Šodien vārdadienu svin Magda, Magone, Mērija, rītdien - Krista, Kristiāna, Kristiāns, Kristīne
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Latvijas Mednieku Kinoloģiskā Apvienība 2012.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 38 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 29.06.2016. 22:17
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2012-03-01 20:42
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību stāžs: 35gadi
Aprīkojums: bise,karabīne
Suņi: Rietumsibīrijas laikas 4gab.
16.02.2012. 12:06
Esmu mednieks jau vairāk kā 30 gadu un pietiekoši ilgi nodarbojos arī ar med. suņiem. Negribēju jaukties šai iekarsušajā diskusijā, bet nevar jau tik vienaldzīgi noklausīties.Jūs tak paši saprotiet,ra te nav vainīgi ne LMKA ,ne LKF ne arī citas sab.organizācijas,kuras nodarbojas ar medību suņu audzēšanu,te vienrārši notiek savstarpēju rēķinu kārtošana un man žēl ka to lasa vienkārši mednieki,kuri nav lietas kursā par notiekošo un domā ka mums nav vairs ne medību suņu ne speciālistu ,kas ar tiem strādā.Beigsim (nolikt) viens otra darbu un darīsim kautko suņu labā nevis kasīsimies,ticiet man no malas izklausās smieklīgi!
Juris
Pēdējo reizi manīts 2025-07-21 16:51
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību stāžs: kopš 1980 g.
Suņi: bija super krievu eiropas laikas
Medību trofejas: 1
16.02.2012. 13:07
Malacis Jāni. Man jau arī sen niez nagi, lai ieteiktu portāla administratoram šo matu skaldīšanu novirzīt uz ieinteresēto personu personīgajiem kontaktiem.
Pats n-tos gadus ņēmos ar suņiem un nezinu ne vienu tik lielu "suņu" fanātiķi kā Mintautu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Protams neesmu informēts par to laiku iespējamām aizkulisēm, bet šīs foruma tēmas autoriem vēl augt un augt. Vajag vairāk darīt un nedomāt: Kas man no tā atlēks ?
Māris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-29 10:43
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību stāžs: 11
Aprīkojums: Bise
Suņi: Laikas
16.02.2012. 13:26
pareizāk neko negaida kad atlek, tik savas negācijas izrāda publiskā vidē, jo citas iespējas nav :(
labāk jau būtu tiešām šo tēmu slēgt, to kas ir jādara - darītāji jau zina, tagad lai tik viņi rīkojas un pēc iespējas ātrāk... jo katra diena paiet nemanot!
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
16.02.2012. 13:48
Jānim J.
Nedomāju, ka te ir kaut kāda savstarpēju rēķinu kārtošana, piemēram es pazīstu Aigaru personiski, uzskatu viņu par zinošu speciālistu un vispār foršu veci! Bet ir momenti, kuros es ar viņu diskutēju un mūsu viedokļi pi principiāli atšķirīgi. Savukārt Normundu S. es vispār nepazīstu un pat acīs neesmu redzējusi, BET šajā diskusijā viņam visur piekrītu. Tā kā te nav nekāda drauga būšana vai Tēvzemes dalīšana (vismaz man tā liekas, ka nav, bet ja tomēr ir... tad tas ir skumji)
Nu pilnīgi nevaru piekrist viedoklim, ka mums vairs nav ne speciālistu, ne suņu!Visā pasaulē ir, bet mums nav? Un nevajag nograut līdz pamatiem to, kas mums ir un mēģināt uz drupām būvēt jaunu skaistu dzīvi! Mums pašiem vien ir jādara un jāmēģina uzlabot to, kas mums nav ideāls.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2012-03-01 20:42
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību stāžs: 35gadi
Aprīkojums: bise,karabīne
Suņi: Rietumsibīrijas laikas 4gab.
16.02.2012. 19:05
Jūs Žanna nepārprotiet,es arī pazīstu ļoti labi gan Aigaru ,gan pārējos,kuri nodarbojas ar medību suņiem un neesmu neko pārmetis par Aigara znāšanām par medību suņiem,pats braucu pie viņa uz aploku un mums savā starpā nav nekādu problēmu,bet man nepatīk ka publiski tiek pasniegts,ka mums republikā nu ar medību suņiem viss ir "CAURI",mums ir daudz labu medību suņu un ar tiem arī mednieki strādā.Piekrītu.ka mums klubos ir daudz trūkumu,bet to.ka mēs te publiski to pasniegsim,nevienam no tā labāk nepaliks,suņu īpašnieki,kuri no visas tās " putras" ir ļoti tālu, domā ka nu vairs nebūs kur reģistrēt ne suņus,ne kam ar tiem nodarbosies.Daudz smagāks jautājums ir ar Latvijas dzinēju,bet to neviens nevar atrisināt ne vinā ne piecos gados,tam visam ir nepieciešams daudz ilgāks laiks un spēcīgas zināšanas ciltsdarbā,kā arī finansiālās iespējas.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
16.02.2012. 19:42
Jānim J.
