Šodien vārdadienu svin Persijs, Vaida, Klaudija, rītdien - Magnuss, Maigonis, Mariuss
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Garantijas munīcijai

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 14 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 24.01.2012. 11:11

Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
29.12.2011. 19:06
Labi,nepiemērotos apstākļos glabāta gludstobra patrona ,lai būtu ticamāk,magnums,sadalījies pulveris,kļuvis detonējošs ,rezultātā plīst stobrs,lietotājs gūst traumu.Nepiemērotie apstākļi nezināmais,jo visi saka ka visam jābūt kārtībā.
Es saprotu ka izklausās pēc paranojas bet tomēr!:):)
Dzintars
Dzintars
29.12.2011. 19:17
Labi,lai nepaliktu nesaprasts!Munīcijai nav individuālā termiņa marķējuma,tāds ir tikai uz iepakojuma,iepakojums ir nomaināms.Sanāk ka pa īstam var uzticēties tikai pie ražotāja iegādātai munīcijai vai arī pašlādētai,jo kā Uldis rakstīja,starpnieks vienkārši var pasūtīt.
Slēpts
30.12.2011. 08:02
jā un ražotājs tev iebērs maisiņā pa taisno no konveijera :D
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2022-01-27 10:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Krimuldas pag.
Medību stāžs: no 1988g.
Aprīkojums: Iž27; Haenel Jaeger 10, 30-06; Meopta Meostar R1r 3-12x56
Suņi: KEL
Medību trofejas: 6
30.12.2011. 09:36
Ģirt, patronas nav piens, jebkurš ražotājs vai viņa dīlers neturēs noliktavā patronas tik ilgi, vai tādos apstākļos, lai varētu rasties šaubas par to kvalitāti. Šaubas var rasties pērkot patronas mazajās "piparbodītēs".
Šogad esmu atsācis mednieka gaitas pēc vairāku gadu pārtraukuma, bet katru gadu esmu piedalījies ieskaites šaušanā pirms dzinējmedību sezonas. Vienmēr esmu lietojis tikai paša lādētas patronas. Šogad vēl ekstrēmāk,- izvilku no tēva mantoto IŽ-eni un patronas ko tēvam lādēju pirms gadiem 15-18. Patreiz neviena "osečka" nav bijusi.
Bet jautājums, ko gribēju uzdot spečukiem.
Kā pārliecinoši var pārbaudīt "Sokol" pulvera derīgumu, kas man ir saglabājies no neatminamiem laikiem nelādējot to patronās?
Un nesagaidot 4.feb varbūt Dzintars var pateikt kādu pulveri šodien var lādēt patronās gludstobram. Kādās proporcijās? Kur LV var nopirkt?
Veiksmīgas pēdējās šīgada medības rītdien!
Šaujam garām nākamgad!
Slēpts
30.12.2011. 09:53
sokolu var nosvērt 0.25 grami izbērt vienā strīpiņā 5 cm garumā un piekurināt, to labāk darīt uz lapiņas būs vieglāk aizdedzināt. no degšanas sākuma līdz beigām būtu jābūt 2 sek , ja ir jau ~1.8 sek tad pulveri podā un bundžu piemiņai ;)
ķipa tā aptuveni ir rakstīts literatūrā.
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2026-03-30 21:22
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
30.12.2011. 10:06
Vispārliecinošāk ir nelādēt vecu pulveri. Neviens negrasās uzņemties atbildību par iespējamiem negadījumiem. Ja tā Sokola bundža bijusi hermētiska, tad viss OK. Sen atpakaļ žurnālā Oxota i ox. xozjaistvo bija raksts, ka var nobērt vienādu garumu, teiksim 30cm strīpiņas ar pulveri un mērīt to izdegšanas laiku, kādam tam jābūt - neaceros. Vislabāk jau blakus nobērt svaigu pulveri un salīdzināt abu degšanas laikus, aizdedzinot vienlaicīgi abas strīpas. Papīra čaulā ielādēta pulvera glabāšanas laiks bija reizes trīs īsāks par hermētiskā bundžā turēta pulvera glabāšanas laiku. Bet papildus faktoru te ir ļoti daudz, kuri rezultātu var ietekmēt.
