Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
08.11.2011. 16:46
Nav ko bēdāt - arī mednieka eksāmenu nokārtojušais zemnieks ir mednieks - tātad mūsējais. :) Tā kā - kam nu sieva, kam šautuve, kam hobijs, bet būs arī tādi MEDNIEKI, kam atradīsies laiks savus laukus pasargāt. Zārks nestāvēs tukšs, kamēr kāds hobits hobijojās - ne pats medī, ne citam novēl.
Varbūt kāds var pastāstīt kas konkrēti nestrādā tajos (biezo) kolektīvos,kas ar ko neslēdz līgumus zemnieks ar mednieku vai otrādi,es te domāju par to sižetu televīzijā,kur rādīja par Ērgļu pusi.Savādāk jau var te domāt visādus priekšlikumus bet jēgas ne kādas .Vis jau pagaidām balstās uz līgumiem bet ja nav līgums un vis ticamāk ka nav.Vai nevajadzētu tieši šajā virzienā domāt.Ja tam kolektīvam nav bijis vajadzības vienoties ar apkārtējiem zemniekiem,tad pieņemot kautkādu likumu par zaudējumu atlīdzību zemniekiem,viņi to nedarīs ne tik.Bet cietīs daudz citi.
Slēpts
08.11.2011. 20:26
a kas tad medības skaitās, ja ne hobijs? ne jau tiešām darbs?
Nu gan te panesās, sāka par likumiem, turpināja par dzīves veidu, tie kas te muld, ka medības kā dzīves veids, apdonājat ko runājat, kad par dzīves veidu gada maksājumos uzliks 1000 Ls no kakla, tad dziedās citu dziesmu a tagad skatos tādi dzīvotāji afigetj un vēl viena tāda dzīves veida piekritēji, kam darbs un biznes saistīts ar mežu. Neesu sastapis nevienu pavāru, kurš aurētu, ka medības viņam ir dzīves veids, vai dakteri! Piebiedrojos Anda tekstam, man arī medības ir vaļas prieks un izklaide, atpūta dabā no darba dienas un tikmēr, kamēr finansiāli tas būs iespējams es atbalstīšu un darbošos šai lietā, bet kad būs d....ā, tad arī godīgi pasaku, nu ko, nu nemedīšu un tā šeit normāli domājot darīs 80% arī šī dzīves veida piekritēji. Visi mēz reiz esam dzīvojuši bez medībām, kaut vai kad sīki bijām, izņemot tos, kam tēvi vai vectēvi mežziņi, vai tani struktūrās strādājošie bījuši.
Es saprotu ka par tēmu "nav" jārunā, bet es tomēr palūgtu runāt par grozījumiem medību likumā, lai nav lieki jālasa kkāds spams, ka vienam te medības ir kā dzīvesveids, citam izklaide, vēl dažam labam barības iegūšanas veids utt. Tas viss ir skaisti, bet nepiesārņojam svarīgu "topiku" ar šiem saviem emocionālajiem tekstiem - ja nav ko teikt par tēmu tad nav ko vispār kko rakstīt! Paldies!
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
09.11.2011. 08:36
Runajot par darbu pie medibu likuma grozijumiem gribu uzsvert vienu, manuprat loti pozitivu lietu, visi tie kas lielaja darba grupa, ta vai savadak, parstav mednieku intereses (visas tris mednieku organizacijas taja skaita) ir nonakusi pie vienota viedokla. Un uz lielo darba grupu iet vienoti!!! Tas manuprat jau pats par sevi ir panakums!
Slēpts
09.11.2011. 08:39
Andi!
Elementāri - izšauj labībā TUVU mammai ( GARĀM, NOPŪDELĒ APZINĀTI)- lai tinās prom!
Zinu, kas par šauj ar gludo- ar mazākajām skrotīm vienkārši pa labību.
manuprāt ir pilnīgs murgs, ka mednieki lielās - redzēju divas mammas ar sivēniem- skaisti ganījās- bet es nešāvu- mamma taču. Ja zemnieks to dzird , tici man viņš tos medniekus i redzēt vairāk negrib...Un tieši tāpēc jau ir šis problēmas!!
Uģis atkal teiks ,ne pa tēmu. Kāp lejā no torņa un pieslīpē meistarību uz pieiešanu. Ja noķersi sivēnu aiz kājas , būsi baigais profs. Varēsi no cūku mammas bišķi pamukt.Adrenalīns --UH! Galvenais aizbaidi no sveša lauka to cūku baru , nesēdi kā ķipis visu vakaru pērno gaidot.Ja piekopsi pavairotāja politiku- ilgi tajās platībās nemedīsi.
Konkrēts jautājums - gaidu konkrētu atbildi!
Elementāri - izšauj labībā TUVU mammai ( GARĀM, NOPŪDELĒ APZINĀTI)- lai tinās prom!
Zinu, kas par šauj ar gludo- ar mazākajām skrotīm vienkārši pa labību.
manuprāt ir pilnīgs murgs, ka mednieki lielās - redzēju divas mammas ar sivēniem- skaisti ganījās- bet es nešāvu- mamma taču. Ja zemnieks to dzird , tici man viņš tos medniekus i redzēt vairāk negrib...Un tieši tāpēc jau ir šis problēmas!!