Jāni šajā jautājumā es gan gribētu nepiekrist.
1. Piemērs no dzīves - mēs formējumā esam 30 mednieki un lai cik dīvaini tas neliktos lielākai dāļai patīk bedru medības. Atļauju skaits ir tāds, ka visiem gribētājiem nepietiek pa vienai - rezultāts es ar vienu atļauju kabatā aizbraucu uz bebiem " kāds brīnums pluņčājas kādi četri" vienu nomediju un sēžu skatos kā tie pārējie pēc brīža uzrodas atkal un dziļā nesaprašnā pēta kas notici. Jautājums ko man tagad darīt - šaut pa pārējiem pārkāpjot likumu, jo atļauju man vairs nav, vai brauk citu reizi labi apzinoties ka tie būs sapratuši kas noticis un labu laiku normālā laikā ārā nerādīsies.
2. Ir daudzi formējumi " baumu līmenis" kuri vienkārši noraksta atļaujas lai varētu pateikt - mēs visas atļaujas esam izmantojuši ko jūs piesienatie par postījumiem.
3. Manas domas ir zelta vidusceļš nevajag atļaujas, bet līdzīgus aktus kā uz vilkiem un lūšiem un noteikt minimālo nomedījamo bebru skaitu katram formējumam. Tad aktā es varu sarakstīt tāpat visus datus par katru bebru, cik nu man ir izdevies tajā reizē nomedīt un mēmeša laikā nodot mežniecībā.
Medibu atlaujas ir janodod pec medibam meznieciba, tada veida var operativak koriget nomedito dzivnieku skaitu. Mednieka sezonas kartei ir atskaites funkcija. tapec bebri ir limiteti, jo tada veida var redzet ka noris medibas un ir vai nav japagarina sezona vai jaievies kadi citi pasakumi.
Ja ir kolektīvi, kuros ir saudzētas sivēnmātes, un ir ieaudzētas cūkas, tad uz šo brīdi nav nekādu problēmu sākt medīt pērnos, kurus nereti vien gadās redzēt pa 15-20 gabaliem vienā bariņā.
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
29.04.2008. 09:46
Interesanti, kā tad var sākt medīt cūkas ar 1. maiju, ja licences vēl nav izdalītas (vismaz mūsu pusē).
Slēpts
29.04.2008. 08:36
Tas ir atkarīgs no katra mednieku kluba iekšējām īpatnībām. Ja medī TIKAI gaides medībās un dzīvnieku blīvums ir liels, tad protams var uzsākt jau ar minēto datumu. Ja lielāks akcents tiek likts uz dzinējmedībām un vasaras medības ir sekundāras, tad lielas jēgas nav sākt gaides sezonu ar 1. maiju.
Bet vienalga, tā ir katra individuāla lieta. Tas, ka medības ir atļautas ar šo datumu jau nenozīmē, ka tas arī obligāti jādara.
Kas attiecas uz spilgtas krāsas elementiem mednieka apģērbā, esmu tikai par (kaut arī pašam pagaidām vēl nav). Uz šo sezonu noteikti iegādāšos oranžas krāsas cepurīti. Un no pieredzes varu teikt, ka tas noteikti atvieglo blakus stāvošo mednieku sazīmēšanu.
ja grib zinaat tad nelimiteeto dziivnieku skaits un suga jaaraksta sezonas kartee taa ka nebuutu probleemas uzkaitiit arii bebrus! bet par meza cuukaam peec manaam domaam tagac nevajadzeetu tramdiit!
Nu bebri limiteti ir tapec lai zinatu cik kurs un kur nomedi. Un ja nopietni tad kadas problemas ir dabut bebru licences. Meznieciba vinas dod katram kuram ir velme vinas medit un ja jums nav uz rokas atlaujas tad jaruna ar kolektiva vaditaju. Jo ka teica Baumanis tad uz bebriem dabut atlauju nav problemu un ja ir tad Baumana kontakti nav noslepums.
Par cukam varbut ta ir jo kada starpiba kad to perno nomedi. Nu pasiem medniekiem jaskatas ko un ka saut.
Par mežacūkām nezinu,vai ir prātīgi tās medīt cauru gadu, vajag arī atelpas periodu, bet par bebru medīšanu bez licenzēm pilnībā piekrītu Andrim.R vajag arī bebru iekļaut nelimitēto sarakstā!
1. Piemērs no dzīves - mēs formējumā esam 30 mednieki un lai cik dīvaini tas neliktos lielākai dāļai patīk bedru medības. Atļauju skaits ir tāds, ka visiem gribētājiem nepietiek pa vienai - rezultāts es ar vienu atļauju kabatā aizbraucu uz bebiem " kāds brīnums pluņčājas kādi četri" vienu nomediju un sēžu skatos kā tie pārējie pēc brīža uzrodas atkal un dziļā nesaprašnā pēta kas notici. Jautājums ko man tagad darīt - šaut pa pārējiem pārkāpjot likumu, jo atļauju man vairs nav, vai brauk citu reizi labi apzinoties ka tie būs sapratuši kas noticis un labu laiku normālā laikā ārā nerādīsies.
2. Ir daudzi formējumi " baumu līmenis" kuri vienkārši noraksta atļaujas lai varētu pateikt - mēs visas atļaujas esam izmantojuši ko jūs piesienatie par postījumiem.
3. Manas domas ir zelta vidusceļš nevajag atļaujas, bet līdzīgus aktus kā uz vilkiem un lūšiem un noteikt minimālo nomedījamo bebru skaitu katram formējumam. Tad aktā es varu sarakstīt tāpat visus datus par katru bebru, cik nu man ir izdevies tajā reizē nomedīt un mēmeša laikā nodot mežniecībā.
Bet vienalga, tā ir katra individuāla lieta. Tas, ka medības ir atļautas ar šo datumu jau nenozīmē, ka tas arī obligāti jādara.
Kas attiecas uz spilgtas krāsas elementiem mednieka apģērbā, esmu tikai par (kaut arī pašam pagaidām vēl nav). Uz šo sezonu noteikti iegādāšos oranžas krāsas cepurīti. Un no pieredzes varu teikt, ka tas noteikti atvieglo blakus stāvošo mednieku sazīmēšanu.
Par cukam varbut ta ir jo kada starpiba kad to perno nomedi. Nu pasiem medniekiem jaskatas ko un ka saut.