katram savs ja jau gribas medīt ar tām miega zālēm visi ceļi vaļa un aiziet uz Āfriku un medī melnu muti, kamēr mežā mums medījamo dzīvnieku pietiek es izvēlos medīt pa vecam i gaļa i kauli i trofeja un miers mājās. Esmu laimīgs ja sēžot kaut ko redzu un vēl laimīgāks ja kaut ko arī nomedīju.
Manuprāt "miegazāļu medības" varētu mēģināt īstenot uz tām sugām , kuras ir uz izmiršanas robežas konkrētā reģionā, vai ar ierobežotu īpatņu skaitu.
Piemēram Latvijā medīt Brūno lāci.- kāpēc ne? vai Rīgas zoodārzā:)
Bet attiecībā uz mežacūkām Kurzemē- nu tad es teiktu, ka pasaule jūk prātā....
Iedomājamies plusus - "nelaikā nomedītie" staltie tiktu atstāti barbariskajā pagātnē! Ja medības ir hobijs, tad šādi hobijs kļūtu pavisam humāns!
Iemidzini, apskati trofeju un ja ir gana laba iemidzini līdz galam, tā jau ir cope, kur zivi vispirms izmakšķerē pamēra vai ir atļautie centimetri un tad vai nu palaiž vai nu nomušī, lai somā nemokās.
Pa outdoor channel bieži tiku redzējis copi pēc principa noķer nofočējies un atlaid un pietam ja stundas laikā neesi zivi dabūjis laivā tad jāpārgriež aukla un jāpalaiž ar visu āķi. Labāk zivju skaita limits nekā noķerto, nomocīto zivju šķirošana pēc izmēra.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
04.07.2016. 14:50
Manuprāt "miegazāļu medības" varētu mēģināt īstenot uz tām sugām , kuras ir uz izmiršanas robežas konkrētā reģionā, vai ar ierobežotu īpatņu skaitu.
Ivar, Tu esi redzējis kā mostas, pēc "miegazāļu devas".....nu kaut vai ruksis?
Ir jābūt īpašam sadistam, lai iemidzinātu dzīvnieku foto pēc......
Slēpts
04.07.2016. 15:39
Aigar,
Esmu redzējis, kā mostas mans taksis.
Redz ar šādu metodi "nomedīt" konkrēto eksemplāru var vairāki mednieki- līdz ar to n x licences cena.- tikai un vienīgi busisness.
Domāju, ka uz Latvijas Brūno no latviešu medniekiem rinda sastātos..
Par sadistiem nerunāsim- pacifistu un zaļo acīs visi mednieki izskatās pēc tiem...
Slēpts
04.07.2016. 18:57
Tie kas te grib midzināt un modināt - mostieties.Pajautājiet vetārstam cik labi miegazāles iedarbojas uz dzīvnieku un pie tam vairākkārtīgi vienas sezonas laikā!Jo to bulli ar zelta ragiem gribēs vairāki "iemidzināt" un nobildēties. Man medību suni kad vienā sezonā bija divreiz jašuj,otrā reizē jau ārsts bija noraizējies par vecumu un veselību! Jo tas dod pa sirdi!
Es esmu "midzināts" divreiz. Un divreiz pamodies☺.
Bet es principā esmu pret ķer un atlaid.
Protams, ja spiningojot pieķeras zemmērs, tad atlaižu, bet parasti es saku, ka šo metodi pielieto tie, kam mājās sieva negatavo.
Sāksim jau ar to, ka trankvilazators neiedarbojās uzreiz, bet pēc kāda laika. Un laiks ir daudz ilgāks kā no lodes . Supertaksis tādu pēdu neatradīs. Labi apmācīts asinspēdu iespējams, jo nebūs adrenalīna pēdas tā kā darbosies miega zāļu efekts un dzīvieks būs mierīgs. Rezultātā nakamā dienā apdolbījies alnis vai briedis meklē sev patvērumu un dabūn otru dozu no dabas draugiem. Finišā nomirst un sapūst krūmos. Un vainīgs būs atkal mednieks bet ne gudrinieks, kurš izdomāju šo humāno fotosesiju.
Piemēram Latvijā medīt Brūno lāci.- kāpēc ne? vai Rīgas zoodārzā:)
Bet attiecībā uz mežacūkām Kurzemē- nu tad es teiktu, ka pasaule jūk prātā....
Iemidzini, apskati trofeju un ja ir gana laba iemidzini līdz galam, tā jau ir cope, kur zivi vispirms izmakšķerē pamēra vai ir atļautie centimetri un tad vai nu palaiž vai nu nomušī, lai somā nemokās.
Ivar, Tu esi redzējis kā mostas, pēc "miegazāļu devas".....nu kaut vai ruksis?
Ir jābūt īpašam sadistam, lai iemidzinātu dzīvnieku foto pēc......
Esmu redzējis, kā mostas mans taksis.
Redz ar šādu metodi "nomedīt" konkrēto eksemplāru var vairāki mednieki- līdz ar to n x licences cena.- tikai un vienīgi busisness.
Domāju, ka uz Latvijas Brūno no latviešu medniekiem rinda sastātos..
Par sadistiem nerunāsim- pacifistu un zaļo acīs visi mednieki izskatās pēc tiem...
Bet es principā esmu pret ķer un atlaid.
Protams, ja spiningojot pieķeras zemmērs, tad atlaižu, bet parasti es saku, ka šo metodi pielieto tie, kam mājās sieva negatavo.