Andri,par Tavu pieredzi.Labi izskaidroji,bet tur jau tas joks, ka daudzi rakstītāji nav mūsu čomu čomu čomu čomi, tāpēc nav garantijas par tiem pasaku vīriņiem.Arnis ļoti labi pateica:" Visa pūka jau arī ir par nevajadzīgām un stulbām versijām, ko kāds izsaka, nezinot patiesos lietas apstākļus. Arī par rejošiem vaukšķeļiem taisnība, nāc tik bariņā"
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
02.02.2012. 11:58
Dzintara viedoklis par renkuļiem neiederējās varbūt konkrētajā tēmā par visiem 100%, bet attiecās uz drošību medībās pilnīgi noteikti. Tas nu ir mans viedoklis. Es daudzas reizes jau citās tēmās esmu uzsvēris un uzsvēršu savu izteiktu nepatiktu pret renkuļu izmantošanu dzinējmedībās! Kamēr nebija ticama informācija arī versijai ir tiesības pastāvēt! Un tai bērnišķīgajai lūpas uzmešanai par Latvijas austrumu aizskārumu....nu nezinu...man tagad laikam jāmeklē slēptie zemteksti, ka tikai kāds neaizvaino manu 1/3 daļu tīro lībiešu asiņu...:D :D Un to var izdarīt viegli, pamēģiniet tikai atgādināt ka Kaupo bija lībietis!! uj kā apvainošos...
P.S. Un atcerieties ja kāds dzīvo vietā kuras nosaukums beidzas ar ..aži (Ropaži, Limbaži, Vidriži utt, utjp) tad Jūs dzīvojiet senajās Līvu teritorijās! Tie ir visi mūsu vietvārdi!!! :D :D :D :D Minna juks liivi...
Tieši tā, neiderējās, tāpat kā konkrētu gadījumu analizēšana nezinot situāciju. Līdz ar to, tāda kluča likšana vien sanāk. Bet drošībai protams vienmēr jabūt 1-jā vietā. Es cerēju ka uzrakstīs kāds, kurš bijis tajās medībās, lai mēs te neceptos.Bet nekā! Tas arī liek aizdomāties.
Offtopic, bet dažus tūristus neielaida ASV stulba twiter ieraksta dēļ. Kungam Juris Griščenko, kas ierakstīja komentāru "31.01.2012. 21:36" (un vispār visiem) vēlos silti ieteikt nākošreiz, pirms publiski izpausties, nopietni padomāt. Tā kā viss, kas saistīts ar ieročiem, tiek uztverts ārkārtīgi sensitīvi, šāds komentārs var nozīmēt kļūšanu par makšķernieku.
Ticiet droši - forums tiek monitorēts, jo kā zinām, mednieki ir lielākā bruņotā sabiedrības grupa ārpus varas struktūrām.
Uz šo komentāru nevajag atbildēt - tas tā, draudzīgs ieteikums...
Andri, kad tu neraujies citus noniecināt, tad arī neviens tev neoponē ar dusmām. Lai ari par renkuļiem ir arī citi viedokļi. Bet, kā suņu īpašnieka - tavs viedoklis ir nozīmīgs.
Medību vadītāji labāk ieredz lodes, jo viduvējie un sliktie šāvēji ar lodēm var droši caurumot gaisu zvēra virzienā - nav jābaidās, ka saskrāpēs kādu dzīvnieku.
Pavisam cita situācija, kad piecpadsmit soļu attālumā tas suķis drāž garām starp eglītēm un krūmiem. Tad ar lodi savainot ir daudz vieglāk, kā ar renkuļiem.
Man šķiet, ka dabūt sēžamvietā renkuli ir mazāk traģiski, kā 32 gramus smagu kantainu un spurainu dzelzs gabalu ar visām plastmasām. Pirmajā gadījumā vēl paliks, ar ko uz poda pēcāk apsasēsties....
www.defli. lv .....ziņo, Dz. Grauduža pazušana varētu būt saistīta ar viņa izteikumiem portālā medniekiem.lv. Jau otrdienas vakarā bija vērojama, no diviem Ikarus markas autobusiem sastāvoša kolonna, ar tonētiem stikliem, kas pārvietojās inčukalna virzienā. Provizoriski varam droši apgalvot, ka tajos bija čangaļu kopienas pārstāvji no Latvijas austrumu rajoniem. Daži nevarēja pat parunāt, bet pārējiem bija bises ar renkuļu lādiņiem un prasības tikties ar Grauduža māti... Zinātāji lēš, ka šobrīd Graudužis, kā Latvijas rietumu medību kultūras pēdējais bastions, atrodas Strasbūrā, kur tīrā latgaļu valūdā mēģina pārliecināt G. Ferhoigenu ieviest direktīvu vecajā ģermāniskās cilmes eiropā turpmāk medīt tikai ar renkuļiem. Lādētiem pa 3 gb patronā. Pielietojot nanotehnoloģijas un lielvārdes jotas elementus... Arī Grauduža, domājams, miesassargi piekrītoši mājuši ar galvām un piedāvāja eirokomisāram ieraut paštaisīto aliņu. Tā savukārt mūsu korespondents no Briseles..........
