ar pneimatiku var arī medīt man pašam bija gunpower 6.35mm apm.eram 90J nu ja ar viņu var izšaut cauri biezai telefonu grāmatai tad es domāju ka buku un bebri var mierīgi nogāzt, viens ir ka tas ir iespējams otrs ja gribi medīt tad ir vajadzīga pieredze un jāiet mednieka kursos lai vispar saprot kur un ko tu shauj, lai nesāk visi pacmitgadīgie ar shādiem verķiem sēdēt meža malā uz jakts un shaut kur acis rāda jo tik jaudīga gaisene var arī kaitēt cilvēka veselība, es piekritu ka vajag ļaut medīt ar pneimatiku bet tikai medniekiem.
mazos putnus un kaitēkļus var gāzt pat ar 4.5mm uz 50m protams vajag arī normālu pneimatiku nevis kautkādu turku Hatsan
Ja katrs sētas puišelis sāks medīt, tad būs sūdi, latviski runājot.
Var medīt ar pneimatiku, bet tikai tas, kuram ir mednieka apliecība.
Savādāk būs bardaks.
Ierocim ir jāiziet homogolizācija, t.i. vai tam ir pietiekoša jauda lai to izmantotu medībās.
Te forumā ir čupiem pneimatikas fanu, kas nav ieguvuši mednieka apliecību, bet tjūningo un šauj uz nebēdu.
Medīt var nelimitētos, bet tikai tie kas ir nolikuši mednieka eksāmenu un ir ierocis ar attiecīgiem džauliem.
Un var medīt sava īpašuma teritorijā, nevar medīt mednieku kolektīva teritorijā nesastāvot tajā par biedru.
Citādāk pats sēdēsi luktā uz cūkām, bet te viens pneimatiķis vai loka šāvējs lozņās pa krūmiem tev nezinot.
Par kādām vārnām un žagatām augļudārzos jūs te runājat? Par kādām pelēm un žurkām. Vai tad 200m no mājām ir atcelts? Vai sava māja nav māja? Vai ir cerība, ka atcels? Drīzāk uzliks 400. Nemaz neceriet šaudīties pa mājām no logiem un šķūņiem, to neviens neļaus un pareizi darīs, kā vispār kaut kas tāds var ienākt prātā! Bet visumā par gaisenēm nevar būt nekādu iebildumu. Ja esi mednieks, ja tbilst džouli, ja dzīvnieks vai putns ir medījams, lūdzu, uz priekšu pēc vispārējiem noteikumiem. Atej 200m un šauj pa lauku pelēm cik lien.
Un tīri personīgi - tādēļ, ka ar pneimatisko (1947.gada, turklāt!) ieroci es 9 gadu vecumā guvu savu pirmo medījumu; kā nemednieku, pilsētnieku ģimenē (turklāt, bez tēva) augušu tieši pneimatika mani faktiski padarīja par mednieku, jo bērnībā strazdu un zvirbuļu vakte ķirškokā bija vienīgā iespēja ( šeit citātā prasītos papildinājums NELEGĀLI) medīt. :)]
Starp citu padomju laikos ,28 gadus atpakaļ ,gaisene, man padsmit gadus vecam puišelim, bija neaizsniedzams sapnis.Jā ,arī stukači bija pilnas malas.
Nekā personīga. Sausi fakti. Katrs lai domā ko grib. Šaujiet garām nedēļas nogalē.:)
Kārtējā interesantā tēma...
Šī mednieku psiholoģija man patīk! Viņam nav kārtīgas "vītnes" vai gludā (par medību apģērbu nemaz nerunājot) ar ko medīt, bet redz viņš satraucās par kkādu gaiseni. Prātiņ nāc mājās!!!
Un tas buku un briežu mierīgais šāvējs - vai Tu vispār briedi dzīvē esi nomedījis? Kāda gaisene? Pat ar mazkalibreni ir problēmas nošaut buku, kur nu vēl briedi! Bet šis te gaiseni taisās pielietot...
Protams Arnim cepuri nost - šis tiešām ir "svarīgākais jautājums" par ko diskutēt.
Labāk būtu izstāstījis kādā stadijā ir grozījumi un par ko jūs esat vai neesat vienojušies nevis te pacēlis tēmu, kas uz doto brīdi domāju galīgi nav aktuāla.
Laikam esmu muļķe, bet man šķiet ,ka gaisenes arī tagad var pirkt un pārdot bez bargām atļaujām. Vēl pagājušajā nedēļā Lāčplēša ielā tādas redzēju.Atbalstu Arni - kāda starpība no kāda ieroča nomedīts dzīvnieks,galvenais - pareizā laikā un pareizā veidā.
