Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
14.02.2012. 09:55
Gvido-uz doto brīdi, ja Tu iestātos kādā LKF sistēmā esošā klubā....tā arī, ja ne pēc mēneša, tad pēc pusgada izstātos jo tev nebūtu pieņemama LKF attieksme pret medību suņiem.
Pašiem vien medniekiem medību suņu turētājiem nāksies vai nu stutēt augšā TO PAŠU LMKA, vai veidot jaunu,bet nekas prātīgs nesanāks ja talkā nenāks likumdevēji.Uz doto brīdi tai būtu jābūt Zemkopības Ministrijai.
neliels biznes jau tur tajās kluba lietā ir, tapēc jau nomelno viens otru, rodas savādāk domājošie, kuru viedokļi nesaskan ar vairākumu, tad nu tie atdalās un mēģina izveidot savu un pareizi domājošo domubiedru grupu un tad cepās... sakot tur nav tas tur nav šis, bet tā īsti no jauna neko nevar izveidot, jo domubiedru tai LV ir par mazu un nekas jauns un labs neiznāk :(
sakārtosi to, ka medībās piedalīsies medību suņi ar škirni apliecinošiem dokumentiem un oblagātās vakcinācijas pasi un ar laiku čopot visu suņu.
Ja gribi medīt ar suni, nodrišini lai medību suni tas viss būtu.
Bet par to jau arī bija mans stāsts,Aigar.Tu ļoti labi zini,ka es vienmēr esmu kritis un cēlies par Latvijas dzinējsuņiem,esmu uzdrošinājies spurināties pretī vienam otram neizprotamam ekspertam,un bļautu ne tādiem vārdiem vien,ja vien šeit nebūtu publiska telpa,lai gan ar ālēšanos neko labu neviens līdz šim nav panācis.Sirds sāp par visām med. suņu šķirnēm,bet par LVdz jo īpaši.
Aigaram. Varbut tu varetu paskaidrot kas tiesi butu jasakarto valsts limeni,nesaprotu galigi tevi.
Gribeju tev pajautat par KMC"Dalderi", ko vina maaca un konsultee un kuri ir tie cilveeki kas var to dara un var darit.
Jaa un veel par KMC Dalderi ,kada ir eksperta kvalifikacija, tavu seminaru un darba parbauzu vaditajiem Zigmaram Zakim un Dmitrijam Savcenko.
14.02.2012. 13:15
LDC- Šķirnes mājas (istabas) dzīvnieku audzētāju organizāciju reģistra izveidošana būtībā ir ,daļēja Valsts institūciju, šajā gadījumā ZM iesaistīšana medību suņu cilcdarbā.Daļēja tāpēc-ka nav noteikta personas kompetence nodarboties ar medību suņu cilcdarbu, proti zināšanu apjoms.
Zigmārs Zāķis,Dmitrijs Savčenko darbojoties ar konkrētām medību suņu šķirnem ir sasnieguši labus panākumus medībās un dažadu līmeņu medību suņu sacensībās.Vienkārši viņiem piedāvāju dalīties ar savu pieredzi un zināšanam.To pašu varu teikt arī par sevīm Laiku suņu grupā.Tas tomēr ir labāk nekā nekas.
Lai sakārtotu medību suņu lietas Valsts līmenī,manuprāt ZM, kura vada un uzrauga meža un medību lietas, būtu jāizveido medību suņu kinologu ekspertu kvalifikācijas komisiju, kura apmācītu interesentus un uzraudzītu viņu darbību kā tas bija līdz 1993.gagam.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
14.02.2012. 15:09
Gvido, protams var uz "tu", es jau neesmu nekāds Krievijas cars, lai mani daudzskaitlī uzrunātu :)))
Pilnīgi Tev piekrītu, ka visiem LV suņu audzētājiem būtu prātīgi apvienoties un darīt kopīgu darbu, jo situācija, kad tik mazā valstī, kā Latvija ir N suņu klubi, kuri viens otru neatzīst, ir absurda! Bet ir taču visiem labi zināms fakts-kur divi latvieši, tur trīs partijas...
Nekādu taustāmu (finansiālu) labumu personīgi sev, iestājoties LKF, Tu negūsi, to es Tev varu garantēt ;) Runa ir par LVDz apvienošanu vienā sistēmā, un par cik FCI (kuru Latvijā pārstāv LKF) ir pasaulē lielākā kinoloģiskā organizācija, tad ir diezgan loģiski šķirnes genofondu koncentrēt tieši tur.
