Šodien vārdadienu svin Ludmila, Laimdots, Laimiņš, rītdien - Līga
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Grozījumi Medību likumā

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 43 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 24.03.2012. 00:43

Laimonis
Laimonis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-21 13:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ilgs
Aprīkojums: pamatīgs
Suņi: trīs
Medību trofejas: 1
09.11.2011. 12:33
Raimond, esmu abās frontē un tāpēc labi zinu abu pušu sāpes. Nevienu mirkli neesmu gribējis lai medniekam būtu papildus jāmaksā. Tu kaut kā velc tās frontes līnijas- mednieki-nemednieki: mūsējie- svešie: lauksaimnieki, mežsaimnieki- pilsētnieki, pavāri, ārsti, elektriķi. Varbūt sākam par šo tēmu runāt kolektīvos un šo to pamainām medījot? Negāžam tos skābsiena rituļus blakus apstādītai jaunaudzei , nevilinam bukus uz nedarbiem, neliekam kukurūzas mucas laukmalēs kur apsēta labība. Ja kāds zemnieks lūdz palīdzību - neatsakām, kolektīvā vienmēr būs kāds bezdarbnieks, pensionārs kuram tik ielej benzīnu un būs klāt uz lauka kā stiks. Cienīsim viens otru. Ir vietas kur normāli kolektīvi, viss strādā un neviens tik dikti par postījumiem nesatraucas. Kantē augstprātīgie cūku vairotāji un ja vēl zemnieka lauki trāpās pa vidu medību iecirknim tad meklē citu biznesu.Mainam domāšanu. Komunistu laiki arī medību lietās sāk beigties..
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
09.11.2011. 12:41
Laimi, nomainīji domu gājienu, tas viss bija domāts par dzīves stilu un veidu... tas izlikām man pārspīlēti teikts, tur arī bija dalījums...
Bet par teikumiem, kas sākas NEGĀŽAM u.t.t pilnīgi 100% ar Tevi esmu vienisprātis. Ja kas es arī esmu abās frontēs, un reāli pats padi...u 1/2 šo sezon kartupeļu lauku citiem labības sargādams, nepiedomāju ka blakus kaimiņa aboliņa un kviešu lauki apdzīvotā vietā. Un pasākums bija nodarīts 1 nedēļas laikā, kamēr nebīju pie mājas.
Laimonis
Laimonis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-21 13:32
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ilgs
Aprīkojums: pamatīgs
Suņi: trīs
09.11.2011. 12:46
Andrej, Tu arī necepies. Runa ir par principu, par neko nedarīšanu. Es mainu stāsta personāžu un buļļa vietā ir piedzēries alnis :))
Slēpts
09.11.2011. 12:48
Vispār sākums šai diskusijai bija pirms trim gadiem, kā reizi 2008. gada novembris :)
http://medniekiem.lv/discussio...
Tikai tad neviens neticēja , ka lauksaimnieki kaut ko panāks...
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
09.11.2011. 12:50
Nu nav mums mednieku ministrija, bet tagad visi trīs kantori, lai aizstāv, kada rutka pēc viņi tika izveidoti, lai pababalētu te, te jau pietiek runātāju. Mans uzskats, ka visi šie jautājumi (jaunajām organizācijām) ir kā uguns kristības, ja zaudēs debatēs un diskusijās, tad varēs klapēt ciet savas bodītes...