Plus miljons!
Man arī galīgi nepatīk, ka tiek nolikts klubu darbs un speciālisti! Pie tam es nerunāju tikai par savu klubu (LKF), jo uzskatu, ka arī LMKA ir pietiekoši zinošu un pieredzējušu kadru. Un vēl- braucot ar saviem suņiem uz pasākumiem ārpus LV, esmu pārliecinājusies, ka arī pie speciālistiem (tiesnešiem) no citām valstīm suņi iegūst +/- līdzvērtīgus vērtējumus, kā pie mūsu (it kā) nekompetentajiem ;)
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-27 06:19
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
17.02.2012. 08:01
Patīkami lasīt, sakam apzīnāties patieso situāciju.Putru savārījuši paši suņu saimnieki kļūstot par biedrību klientiem nevis biedriem.Gan jau LMKA noreģistrēs to cilcdarba nolikumu.Papīrs jau pacieš visu.Vismaz 5 GALVĀM BIJA JĀLIDO par šo nolaidību.Ja galviņas nelidos tas parādīs tikai to, ka LMKA nav nekāda sabiedriskā organizācija,bet ir atsevišķu darboņu privātbisnesiņš....
Aigars
Aigars
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
17.02.2012. 11:36
Jāni,Žanna-kamēr Latvijā būs tādi medību suņu saimnieki, kā Jūs,būs arī suņi medībām.
Uzsākot publisku diskusiju par medību suņkopību Latvijā mans mērķis nav "aplikt" kādu klubu vai biedrību,vel jo vairāk kārtot rēķinus ar kādu privātpersonu,kautgan Man uz to ir tiesības, gan morālas,gan juridiskas.
Nu būtu Jāni pateicis diskusijas sākumā-ka atbildīgs ir Armands Cirsis ,kuram ar valdes lēmumu bija uzdots noreģistrērt to cilcdarba nolikumu un viss...
Ar suņu darbu vērtēšanu Latvijā ir lielas problēmas ,nu nav man iespēja pilnvērtīgi strādāt,jo nav kur iegūt tādu atestētu kvalifikāciju kāda ir Andrim Vēļičko,LMKA man jau ir. LKF SISTĒMĀ tā nedarbojas.Varu iegūt LKF ,BET LKF UZ REIZ AIZLIEDZ VĒRTĒT MEDĪBU SUŅUS ARPUS FCI SISTĒMAS.Žanna-vai tā nav problēma, kura būtu jārisina????Vai tad pie vainas nav LMKA un LKF ?????LMKA sistēmā neredzu pagaidām jēgu strādāt jo nav sakārtota cilcgrāmata un jūtu ka vel ilgi nebūs sakartota....kritizēju LKF, uzskatu-kamēr LKF prezidījā nesēdēs vismaz 2 ar medniecību un medību suņkopību saistītu cilvēku LKF, MEDNIEKIEM-MEDĪBU SUŅU AUDZĒTĀJIEM TUR NAV KO DARĪT,bet nevienu no LKF sistēmā esošo klubu neesmu ne noniecinājis,ne kritizējis.
Aigars
Aigars
27.02.2012. 12:03
No dažādiem avotiem nāk informācija par LKKA 'lielo 'sapūlci.Varbūt Jānis Jēkabsons varētu nosaukt laiku un vietu sapulcei,domāju,ka daudziem suņu īpašniekiem gribētos redzēt to 'darbīgo'un 'strādīgo' valdi vienkopus,aprunāties,uzdot sasāpējušos jautājumus klātienē...it īpaši jau dzirdēt atskaites par padarīto,nedarīto un protams finansēm.
Aigars
Aigars
27.02.2012. 12:08
Ļoti atvainojos.Ieprēkšējā komentāra kļūdījos ,LKKA vietā domāts LMKA(Latvijas Mednieku Kinoloģiskā Apvienība)