Par to vihtavuori n320 pulveri , kad pirku Hūbertā teica ,lai vairāk par 1.8gr. neber un nekāda tabula tur arī nav uz burkas virsū ,bet uzlādējot lodes ar to 1,8 pa 50m dzelzene no zaļas koka atleca nevis palika iekšā un tagad salādēju 2.0 izskatās ka būs ok
vispar tas ir atkarigs no pulvera masas, skrosu(lodes) masas un pasa ieroca masas, ja atradisu, kura gramata bija formula tad uzrakstisu, pasi meginajam bliez loti labi:)
12 kalibram izmanto vihtavuori n320 n340,smagākai lodei ap 36 g.3n37 kurš gan nav manīts Hubertā,arī pirmie divi nesen pazuduši no mājas lapas.Vispār sāku vilties Hubertā,palūdzu draugam lai man paņem lodes 223 rem.SP hornady,mājas lapā stāv kā "Jaunums" čoms zvana no veikala un dod man pārdevēju pie telefona kurš stāsta ka tādu viņam neesot,cirks!Varbūt ka pārdevējs nepazīst mantu,varbūt Gatis var pastāstīt kā tur īsti ir un par pulveri arī?
Nu nevajag krāmēties ar to Sokol.Hubertā ir nopērkams VihtaVuori N340. Darbojas ļoti labi.
Lādēšanas datus var paskatīties šeit: http://www.shotgunworld.com/bb...
P.S.Tabulas ir itāļu valodā.
Jautājums par pulveri. Ko tad tagad berat tajās gludo patronās, ja Sokola krājumi ir beigušies un jauni nav dabūnami. Cik esmu redzējis, tad, teiksim Hubertā, ir tikai Vihta vuori, kas savukārt ir priekš vītņstobriem. Citos pat vispār nekāda, protams visus neesmu apbraukājis, bet nu nav tā īpaši dzirdēts. No tā Vihta vuori derot pistoļu marka(nu kaut kāda 300tā), bet pat tādu neesmu manījis. Pieejamais ašākais butu tikai N120. Vai tas der un tad kādi varianti(ari citi) un aptuvenās devas teiksim 12 kalibram?
Ja jau lādējat ,tad atceraties ka uz bundžas ir uzrādīta maksimāli pieļaujamā pulvera deva .Un pulveri var samazināt līdz 30 %. Bise nedrīkst sist pa plecu vai vaigu ,jo tad lādiņš ir par jaudīgu. Arī bises ir dažādu svaru ,tad tām arī optimāli piemeklē pulvera devu. Par skrotīm pareizi- 3 nr sausā priežu dēlī 3 savi diametri un tad tā pulvera deva praktiski der arī lodei. Un arī jāatcerās ka ziemā jāliek par 0,2 pulvera vairāk kā vasarā. Poļeva lodēm jāsamazina par 0,1-0,2.
Par Barsu un Sokolu runājot tad svars ir vienāds ,tikai tilpumi dažādi un jāsver ar svariņiem nevis mērāmo.
Lādēšanas datus var paskatīties šeit:
http://www.shotgunworld.com/bb...
P.S.Tabulas ir itāļu valodā.
Par Barsu un Sokolu runājot tad svars ir vienāds ,tikai tilpumi dažādi un jāsver ar svariņiem nevis mērāmo.