Ja patinam filmu nedaudz atpakaļ, tad varam atcerēties, kādos apstākļos un ar kādām metodēm mednieki zaudēja savu ietekmi un pārstāvniecību...
Par kurām organizācijām Tu runā? Vai par to vienīgo, cēlo, kura visur lien par korķi ar savu "pārstāvēšanu", bet patiesībā pārstāv platību īpašniekus un no mednieku interešu pārstāvēšanas tur nav ne smakas, labi ja 5%. Patreiz vienīgie reālie "racēji" ir medniekiem.lv, kuri nekautrējas skaļi paust savas domas. LMS ir tumšais zirdziņš, lai gan ar iespējams pēdējo laiku veiksmīgāko organizācijas modeli un ievērojamāko pārstāvniecību - dzirdēju, ka nu jau ap 200 kolektīviem, t.i. kādi 5000 mednieku visā Latvijā.
Īstās sarunas un cīņas sāksies, kad pie likuma grozījumiem sāks strādāt darba grupa, jo līdzšinējās, cik noprotams, jau tikai bija neformālas sarunas ārpus protokola ar mērķi saskaņot mednieku viedokli!
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
09.11.2011. 12:56
Par tām pašām par tam pašām Kārli!
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
09.11.2011. 14:19
Karli! Paldies par labiem vardiem! Bet sobrid , ka jau mineju komentara ieprieks mes visi (medniekus parstavosie)esam vienoti, un cerams tadi ari paliksim! Tas sobrid ari visvairak priece un liek domat ka kritiskos brizos mes esam spejigi nolikt mala savspejas ambicijas... Cerams ta ari paliks!!!!
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Atrašanās vieta: Mālpils
Medību stāžs: 10
09.11.2011. 16:44
Es gan atkal būšu kritisks.... Par ko tad Jūs, mednieku biedrības, esiet vienojušās????
Par to, ka medniekam ir jāmaksā par zaudējumiem, ko nodarīja nevienam nepiederošs lops?!?!
Nu nezinu, vai par to var lielīties un priecāties?????
Niks
Pēdējo reizi manīts 2018-06-12 19:52
Lietotāja statuss: Lietotājs
09.11.2011. 18:33
Panesās diskusija - cik nu kurš var dienas medīt un cik nē! Teikšu tā - esmu zemnieks, pa dienu strādāju uz lauka, bet vakarā faktiski uz viņa guļu! Jo domāju, ka medniekam kuram nepieder neviens hektārs sējumu un kuram ir tālu , tālu saprašana cik tas maksā - zemniekot, tad ir sajūta, ka tādam medniekam ir ļoti dziļi pie papēža cik tās cūkas nāk uz lauka un cik rok! Toties man katrs cūkas izraktais kvadrātmetrs nes dzīvus zaudējumus! Prasīsim atbildību arī no zemnieka? Kādu? Lai saviem 200 ha apvelk riņķī dzeloņdrāšu žogu? Tas ir absurds!
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
09.11.2011. 20:24
Panesās diskusija - cik nu kurš var dienas medīt un cik nē! Teikšu tā - esmu zemnieks, pa dienu strādāju uz lauka, bet vakarā faktiski uz viņa guļu! Jo domāju, ka medniekam kuram nepieder neviens hektārs sējumu un kuram ir tālu , tālu saprašana cik tas maksā - zemniekot, tad ir sajūta, ka tādam medniekam ir ļoti dziļi pie papēža cik tās cūkas nāk uz lauka un cik rok! Toties man katrs cūkas izraktais kvadrātmetrs nes dzīvus zaudējumus! Prasīsim atbildību arī no zemnieka? Kādu? Lai saviem 200 ha apvelk riņķī dzeloņdrāšu žogu? Tas ir absurds!

Es te nedaudz nesapratu!!! Tad cik saprotu cienītais - mednieki Tev maksās a Tu nefiga nedarīsi, lai savus pārdesmit hektārus nosargātu? Tad jau šiem "lauksaimnieki" pat nevajag neko novākt - paņem iesēj/iestāda, kad izaug uzlej kādu labu "ingredientu" lai rukši klāt no malu malām un piķis par postījumiem rokā!
Pa lielam tā, ja var prasīt no vienas puses atbildību tad no otras puses arī var prasīt preventīvas darbības (kaut vai skrien ap lauku, velc žogu riņķī, gani suņus utt)!!! Un es tur neredzu nekādu absurdu!!!