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
02.02.2012. 16:46
Juri! Es vispār esmu dzīvē iemācījies nevienu nenoniecināt. Katram viedoklim ir tiesības būt un tas arī padara mūsu dzīvi interesantu. Man protams ir tāds nedaudz sarkastiski cinisks izteikšanās stils, bet viņš noteikti nav ļauni domāts1 :D Par to ka ievainojums no renkas teorētiski būtu patīkamāks...Nezinu, domāju jebkurš ievainojums ir notikums no kura jāizvairas. Citreiz vina skrots var būt nāvējoša. Man VNK liekas ka civēks šaujot ar lodi vairāk piedomā pie tēmēšanas, jo tas ka renkuļi "noklāj" lielāku laukumu drīzāk ir provocējošs faktors uz nepārdomātu šāvienu. Arī tevis aprakstītā situācijā skrejošā cūka starp eglītēm un krūmiem...Es tur VNK nešautu, ne ar lodi, ne ar renkām. Bieži šādos aizaugumos redzamība aiz mērķa ir +5 metri un kas tur tālāk viens dievs vien zin. Ja vēl pēc metriem desmit aiz biežņas ir klusais dzinējs, vai suns? Un mērķī netrāpijušie renkuļi tad bizinās līdz kaut kur arī trāpīs... Nē paldies! Nobeigumā gribu uzsvērt, katrs ir tiesīgs darīt kā viņš grib. Ja viņš apzinās visus riskus un saprot atbildību.
Nu kad putas norimušas mēģināšu paskaidrot kāpēc domāju ka šauts ar renkuļiem.Pirmkārt ļoti bieži gadās lasīt ka žurnālisti, lai ievērotu labskanību, informāciju traktē pēc savas iedomas un saprašanas.Otrs tika pieminēts nelaimes gadījums kas būtībā nozīmē ka visi visu bija izdarījuši pareizi,ievērots šaušanas sektors,atbildīgi izvērtēta situācija lai izdarītu šāvienu,visi atradās savās vietās kur bija nolicis medību vadītājs un zināja kur stāv tuvākie biedri utt. un utt.Pretējā gadījumā tas saucas pavisam citādāk.Mūsdienās pielietojamās lodes parasti nerikošetē,vismaz neesmu dzirdējis tādu gadījumu,tātad atliek renkuļi,un vēl viena lieta,ievainojums vēderā ir viens no sāpīgākajiem un visbiežāk izsauc šoku kurš parasti pārtrauc visus dzīvības procesus un nedomāju ka medību vadītājs nēsā kabatā morfiju šoka noņemšanai.Tāda loģiska domu gaita.Vispār ierosinu forumā aprakstīt šādus notikumus,pieliekot notikuma vietas shēmu.Tik un tā īlenu maisā nenoslēpsi,nav svarīgi vārdi un vietas,svarīgi saprast kas noticis un kāpēc,jo arī negatīva un nelaimīga situācija ir piemērs citiem lai kādreiz neiznāktu līdzīgi un neatkārtotu tās pašas kļūdas.
Kungi, jūtu ka neesmu precīzi izteicies un sakarā ar to pārprasts, mēģināšu laboties. Izaicinājums bija domāts kā sacensība jebkurā šaušanas disciplīnā ( sportiskā, tipa 50m cūka, 100m alnis, šķīvji vai kas cits) un zudētājs atzīst oponenanta pārākumu medniekiem tik būtiskajā šaušanas praksē, un papildus arī sava viedokļa kļudainumā, ko arī pauž publiski medniekiem.lv. Manā izpratnē plusi no šādas prakses ieviešanas: samazinātos nekorektums vienam pret otru, iepazītos ar oponentu dzīvajā un varbūt arī nonāktu pie kopsaucēja, uzlabotos šaušanas prakses, jo uz šādu pasākumu tomēr būtu jāpatrenējas, kā arī pārējiem līdzjutējiem un sekundantim nodrošināts šovs un izklaide.
Nu re viss sāk pamazām noskaidrories un virzīties pareizākās sliedēs.
Ielieku paša teikto vēlreiz.
Priekš kā tad "Forums" ja ne lai uzsistu klaču, vai kādu neveiksminieku pavilkt uz zoba?
Nav tak avīze "Cīņa", kur čeka nosaka ko drīgst un ko nedrīkst.
Tas tak taisni labākais humors: viens kavējas atmiņās par nacionālajām medību īpatņībām,- otrs, aizvainotais, cērt pretī,-
trešam neiztur nervi,- Zariņš uzliek baneri.
Vīri uzsmaidam un šaujam garām!
P.S. Un atcerieties ja kāds dzīvo vietā kuras nosaukums beidzas ar ..aži (Ropaži, Limbaži, Vidriži utt, utjp) tad Jūs dzīvojiet senajās Līvu teritorijās! Tie ir visi mūsu vietvārdi!!! :D :D :D :D Minna juks liivi...
Ticiet droši - forums tiek monitorēts, jo kā zinām, mednieki ir lielākā bruņotā sabiedrības grupa ārpus varas struktūrām.
Uz šo komentāru nevajag atbildēt - tas tā, draudzīgs ieteikums...
Medību vadītāji labāk ieredz lodes, jo viduvējie un sliktie šāvēji ar lodēm var droši caurumot gaisu zvēra virzienā - nav jābaidās, ka saskrāpēs kādu dzīvnieku.
Pavisam cita situācija, kad piecpadsmit soļu attālumā tas suķis drāž garām starp eglītēm un krūmiem. Tad ar lodi savainot ir daudz vieglāk, kā ar renkuļiem.
Man šķiet, ka dabūt sēžamvietā renkuli ir mazāk traģiski, kā 32 gramus smagu kantainu un spurainu dzelzs gabalu ar visām plastmasām. Pirmajā gadījumā vēl paliks, ar ko uz poda pēcāk apsasēsties....
Ielieku paša teikto vēlreiz.
Nav tak avīze "Cīņa", kur čeka nosaka ko drīgst un ko nedrīkst.
Tas tak taisni labākais humors: viens kavējas atmiņās par nacionālajām medību īpatņībām,- otrs, aizvainotais, cērt pretī,-
trešam neiztur nervi,- Zariņš uzliek baneri.
Vīri uzsmaidam un šaujam garām!