:) Skaudība vai naids apslēptā viedā bija un būs,jo ~50% "godīgie" darboņi,uzņēmēji un ierēdņi savus milzu līdzekļus nav nopelnījuši godīgi.( Visu cieņu tiem kas ar savu darbu,vai zināšanām ir savu dzīvi padarījuši labāku!) Paši ļoti labi zinam kur tiekam apzagti(dažādi šaubīgi iepirkumi valsts konkursos,pazudušie milijoni,dažu priviliģēto elektroenerģijas bizness,PVN kačātāji,u.t.t.) Kā lai ciena? :) Vēl joprojām,kopš padomju laikiem, dzīvojam ar domu ka,Valsts apzagšana nav noziegums. Ja apzog valsit,tātad apzog arī mani,diemžēl tāda ir realitāte,un nevajag stāstīt ka tie tur no augšas,tie ir tepat mums blakām.
Uģi,nu kāpēc tu tā? "....arvien vairāk vot šādu ambīciju pārņemtu asu un brendu fanu savarošanās....",un tālāk pats no sevis, ...sāk kolektīvu dalīt mūsējos un jūsējos.Vai tikai Tu neesi tas,kurš ik katru reizi,ja kāds forumā pajautā par krievu ieročiem, tūlīt meties virsū.Savu mantoto iženi pārrakstīju dēlam,to pašu,kurai neskatoties uz daudzajiem gadiem,stobri spīd un laistās un zvēri ir nomedīti tik cik Tev pat sapņos nerādās.Līdz pagājušajai sestdienai varēju atļauties katru nedēļu, no Cēsīm aizbraukt uz Latgales kolektīvu, (Cēsis-Strūžāni-Cēsis)medībās,taču man pat prātā neienāktu pajautāt vecajam "bukam",kāpēc viņš nenopērk oranži spilgto cepuri,bet piedalās medībās ziemas cepurē,kurai apkārt ir sarkana lenta.Cēsu puses kolektīvā" džipistu" un "brendistu" pietiek,bet viņi arī dzen un lauž savus džipus pa vistrakākajām dūkstīm un celmiem,ka reizēm to autiņu žēl paliek.To netīrību no kravas kastēm arī jātīra pašiem,bet lielākā daļa no viņiem nemāca citus kā dzīvot.Un jautājums:"Cik izmaksā medības?"nav korekts,jo vieniem tās būs lētākas citiem dārgākas.Vieni lenc,turpretī citi tikai aizbrauc vai vēl lētāk-viņus aizved un nostāda uz masta.Citi pulcēšanās vietai būs tuvāk citi tālāk.Izlietotais naudas daudzums ir atkarīgs no tā cik es pats esmu "slims" un cik mana dzīve ir pakārtota medībām.
Pareizi Māri esmu tas :) Man pašam arī ir MC "automāts" un vienstobra pārlaužamā IZ (stendam) - tici man arī ar MC savā laikā ir šauts ļoti daudz un IZ arī tiek intensīvi izmantota, bet ganjau kā Tev nav "kritis" ;) Bet tāpat ka man ir šie krievu ieroči, kurus ir bijis vienmēr "jāpietūnē", es nebūšu tas, kurš ar putām uz lūpām teiks, ka šie ir labākie ieroči - nu nav tā un nekad arī nebūs un paldies dievam, ka man ir bijuši šādi ieroči, jo tikai tā esmu spējis novērtēt patiesu mantu...
Un zini, kas ir pats labākais, ka Tu uz sava komentāra beigām nonāc pie tāpaša ko es teicu - tikai Tu to pasaki saviem vārdiem!!!
P.S. Edgar - saprotu - man arī ir cemme uz daudzām lietām, bet tas, ka Tu esi strādīgs un domā ar galvu nenozīmē, ka visi tādi ir. No kurienes ir radies viss šis ko Tu pieminēji? Tu minēji "apzadzējus" - es pateikšu tā - ka apzadzējs ir arī tas, kurš nav maksājis nodokļus! Atšķirības pa lielam nav ja nu vienīgi naudas apjomā, bet pēc būtības tas ir viens un tas pats!
P.P.S. Vēl nesapratu par ko te visi iecepās - es tikai pateicu, ka labs aprīkojums nenozīmē uzreiz - slikts cilvēks!!!
Uģi,man nepatika,ka Tu Raimondu nosauci par aprobežotu,tāpēc arī aizsvilos.Neesmu nekad,vēlreiz uzsveru NEKAD neesmu teicis,ka krievu ieroči ir vislabākie,bet katrā teikuma galā viņus nolikt arī netaisos.Galu galā šauts un medīts ar krievu ieročiem ir daudz.Es arī neteicu,ka tieši es esmu daudz nomedījis ar šo boksenīti.Iženīte savu stāžu sāka skaitīt no 1964 gada decembra,bet es tajā laikā mācījos pamatskolā.Kas attiecas par nodokļu maksāšanu vai nemaksāšanu,tad ne Māris,ne Raimonds ne es ceru arī Uģis nav vainīgi.Apakšējais ešelons te ņe pričom.
