Aprīkojums: Tikka T3 300 WinMag, SAKO 75 .308 win,Iz-27 12.kal
Medību trofejas: 2
10.02.2012. 17:10
Interesanti, ka LMKA ir biedrība, kura sniedz pakalpojumus trešajām personām par dokumentācijas noformēšanu suņiem, bet suņu īpašnieki nav tās biedrības biedri. Paši suņu reģistrācijas dokumenti juridiski Latvijas republikā šobrīd ir ar 0 statusu, jo ciltsdarba nolikums nav reģistrēts.
Shēma iespaidīga, jo juridiski atbildība par šiem izsniegtajiem dokumentiem LMKA nenes nekādu.
Tīri teorētiski, ja mūsu mednieku kolektīvs pamēģinātu sākt drukāt papīrus suņiem, kā biedrība, un tos par naudu notirgot kaimiņu mednieku kolektīva biedriem, tad patiesībā varētu vēl pastrīdēties, kuri dokumenti ir skaistāk izdrukāti, un spēcīgāki, jo juridiskais statuss tiem būtu pilnīgi vienāds ar LMKA.
Secinājumi diezgan bēdīgi.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
11.02.2012. 08:24
Ivar-KMC"Dālderi" medību suņu audzētāju sekcija darbu sāks 2012.g.otrajā pusē. Maldīgs priekštats, ka man ir mērķis pārvilināt suņu saimniekus ar LMKA reģistra dokumentiem vai LKF biedrus ar suņiem.
Tikpat maldīgs ir priekštats, ka man ir mērķis iznīcināt LMKA.Nenoliekšu ,man ir dokumenti kas varētu šo "dokumentu biznesa" kantori ja ne gluži iznīcināt, tad darbību uz ilgu laku apgrūtināt gan.Es to nedarīju agrāk un nedarīšu turpmāk.Tāpat sadarbojos ar šī kantora darbības piekritējiem, kuriem veselais saprāts ņem virsroku.
Izlasīju visu sarakstīto, un galīgi vairs neko nesaprotu. Patreiz ir viens suns ar LMKA kucēna papīriem, kas marta beigās izstādē būtu jāsamaina pret LMKA apliecību. Līdztekus iegādāts otris ar Favorīts plus papīriem. Varbūt varat ieteikt kādu citu a medību kinoloģisko organizāciju, kur nebūtu tik liels bardaks un tiktu veikts darbs suņu iemaņu attīstīšanai?!
Citāta teksts
Slēpts
12.02.2012. 02:05
Kur visā šājā bardakā man likties? Aprīlī sunim jasakārto papīri lai būtu pilntiesīgs, LMKA ciltsraksti kucenam, ko man tagad darīt...
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
12.02.2012. 09:06
Mēs te varam cepties un mērīties, kam garāks vai resnāks :))) cik uziet, bet ir vēl cilvēki, kas pamanās nopirkt suni no Favorīa (te jābūt noģībušam smailiņam).
Suni taču pērk ne jau uz vienu sezonu, vai tad pirms viņa iegādes nevar kaut vai bišku padomāt?
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
12.02.2012. 09:21
Jāni,Daini-nekas cits neatliks,kā veidot reģionālos mednieku- medību suņu turētāju klubus.
Uz doto brīdi problēma Nr.1.- nav kur iegūt zināšanas kā to darīt,proti nav kur iegūt mednieka-kinologa atestāciju.
3.gadu garumā neesmu atradis programmu pēc kuras tika sagatavoti mednieki-medību suņu kinologi līdz 1993.g.(papildus info.www.medibusuni.lv).KMC"Dālderi" sadarbībā ar MMB laiku medniekiem-kinologiem strādā pie šādas programmas izstrādes,ja ir velme iegūt pamatzināšanas medību suņu kinoloģijā un piedalīties programmas izstrādē, laipni lūgti KMC"Dālderi"mācību simināros.(info.www.medibusuni.lv ,MMD janvāra Nr.,www.ekodalderi.lv)Semināri ir bez maksas.
Žanna, ilgi meklēju tika izskatīti praktiski visi piedāvājumi. Arī piedāvājumi no tiem, dēļ kuriem minētā iestāde ir tik slavena. Palika divi varianti, importēt vai arī pirkt LKF, kur kucēna vērtība pielīdzināma auto vērtībai. Beigās atradās tāds pats piedāvājums, kā nopirku pirmo suni. No vienkāršiem cilvēkiem, kam savs mīlulis ir audzis mīlestībā. Bet šoreiz diskusija nav par to. Kas tad ar tām organizācijām, vai iespējama tāda pārbēgšana ar minētajiem papīriem!?
Shēma iespaidīga, jo juridiski atbildība par šiem izsniegtajiem dokumentiem LMKA nenes nekādu.
Tīri teorētiski, ja mūsu mednieku kolektīvs pamēģinātu sākt drukāt papīrus suņiem, kā biedrība, un tos par naudu notirgot kaimiņu mednieku kolektīva biedriem, tad patiesībā varētu vēl pastrīdēties, kuri dokumenti ir skaistāk izdrukāti, un spēcīgāki, jo juridiskais statuss tiem būtu pilnīgi vienāds ar LMKA.
Secinājumi diezgan bēdīgi.
Tikpat maldīgs ir priekštats, ka man ir mērķis iznīcināt LMKA.Nenoliekšu ,man ir dokumenti kas varētu šo "dokumentu biznesa" kantori ja ne gluži iznīcināt, tad darbību uz ilgu laku apgrūtināt gan.Es to nedarīju agrāk un nedarīšu turpmāk.Tāpat sadarbojos ar šī kantora darbības piekritējiem, kuriem veselais saprāts ņem virsroku.
Suni taču pērk ne jau uz vienu sezonu, vai tad pirms viņa iegādes nevar kaut vai bišku padomāt?
Uz doto brīdi problēma Nr.1.- nav kur iegūt zināšanas kā to darīt,proti nav kur iegūt mednieka-kinologa atestāciju.
3.gadu garumā neesmu atradis programmu pēc kuras tika sagatavoti mednieki-medību suņu kinologi līdz 1993.g.(papildus info.www.medibusuni.lv).KMC"Dālderi" sadarbībā ar MMB laiku medniekiem-kinologiem strādā pie šādas programmas izstrādes,ja ir velme iegūt pamatzināšanas medību suņu kinoloģijā un piedalīties programmas izstrādē, laipni lūgti KMC"Dālderi"mācību simināros.(info.www.medibusuni.lv ,MMD janvāra Nr.,www.ekodalderi.lv)Semināri ir bez maksas.