Kapēc KMC Dalderi, medibusuni.lv, nav atspoguļoti darba pārbaužu rezultāti, par suņiem kas piedalījušies, varētu tak aprakstīt un paststīt par labāko suņu darbu un tās manieri. Kaut kā šādu praksi neviens negrib piekopt, ne LMKA ne KMC Dalderi. Tas jau nav grūti, kas tad mums dos ziņu, par labākiem suņiem ja ne pasākumu organizātori!
15.02.2012. 08:28
Māri-tā gluži nav.Šo to rakstu sk. http://www.ekodalderi.lv/medib... .Patiesībā man nav nekādu tiesību smiegt info par citiem piederošiem suņiem ,par saviem varu ko vien gribu, ticēt vai neticēt tā jau katra personīgā lieta.
Par suņiem kopumā.Trešdaļa suņi ,kurus saimnieki atveda uz darba vērtēšanu bija jauni suņi, kuriem 1 medību sezonas pieredze.Suņi labi sevi parādījuši medībās,info ne tikai no pašiem saimniekiem ,bet arī no citiem medību dalībniekiem,bet aplokā diplomu nenopelna....un tā ir problēma.Šādiem suņiem jau bija jābūt darba vērtējumam praktiskajās medībās,bet mums nav ne kadru ,kas to darītu, bet galvenais metodikas.
Pašiem vien medniekiem medību suņu turētājiem nāksies vai nu stutēt augšā TO PAŠU LMKA, vai veidot jaunu,bet nekas prātīgs nesanāks ja talkā nenāks likumdevēji.Uz doto brīdi tai būtu jābūt Zemkopības Ministrijai.
sakārtosi to, ka medībās piedalīsies medību suņi ar škirni apliecinošiem dokumentiem un oblagātās vakcinācijas pasi un ar laiku čopot visu suņu.
Ja gribi medīt ar suni, nodrišini lai medību suni tas viss būtu.
Gribeju tev pajautat par KMC"Dalderi", ko vina maaca un konsultee un kuri ir tie cilveeki kas var to dara un var darit.
Jaa un veel par KMC Dalderi ,kada ir eksperta kvalifikacija, tavu seminaru un darba parbauzu vaditajiem Zigmaram Zakim un Dmitrijam Savcenko.
Zigmārs Zāķis,Dmitrijs Savčenko darbojoties ar konkrētām medību suņu šķirnem ir sasnieguši labus panākumus medībās un dažadu līmeņu medību suņu sacensībās.Vienkārši viņiem piedāvāju dalīties ar savu pieredzi un zināšanam.To pašu varu teikt arī par sevīm Laiku suņu grupā.Tas tomēr ir labāk nekā nekas.
Lai sakārtotu medību suņu lietas Valsts līmenī,manuprāt ZM, kura vada un uzrauga meža un medību lietas, būtu jāizveido medību suņu kinologu ekspertu kvalifikācijas komisiju, kura apmācītu interesentus un uzraudzītu viņu darbību kā tas bija līdz 1993.gagam.
Pilnīgi Tev piekrītu, ka visiem LV suņu audzētājiem būtu prātīgi apvienoties un darīt kopīgu darbu, jo situācija, kad tik mazā valstī, kā Latvija ir N suņu klubi, kuri viens otru neatzīst, ir absurda! Bet ir taču visiem labi zināms fakts-kur divi latvieši, tur trīs partijas...
Nekādu taustāmu (finansiālu) labumu personīgi sev, iestājoties LKF, Tu negūsi, to es Tev varu garantēt ;) Runa ir par LVDz apvienošanu vienā sistēmā, un par cik FCI (kuru Latvijā pārstāv LKF) ir pasaulē lielākā kinoloģiskā organizācija, tad ir diezgan loģiski šķirnes genofondu koncentrēt tieši tur.
Par suņiem kopumā.Trešdaļa suņi ,kurus saimnieki atveda uz darba vērtēšanu bija jauni suņi, kuriem 1 medību sezonas pieredze.Suņi labi sevi parādījuši medībās,info ne tikai no pašiem saimniekiem ,bet arī no citiem medību dalībniekiem,bet aplokā diplomu nenopelna....un tā ir problēma.Šādiem suņiem jau bija jābūt darba vērtējumam praktiskajās medībās,bet mums nav ne kadru ,kas to darītu, bet galvenais metodikas.