Varbūt kādam ir info vai pieredze, kā mežā uzvedās ungāru vižla, vai ir universāls suns (asinspēda, retāk pārnadžu dzīšana, putnu medības) vai tomēr vairāk šķirne paredzēta tikai putnu medībām? Saprotams ka suns jāmāca un jāstrādā ar viņu bet kā ar tiem iedzimtajiem gēniem un instinktiem?
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
04.11.2011. 17:04
Signe-cepuri nost tavai Igauņu dzinējsuna kucītei un Tavam darbam ar šo medību suni.....viņa rāda "paraugdarbu" kādam būtu jābūt Latvijas dzinējsuņa darbam pa pārnadžiem....tomēr Igaunijas dzinējsuns ir Igaunijas dzinējsuns kas radīts lapsu,zaķu un kas mani pārsteidza, Igauņu mednieki šo suņu šķirni izmanto lūšu medībās.
Nu tas tā nedaudz, kas būtu jāņem vērā nodarbojoties ar Igauņu dzinējsuņu cilcdarbu,bet Latvijas likumdošana medībās atļauj izmantot DA JEBKURU suni, un tas ir bēdīgi.
Aigar! Bet LV nav aizliegts pārnadžu medībās izmantot Igaunijas dzinējsuņus. Par Igaunijas dzinējsuni varu pateikt tikai to labāko. Mežā strādā ļoti labi, pat brīžam labāk par Krievu - eiropas laikām un Rietumsibīrijas laikām. Jo nesen bija gadījums, ka medībās piedalījās 1 Kr-E laika un 2 RS laikas, kas izskrēja mastu un konstatēja ka tajā dzīvnieku nav, bet Igaunijas dzinējsuns no masta izdzina kuili... Jebkurš suns medībās strādās, ja saimnieks viņu kārtīgi apmācīs. Izaudzināt labu medību suni nav 'lēti' un vienkārši. Un to ka Igainijas dzinējsuns dzen visu dienu tās ir galīgas muļķības, jo kā es iepriekš minēju viss ir atkarīgs no suņa audzināšanas.
nezinu ,mans jagterjēriņš ir universiāls ,dzinējmedībās ,kas ir mastā, to dzen ,smalkā balstiņā,individuālās ņemu uz torni,jo viņa pirmā pamana dzīvnieku un klusi iekunkstas,bet to vajadzēja iemācīt jau 4 mēnēša vec.Ļoti paklausīga ,nesaprotu tos ,kas saka ,ka šie suņi ir nevaldāmi,tas ir atkarīgs no saimnieka man liekas.Tagad 2.gadiņi palika.
Piedod, Georg, bet attiecībā par takšiem Tu kļūdies,nespried pēc 1,2,vai 3 takšiem, kas tā dara. Mūsu kolektīvā ir laika, kuru vedot mašīnā, jātur ausis ciet, rej un kauc kā aizkauts,bet kā mežā, tā mēms kā zivs, tomēr tādēļ es nesaku, ka visas laikas ir tādas. :)
Šeit strīds notiek apmēram tādā līmenī, man skaistākā sieva vai man labākie bērni, kas ko dabūjis tas tam ar viss labākais un paprovē pierādīt pretējo. Nevar taču salīdzināt savā starpā tik dažādas šķirnes kā taksis, laika, dzinējsuņi vai retrīveri. Katram no viņiem ir cits uzdevums medībās un domāti katrs kādām konkrētām medībām. Suņa labums jāvērtē pēc specializācijas, alu suņi savā starpā, dzinējsuņi savā starpā utt. Pie suņa šķirnes izvēles tomēr medniekam vajadzētu būt skaidrībai ko tad ar to sunīti gribēs īsti medīt, ja pa alām, tad jāmeklē starp alu suņiem, ja dzinējmedībām, tad starp dzinējiem. Jūs taču iegādājoties mašīnu ar neizvēlaties starf fūru vai vieglo, lai gan braukt var ar abām, droši vien taču pie tā piedomājat. Mans galvenais medību veids ir dzinējmedības un tāpēc esmu izvēlējies LV dzinējus un tas ka viņi dzen tālāk par citiem suņiem ir tikai normāli, jo viņi priekš tā ir radīti lai dzītu. Tāpat viņi iznesīs pīli un ielīdīs bebra alā, bet tāpēc es neteikšu ka viņi ir labāki par retrīveru vai labāki par takšiem. Bet uz dzīšanu viņi noteikti būs labāki. Tāpēc pirms iegādājas suni ir jāzin ko tad īsti gribēs medīt, jābūt kādam pamata medību veidam.
Nu tas tā nedaudz, kas būtu jāņem vērā nodarbojoties ar Igauņu dzinējsuņu cilcdarbu,bet Latvijas likumdošana medībās atļauj izmantot DA JEBKURU suni, un tas ir bēdīgi.