Šodien vārdadienu svin Didzis, Gaidis, rītdien - Henrijs, Jete, Henriete
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - ko varat teikt par NORFIN expert camo apģērbu,atsauksmes.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 19 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 30.12.2011. 16:59

Slēpts
28.12.2011. 07:35
ir parādījies NORFIN EXTREME 2 CAMO paredzēts līdz 32*
http://www.norfin.info/?pname=...
a par norfin expert camo http://medniekiem.lv/discussio...
lietoju pirmo sezonu pēc kolēģa ieteikuma nesūdzos bet -20* vēl neesmu testējis
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
28.12.2011. 10:20
Par Norfin ražotām precēm sūdzēties nevaru, jo lietoju jau vairākus gadus un esmu ļoti apmierināts :)
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2022-12-21 15:30
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
28.12.2011. 12:14
Vai kāds ir redzējis mūsu veikalos apģērbus no ražotāja SITKA ?
Esot jauna tipa maskējošs zīmējums ko lopiņš neredz. Ne krāsas, bet zīmējuma dēļ.
http://www.sitka-gear.ru/techn...
www.sitkagear.com
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mālpils
Medību stāžs: 10
28.12.2011. 15:17
Norfinu veikalā pataustīju - nu nav viņš mežam, čaukst un strīķē... Ļoti skaļš!
Bet par to maskēšanos - nesaprotu, kādēļ ir tik ļoti jāmaskējās no dzīvnieka? Vienmēr esmu medījis ar vesti vai sarkanu cepuri, nav bijis, ka pēkšņi maina virzienu, mani "ieraugot"!
Tā maskēšanās tikai vienam no otra, kas pie nelaimes pievedīs!
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2023-06-30 23:55
Atrašanās vieta: Trikāta
Medību stāžs: no 87.g
Aprīkojums: 16., 12., 243.
Suņi: taksis Teodors
Medību trofejas: 25
28.12.2011. 17:16
Kautkā mazs piedāvājums oranžas.vai sarkanas krāsas medību apģērbiem ar maskēšanās zīmējumu.No zīdītājiem taču tikai cilvēks un daži primāti atšķirot krāsas.Mūsu kolektīvā vestes visiem obligātas,par spilgtu nav bijis.Vienīgi tās ceļinieku vestes jāvelk otrādi-lai nespīd atstarojošās svītras.Alnis toč viņas ierauga un ņem vagu.
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2023-06-30 23:55
Atrašanās vieta: Trikāta
Medību stāžs: no 87.g
Aprīkojums: 16., 12., 243.
Suņi: taksis Teodors
Medību trofejas: 25
28.12.2011. 17:46
Ja nemaldos,tad DŽ.Darela kādā grāmatā lasīts un ne tur vien.Pašam arī tā šķiet.Tikai nevajag kustēties un arī acis labāk pievērt-arī tās nodod.Krāsas pēc man zvēri ir pienākuši klāt pa pāris metriem gan zilā pufaikā,gan oranžā vestē.Putni gan labi atšķir gan krāsu,gan formu.
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
28.12.2011. 18:46
Neatšķir sarkanos toņus,tie liekas brūni varbūt vēl kādus,bet ja apģērbs ir citas krāsa kura atšķiras no apkārtējā fona tad to atšķirīgo pleķi redz ļoti labi,sevišķi tas attiecas uz luminiscējoši dzeltenzaļajām vestēm kuras iecienījuši daži iespējams ar daltonismu slimi mednieki.Tas par pārnadžiem,par plēsējiem arī neesmu pārliecināts,mans suns ja uzliek galvā zaļu adītu cepuri neizrāda nekādas emocijas,uzliekot tādu pašu oranžu,pie tam apģērbs paliek tas pats ,jau taisās uz medībām.Var būt tomēr dzīvnieki kopš Pavlova laikiem ir progresējuši?
Slēpts
28.12.2011. 18:50
Par krāsu redzi - primātiem, t.sk. cilvēkiem ir 3 veidu krāsu redzes receptori (vālītes), bet pārējiem zīdītājiem tikai 2 veidu - tamdēļ zvēri neatšķir sarkanos/zaļos toņus. Tāpēc oranža jaka dzīvniekam droši vien izskatīsies līdzīgi kā zaļa.
.
Savukārt putniem ir veseli 4 vālīšu veidi - šamie redz arī ultravioleto spektra daļu!
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
29.12.2011. 00:25
Es gan varu vilkt mugurā ko es gribu- suns īpaši nereaģē.Bet tikko no seifa paņemu kādu no stabulēm tā viss, nemaz nemēģini iet ārā bez viņa. Man bez viņa ir grūti aizbraukt gan uz pīlēm , gan gaidi. Skatās acīs tā it kā es viņu būtu nodevis. Vienreiz pēdējā mastā mastā atstāju mašīnā jo šis drebēja kā apšu lapa. Pēc tam stundu skatījās citā virzienā tikai ne uz manīm.Ja jau cilvēce progresē tad kāpēc lai neprogresētu dzīvnieki. Vai tad medībās nav novēroti gadījumi, kad bars no 20-30 cūkām iziet no masta bez zaudējumiem. Man gan liekas ka tā nav veiksme bet stratēģija.
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-02-17 06:31
29.12.2011. 07:33
Zīdītāji neatšķir krāsas tā, kā to redz cilvēka acs. Piemēram kaķveidīgie visu redz dažādu toņu zaļpelēkā krāsā. Tāpēc zebra Āfrikā var būt melnbalta, jo maskējošais elements ir svītras, ko plēsoņa redzēs jau minētajos toņos, kas savukārt saplūdīs ar esošo dabīgo fonu. Savukārt ar dažiem putniem ir tā, ka krāsas redz un piemēram ASV mednieks uz tītara medībām ekipējas, kā snaiperis kaujas laukā.
Līdz ar to nav jāiespringst par katru varīti pērkot maskēšanas tērpus, lai stirnu nomedītu. Vairāk par paša "aromātu" jādomā.