Lai nebūtu jātaisa atsevišķa tēma, ielikšu te.
Varbūt mednieki, kuri jau ir iegādājušies vītņstobra ieročus, varētu aizpildīt aptauju, lai salīdzinātu ieroču ražotāju izvēli, kalibru izvēli, optikas ražotāju izvēli, utt. http://visidati.lv/aptauja/798...
Sveiki vīri.
Taā kā esmu nobriedis vītņstobra iegādei,lūgšu padomu.
Esmu izlasījies krustām,šķērsām un nonācu pie domas par CZ.Kalibrs būs laikam 308 win vai 30-06.Bet par optiku gan ir tumša bilde.Gribētos dzirdēt Jūsu ieteikumus.
Budžets:~1000 Ls(visam kopā)
Medīšu:gaide/dzinējmedības 50/50
Mana doma par optikas parametriem šāda: 2x10x56
Būšu pateicīgs par Jūsu ieteikumiem.
Aprīkojums: TIKKA T3 308.;TOZ-16 22LR; Browning BAR Zenith 30-06.+ Zeiss Victory V8 2,8-20x56, Иж-56-3 22/28 + Burris Eliminator III 3-12x44. Mitsubishi L200
Suņi: LV dzinējs,suns
Medību trofejas: 6
03.08.2013. 23:55
Weatherby Vanguard S2 Synthetic(500LS) vai Mossberg 100ATR Synthetic Combo(350LS) vai Mossberg 4x4 Synthetic(370LS) + MEOPTA MeoStar R1r 3-12x56 RD(650LS). Optika ir ļoti svarīrga, jo īpaši laba un ar sarkano punktu.
Neesi vēl nobriedis,tikai čamdies,domāju ka vēl jāpabriest!Visi Latvijas veikalu piedāvājumi pieejami netā,balistiskie kalkulātori arī,atsauksmes par optikām arī.Varu pateikt kur ieročus var nopirkt no 30-300 latiem un ļoti labus,bet...,jāizņem ārvalstu ieroču atļauja un jāzin marka un nummurs un jābrauc uz zviedriju un atgriežoties jāmaksā nodevas,nu palika labāk?Man patīk Hekate 50 BMG kalibrs,mazliet pasmaga,bet tālu no mājas nav jāiet,pa kilometru saskati mērķi un mauc,tikai stobru necel augstu,nomauksi kādam Igaunim govi,būs valstiskas nepatikšanas!Tavs 50 uz 50 izklausās pēc mammu es gribu,ko gribi medīt,alni, briedi vai lapsas un zaķus,vai pazīsti vēl kādu kalibru bez 308 un 3006,vai zini īpašības un patronu izmaksas,trajektorijas un ātrumus,apturošos spēkus?Kad pats varēsi atbildēt uz visiem jautājumiem tad zināsi ko īsti gribi,un varēsi pajautāt kurš kalibrs Latvijā piemērotāks 6.5x55 mauzeris vai 7x 64 Breneke.Sorry visiem pārējiem forumā!
Klausies Dzintar.Es palasījos un redzu ka esisi liels speciālists,bet ne Tev spriest un domāt vai esmu nobridis karabīnei vai nē.Ko Tu murgo par 50 kalibru?Es jau rakstīju ka vītņstobrs buus CZ 550 308 vai 30-06.Jautājums bija par optiku ~500 Ls vētībā.Ja Tev nav ko ieteit vai ir žēl dot padomu,tad neraksti nemaz.
Varbūt mednieki, kuri jau ir iegādājušies vītņstobra ieročus, varētu aizpildīt aptauju, lai salīdzinātu ieroču ražotāju izvēli, kalibru izvēli, optikas ražotāju izvēli, utt.
http://visidati.lv/aptauja/798...
Taā kā esmu nobriedis vītņstobra iegādei,lūgšu padomu.
Esmu izlasījies krustām,šķērsām un nonācu pie domas par CZ.Kalibrs būs laikam 308 win vai 30-06.Bet par optiku gan ir tumša bilde.Gribētos dzirdēt Jūsu ieteikumus.
Budžets:~1000 Ls(visam kopā)
Medīšu:gaide/dzinējmedības 50/50
Mana doma par optikas parametriem šāda: 2x10x56
Būšu pateicīgs par Jūsu ieteikumiem.