Šodien vārdadienu svin Henrijs, Jete, Henriete, rītdien - Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Cik maksā medības? :))

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 20 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 15.12.2011. 08:51

Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
15.12.2011. 08:51
Jā tieši tā Žanna pats galvenais kā jau daudzi minēja kas ir iekšā tam medniekam un cik viņš ir izpalīdzīgs un saprotoš, protams vēl labāk ja ir arī ar humoru apveltīts.
Bet diemžēl ir tādi jaunbagātnieki kas uzskata, ja tev nav visa šī krutās pasaules eķipējuma tu esi sūdīgs mednieks.
Diemžēl laiks visu noliek savā vietā. Labs piemērs ir ar tiem jaunajiem latviešiem, kas saņēmuši kredītus uzņēmuma attīstībai, tad pašā uzņēmumā iegulda nelielu summu, bet toties uzceļ krutās villas, sapērkas meršus un uzskata sevi par pasaules nabu, bet laiks parādīja savu un tagad tie kas tā domāja un uzstāja, paši vai nu bankrotējuši un dzīvo kaut kur pie kādiem radiem, vai pat ārzemēs aiztinās, jo nav ar ko parādus atdot!!!
Mēs katrs cenšamies pēc maksimuma protams eķipēties, tas cik atļauj finanses, un nevienu nenosodam ka tam ir nauda un tas var to atļauties citam nav naudas un kā var tā arī kuļas. Medībās visi esam vienādi, nav izņēmumu. Tikai diemžēl daudzi tā neuzskata, jo domā ja ir nauda, tad var nedarīt to vai to vai atļauties to vai šito.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
15.12.2011. 08:30
Nu, veči.... es tēmu uzreiz nelasīju, jo domāju, ka tā ir par krutām viesmedībām... bet tagad palasot man rodas iespaids, ka viena daļa diskutētāju ir galīgi ku-kū...
Neviens jau laikam neapstrīdēs, ka labais apģērbs un brendu ierocis ir labāks par vecu rori un pufaiku, bet kāds tam ekipējumam ir sakars ar mednieka prasmi, zināšanām un cilvēcīgajām īpašībām, man galīgi nepielec.
Laimonis
Laimonis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-21 13:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ilgs
Aprīkojums: pamatīgs
Suņi: trīs
Medību trofejas: 1
14.12.2011. 22:38
Pie mums pirtī un medībās vissi ir vienādi ; )) Nesaprotu par ko te cepaties ,jo viss atkarīgs no paša cilvēka ne no naudas. Ir tā, ka viens mednieks neņems savā opelītī dzinēju ar dubļainu suni ,bet otrs paņems jaunā džipā.
Reinis
Reinis
Pēdējo reizi manīts 2013-12-11 20:38
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: Savage, Toz
Suņi: ir
14.12.2011. 19:17
Manis pēc cilvēks var būt tērpies visdārgākājā apģērbā, viņam var būt nazis pa simtiem latu, un ierocis pa tūkstots latiem vai arī viņam mugurā ir vectēva flanelis un rokās toz un nazis no vecās mātes, ja viņš piedalās medību procesā izrāda interesi, palīdz dīrāt medījumu un sadalīt porcijas, nevis sēž medniekmājā un gudri runā, tad man ir pilnīgi vienalga, kas viņam mugurā un rokās.
Viss ir atkarīgs no cilvēka, ne jau nauda, apģērbs, ierocis un auto ir tas kas parāda, kas tu ESI, bet gan tava rīcība un attieksme pret citiem medību dalībniekiem.
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
14.12.2011. 18:58
Es uzskatu ka nav svarīgi cik izmaksā medības, bet ir svarīgi, cik procentuāli mednieks no saviem ienākumiem ir gatavs ieguldīt dzīvnieku barošanā. Savādāk savādāk daudzi domā tā- Tev ir saimniecība , tad jau kartupeļi, siens un graudi pa kaktiem mētājās. Es katru nedēļas nogali braucu 145 km vienā virzienā uz laukiem, uzturu barotavu cauru gadu ar barību par saviem līdzekļiem.Nestrādāju es valsts iestādē.Nodokļus es arī maksāju. Tiem kuriem ir uzņēmums zina to ka pie mums nodokļus nemaksāt ir grūti. Vai nu firma jāmaina katru gadu. Bet tam visam ir gandarījums- vecāku īpašumā cūkas vairs postījumus nerada un kamerā pozējas apaļi ruksīši.