Jā , starp citu , man viena žagata pažadzināja, ka veiksmīgi medī ar ieroci ko lādē pa stobra galu. Te ar tā kā vajadzētu kādu labu kg ar papīriem apdrukāt.:)
Ieročiem, kas lādējas pa stobra galu un ir ražoti līdz 1899.gadam un to replikām, nevajag nekādas [VISPĀR NEKĀDAS!] atļaujas. Bet medīt ar tiem nedrīkst un droši vien - nevajag. Loki un pneumatika būtu pietiekoša demokrātija, mandomāt. Jā, vēl viena lieta, kas man pašam ļoti tuva - īsstobri, bet saprotu, ka šobrīd tam nav īstais brīdis. Ja izdosies pneumatiku legalizēt, tas jau būs ļoti liels sasniegums ieroču un medību jomas liberalizācijas virzienā.
Attiecībā par dažu dīvainajām idejām, ka tagad katrs varēs medīt ar gaisenēm - nu vai Jums ar spriestspēju viss ir labi? Vai kāds legāli drīkst medīt, piemēram, ar slazdu, ja nav mednieka apliecības? Pareizi, nevar. Un, ja reiz medīt vispār ar "da jebko" var tikai oficiāls mednieks, tad runa var būt tikai par legālā "da jebkā" klāsta palielināšanu šim pašam, oficiālajam medniekam. Un ne vairāk.
Par medīblikuma grozījumiem - 15.decembrī būs lielā sanāksme, kur būs visi resori un visas interešu grupas. Tad arī ziņosim pilnīgi publiski.
Pašreiz ir tikai šauras grupas (visu mednieku organizāciju+ZM+LVM+Driāda) viedoklis. Jā, visu mednieku organizāciju vienots viedoklis gan tas ir, tādēļ biedrības Medniekiem.lv biedriem ar to būs iespēja iepazīties. Pārējiem - stājieties biedrībā, piemēram, Medniekiem.lv, vai arī prasiet informāciju pa tiešo no ZM.
Par medīblikuma grozījumiem - 15.decembrī būs lielā sanāksme, kur būs visi resori un visas interešu grupas. Tad arī ziņosim pilnīgi publiski.
Pašreiz ir tikai šauras grupas (visu mednieku organizāciju+ZM+LVM+Driāda) viedoklis. Jā, visu mednieku organizāciju vienots viedoklis gan tas ir, tādēļ biedrības Medniekiem.lv biedriem ar to būs iespēja iepazīties. Pārējiem - stājieties biedrībā, piemēram, Medniekiem.lv, vai arī prasiet informāciju pa tiešo no ZM.
mazos putnus un kaitēkļus var gāzt pat ar 4.5mm uz 50m protams vajag arī normālu pneimatiku nevis kautkādu turku Hatsan
Var medīt ar pneimatiku, bet tikai tas, kuram ir mednieka apliecība.
Savādāk būs bardaks.
Ierocim ir jāiziet homogolizācija, t.i. vai tam ir pietiekoša jauda lai to izmantotu medībās.
Te forumā ir čupiem pneimatikas fanu, kas nav ieguvuši mednieka apliecību, bet tjūningo un šauj uz nebēdu.
Medīt var nelimitētos, bet tikai tie kas ir nolikuši mednieka eksāmenu un ir ierocis ar attiecīgiem džauliem.
Un var medīt sava īpašuma teritorijā, nevar medīt mednieku kolektīva teritorijā nesastāvot tajā par biedru.
Citādāk pats sēdēsi luktā uz cūkām, bet te viens pneimatiķis vai loka šāvējs lozņās pa krūmiem tev nezinot.
Starp citu padomju laikos ,28 gadus atpakaļ ,gaisene, man padsmit gadus vecam puišelim, bija neaizsniedzams sapnis.Jā ,arī stukači bija pilnas malas.
Nekā personīga. Sausi fakti. Katrs lai domā ko grib. Šaujiet garām nedēļas nogalē.:)
Šī mednieku psiholoģija man patīk! Viņam nav kārtīgas "vītnes" vai gludā (par medību apģērbu nemaz nerunājot) ar ko medīt, bet redz viņš satraucās par kkādu gaiseni. Prātiņ nāc mājās!!!
Un tas buku un briežu mierīgais šāvējs - vai Tu vispār briedi dzīvē esi nomedījis? Kāda gaisene? Pat ar mazkalibreni ir problēmas nošaut buku, kur nu vēl briedi! Bet šis te gaiseni taisās pielietot...
Protams Arnim cepuri nost - šis tiešām ir "svarīgākais jautājums" par ko diskutēt.
Labāk būtu izstāstījis kādā stadijā ir grozījumi un par ko jūs esat vai neesat vienojušies nevis te pacēlis tēmu, kas uz doto brīdi domāju galīgi nav aktuāla.
Attiecībā par dažu dīvainajām idejām, ka tagad katrs varēs medīt ar gaisenēm - nu vai Jums ar spriestspēju viss ir labi? Vai kāds legāli drīkst medīt, piemēram, ar slazdu, ja nav mednieka apliecības? Pareizi, nevar. Un, ja reiz medīt vispār ar "da jebko" var tikai oficiāls mednieks, tad runa var būt tikai par legālā "da jebkā" klāsta palielināšanu šim pašam, oficiālajam medniekam. Un ne vairāk.
Paldies! Gaidīsim!