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2022-12-21 15:30
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
30.12.2011. 10:35
Dzintar, Tu saki , ka sanāk, ka neviens atbildību nenes.
Es domāju, ka atbildību par patronu kvalitāti nes gan,
pirmāmkārtām pārdevējs, gan otrāmkārtām pircējs.
Mans funktieris ir šāds:
Pārdevējs-
Katrai munīcijas partijai ir derīguma termiņš. Tā ir jāiztirgo LĪDZ termiņa beigām un LĪDZ attiecīgās munīcijas
tipa (skrošu, ložu) izmantošanas sezonas beigām. Ja šie termiņi ir pagājuši, tad munīcija ir jāutilizē.
Šie termiņi un utilizēšanas kārtībai būtu jābūt kaut kādos ieroču un munīcijas aprites likumos vai MK noteikumos.
Neticu, ka tirgotājs var iepirkt munīciju un ka kaut kādas kontrolējošās institūcijas par turpmako tās likteni
neinteresējas, t.i. vai pirms iepirkt jaunu partiju, vai vecā partija ir pārdota? Varbūt šim pagraba seifā jau stāv
kādi pieci simti kilo, pēc derīguma termiņa novecojušas, potenciāli bīstamas munīcijas?
Pircējs-
Es gan vairs neatceros, skļeroz, boļšoj, starčeskij, vai mednieku kursos stāstīja, vai apmacības programmā ir
par munīcijas derīguma termiņiem. Ja ir, tad eksāmens ir nolikts, mednieku apliecība ir saņemta, teorija ir zināma,
valsts no sevis atbildību ir noņēmusi un viss ir paša munīcijas lietotāja ziņā. Un ja vēl tas kaut kur ir likumos rakstīts,
tad vispār nav jautājumu. Tikai kur var utilizēt 10 nederīgas patronas, izšaut nedrīkst. Saukt sapierus, jo iespējams,
tās vairs kustināt nedrīkst, lai šie taisa kontrolētu sprādzienu man guļamistabā ? :-(
---------------------------------------------------------
Tas būtu teorētiski, bet kā ir dzīvē?
Vai veikalos stāv lieli nederīgu patronu krājumi un tie tiek iztirgoti ieliekot jaunos
iepakojumos ar citiem derīguma terminiem? (Nevis iztirgotas, pirms termiņa beigām, par pašizmaksu)
Tas, ka mums mājās, patronjostā glabājas vectēva lādetās "supervirpotās" un tās nēsājam līdzi un ceram ar to
nogāzt savu zelta brieža bulli (vectēvam baigi labi krita, tālu neaizgāja), tas ir fakts!
Tas nekas, ka tā patronjostā var pati iet vaļā un mūsu zarnas karāsies egles zaros.
-------------------------------------------------
Ja es atrodu pagrabā, rūpnieciski ražotu, marinētu sēņu burku, ar pirms pieciem gadiem beigušos
derīguma termiņu, un apēdu šīs sēnes? Es ir aizsaulē, bet kas atbildēs? Ražotājs, pārdevējs
vai pats nelaiķa mudaks!? Nelaiķim pofig, bija garšīgas. Bet radiņiem ta nav pofig, jo vainīgais ir
jāatrod. Kas ražoja, kas pārdeva, kas nolika plauktā un aizmirsa?
Nē, vainīgs tas kurš mežā SALASĪJA - cietumā to!
Agris
Pēdējo reizi manīts 2020-03-27 11:35
Lietotāja statuss: Lietotājs
30.12.2011. 13:21
6.5 Не стреляйте патронами и порохами, хранившимися более 4 лет.
No MP153 instrukcijas!
Dzintars
Dzintars
30.12.2011. 19:05
Pateikt varu ko kur pirkt un cik bērt,seminārā 4.februārī!:):)
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2022-01-27 10:08
Atrašanās vieta: Krimuldas pag.
Medību stāžs: no 1988g.
Aprīkojums: Iž27; Haenel Jaeger 10, 30-06; Meopta Meostar R1r 3-12x56
Suņi: KEL
Medību trofejas: 6
03.01.2012. 12:31
Paldies! Gaidam.