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
14.12.2011. 16:28
Rezumējot viedokļus man vislabāk patika Mārča teiktais:"...man viss ir dārgi,ka nav naudas,tad kad ir nauda,tad nekas nav dārgi."
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2024-02-08 18:48
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 10
Aprīkojums: IŽ27E Winchester SXR3006
Suņi: Latvijas dzinējs.
Medību trofejas: 7
14.12.2011. 15:28
P.P.S. Vēl nesapratu par ko te visi iecepās - es tikai pateicu, ka labs aprīkojums nenozīmē uzreiz - slikts cilvēks!!!
Uģi-es tā nēsmu teicis. Es domāju ka nevajag trakot ar super dārgām mantām,ja to nevar atļauties.Paši zinam kā ir gājis vairumam jaunbagātnieku-dzīvoklis vai māja kredītā,glauna mašīna kredītā un beigu beigās arī visas panskas kredītā. Vairāk izvēlamies pašu ražoto un viss būs kārtībā. Brīnos ka Latvijas šuvēji nav sākuši šūt medību apģērbu.Viena vieta liekas bija,kaut kur Lielvārdē,bet pēc pasūtījuma. Ja būtu kaut kur aptaustāms varētu padomāt.
PS. Visi ir labi,ja ir jautri medībās! :))
Māris
Māris
14.12.2011. 15:03
Uģi,man nepatika,ka Tu Raimondu nosauci par aprobežotu,tāpēc arī aizsvilos.Neesmu nekad,vēlreiz uzsveru NEKAD neesmu teicis,ka krievu ieroči ir vislabākie,bet katrā teikuma galā viņus nolikt arī netaisos.Galu galā šauts un medīts ar krievu ieročiem ir daudz.Es arī neteicu,ka tieši es esmu daudz nomedījis ar šo boksenīti.Iženīte savu stāžu sāka skaitīt no 1964 gada decembra,bet es tajā laikā mācījos pamatskolā.Kas attiecas par nodokļu maksāšanu vai nemaksāšanu,tad ne Māris,ne Raimonds ne es ceru arī Uģis nav vainīgi.Apakšējais ešelons te ņe pričom.
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
14.12.2011. 13:54
Pareizi Māri esmu tas :) Man pašam arī ir MC "automāts" un vienstobra pārlaužamā IZ (stendam) - tici man arī ar MC savā laikā ir šauts ļoti daudz un IZ arī tiek intensīvi izmantota, bet ganjau kā Tev nav "kritis" ;) Bet tāpat ka man ir šie krievu ieroči, kurus ir bijis vienmēr "jāpietūnē", es nebūšu tas, kurš ar putām uz lūpām teiks, ka šie ir labākie ieroči - nu nav tā un nekad arī nebūs un paldies dievam, ka man ir bijuši šādi ieroči, jo tikai tā esmu spējis novērtēt patiesu mantu...
Un zini, kas ir pats labākais, ka Tu uz sava komentāra beigām nonāc pie tāpaša ko es teicu - tikai Tu to pasaki saviem vārdiem!!!
P.S. Edgar - saprotu - man arī ir cemme uz daudzām lietām, bet tas, ka Tu esi strādīgs un domā ar galvu nenozīmē, ka visi tādi ir. No kurienes ir radies viss šis ko Tu pieminēji? Tu minēji "apzadzējus" - es pateikšu tā - ka apzadzējs ir arī tas, kurš nav maksājis nodokļus! Atšķirības pa lielam nav ja nu vienīgi naudas apjomā, bet pēc būtības tas ir viens un tas pats!
P.P.S. Vēl nesapratu par ko te visi iecepās - es tikai pateicu, ka labs aprīkojums nenozīmē uzreiz - slikts cilvēks!!!
Māris
Māris
14.12.2011. 13:05
Lai nebūtu pārpratumi. Citāta sākums paņemts no Raimonda.Es to domu paturpināju tālāk. Nav tādu iespēju palabot pievienotu komentāru.