laivā tad jāpārgriež aukla un jāpalaiž ar visu āķi. Labāk zivju skaita limits nekā noķerto, nomocīto zivju šķirošana pēc izmēra.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
04.07.2016. 14:50
Manuprāt "miegazāļu medības" varētu mēģināt īstenot uz tām sugām , kuras ir uz izmiršanas robežas konkrētā reģionā, vai ar ierobežotu īpatņu skaitu.

Ivar, Tu esi redzējis kā mostas, pēc "miegazāļu devas".....nu kaut vai ruksis?
Ir jābūt īpašam sadistam, lai iemidzinātu dzīvnieku foto pēc......
Slēpts
04.07.2016. 15:39
Aigar,
Esmu redzējis, kā mostas mans taksis.
Redz ar šādu metodi "nomedīt" konkrēto eksemplāru var vairāki mednieki- līdz ar to n x licences cena.- tikai un vienīgi busisness.
Domāju, ka uz Latvijas Brūno no latviešu medniekiem rinda sastātos..
Par sadistiem nerunāsim- pacifistu un zaļo acīs visi mednieki izskatās pēc tiem...
Slēpts
04.07.2016. 18:57
Tie kas te grib midzināt un modināt - mostieties.Pajautājiet vetārstam cik labi miegazāles iedarbojas uz dzīvnieku un pie tam vairākkārtīgi vienas sezonas laikā!Jo to bulli ar zelta ragiem gribēs vairāki "iemidzināt" un nobildēties. Man medību suni kad vienā sezonā bija divreiz jašuj,otrā reizē jau ārsts bija noraizējies par vecumu un veselību! Jo tas dod pa sirdi!
Slēpts
04.07.2016. 22:45
Es esmu "midzināts" divreiz. Un divreiz pamodies☺.
Bet es principā esmu pret ķer un atlaid.
Protams, ja spiningojot pieķeras zemmērs, tad atlaižu, bet parasti es saku, ka šo metodi pielieto tie, kam mājās sieva negatavo.
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
04.07.2016. 22:46
Sāksim jau ar to, ka trankvilazators neiedarbojās uzreiz, bet pēc kāda laika. Un laiks ir daudz ilgāks kā no lodes . Supertaksis tādu pēdu neatradīs. Labi apmācīts asinspēdu iespējams, jo nebūs adrenalīna pēdas tā kā darbosies miega zāļu efekts un dzīvieks būs mierīgs. Rezultātā nakamā dienā apdolbījies alnis vai briedis meklē sev patvērumu un dabūn otru dozu no dabas draugiem. Finišā nomirst un sapūst krūmos. Un vainīgs būs atkal mednieks bet ne gudrinieks, kurš izdomāju šo humāno fotosesiju.