P.P.S. Vēl nesapratu par ko te visi iecepās - es tikai pateicu, ka labs aprīkojums nenozīmē uzreiz - slikts cilvēks!!!
Uģi-es tā nēsmu teicis. Es domāju ka nevajag trakot ar super dārgām mantām,ja to nevar atļauties.Paši zinam kā ir gājis vairumam jaunbagātnieku-dzīvoklis vai māja kredītā,glauna mašīna kredītā un beigu beigās arī visas panskas kredītā. Vairāk izvēlamies pašu ražoto un viss būs kārtībā. Brīnos ka Latvijas šuvēji nav sākuši šūt medību apģērbu.Viena vieta liekas bija,kaut kur Lielvārdē,bet pēc pasūtījuma. Ja būtu kaut kur aptaustāms varētu padomāt.
PS. Visi ir labi,ja ir jautri medībās! :))
Es uzskatu ka nav svarīgi cik izmaksā medības, bet ir svarīgi, cik procentuāli mednieks no saviem ienākumiem ir gatavs ieguldīt dzīvnieku barošanā. Savādāk savādāk daudzi domā tā- Tev ir saimniecība , tad jau kartupeļi, siens un graudi pa kaktiem mētājās. Es katru nedēļas nogali braucu 145 km vienā virzienā uz laukiem, uzturu barotavu cauru gadu ar barību par saviem līdzekļiem.Nestrādāju es valsts iestādē.Nodokļus es arī maksāju. Tiem kuriem ir uzņēmums zina to ka pie mums nodokļus nemaksāt ir grūti. Vai nu firma jāmaina katru gadu. Bet tam visam ir gandarījums- vecāku īpašumā cūkas vairs postījumus nerada un kamerā pozējas apaļi ruksīši.
Manis pēc cilvēks var būt tērpies visdārgākājā apģērbā, viņam var būt nazis pa simtiem latu, un ierocis pa tūkstots latiem vai arī viņam mugurā ir vectēva flanelis un rokās toz un nazis no vecās mātes, ja viņš piedalās medību procesā izrāda interesi, palīdz dīrāt medījumu un sadalīt porcijas, nevis sēž medniekmājā un gudri runā, tad man ir pilnīgi vienalga, kas viņam mugurā un rokās.
Viss ir atkarīgs no cilvēka, ne jau nauda, apģērbs, ierocis un auto ir tas kas parāda, kas tu ESI, bet gan tava rīcība un attieksme pret citiem medību dalībniekiem.
Pie mums pirtī un medībās vissi ir vienādi ; )) Nesaprotu par ko te cepaties ,jo viss atkarīgs no paša cilvēka ne no naudas. Ir tā, ka viens mednieks neņems savā opelītī dzinēju ar dubļainu suni ,bet otrs paņems jaunā džipā.
Un zini, kas ir pats labākais, ka Tu uz sava komentāra beigām nonāc pie tāpaša ko es teicu - tikai Tu to pasaki saviem vārdiem!!!
P.S. Edgar - saprotu - man arī ir cemme uz daudzām lietām, bet tas, ka Tu esi strādīgs un domā ar galvu nenozīmē, ka visi tādi ir. No kurienes ir radies viss šis ko Tu pieminēji? Tu minēji "apzadzējus" - es pateikšu tā - ka apzadzējs ir arī tas, kurš nav maksājis nodokļus! Atšķirības pa lielam nav ja nu vienīgi naudas apjomā, bet pēc būtības tas ir viens un tas pats!
Uģi-es tā nēsmu teicis. Es domāju ka nevajag trakot ar super dārgām mantām,ja to nevar atļauties.Paši zinam kā ir gājis vairumam jaunbagātnieku-dzīvoklis vai māja kredītā,glauna mašīna kredītā un beigu beigās arī visas panskas kredītā. Vairāk izvēlamies pašu ražoto un viss būs kārtībā. Brīnos ka Latvijas šuvēji nav sākuši šūt medību apģērbu.Viena vieta liekas bija,kaut kur Lielvārdē,bet pēc pasūtījuma. Ja būtu kaut kur aptaustāms varētu padomāt.
PS. Visi ir labi,ja ir jautri medībās! :))
Viss ir atkarīgs no cilvēka, ne jau nauda, apģērbs, ierocis un auto ir tas kas parāda, kas tu ESI, bet gan tava rīcība un attieksme pret citiem medību dalībniekiem.