Stipri nepārzinu angļu valodu,bet izmantojot google tulkotāju Imanta Vilka citēto anļu tekumu mēģināju iztulkot.
Man sanāca ka Superformance.........ir droši izmantot visos ieročos,ieskaitot semi-auto,u.t.t..
Varbūt kāds var ieviest lielāku skaidrību.
Jāni,tas nebiju es,kuram jāpiedalās duelī,jo ar Latgaliešu mentalitāti esmu iepazinies jau sen.Grīnbergs Ivo piedalās diskusijās,bet Ilgvaram uzdod kādu jautājumu un domāju Tu dabūsi korektu atbildi.Kas attiecas par Dzintaru,tad ceru,ka kādreiz mūsu ceļi krustosies kautkur Inčukalna puses pirtī uz lāvas, un slota parādīs kuram tā āda biezāka,bet kuram plānāka.Bet jaunatne mūsu laikā arī nekur nebija liekama,vienīgi darba tikums lielai jauniešu daļai ir sveša "lieta",bet es neteicu visiem.Personīgi pazīstu ļoti strādīgus puišus un viņu ir nospiedošais vairākums.
Dueis jārīko neitrālā teritorijā! :))
Es domāju ka ar to Austrumu mentalitāti ir jālepojas. Nēsu pētījis savas saknes,bet liekas puse ir no tās puses! :)
Patts,man no malas skatoties galīgi nēsu atbilstoš Jūsu aprakstītajam austrumu(vai dienvid austrumu) kritērijam.
Tad jau varam runāt par kurzemes Lepnumu!!! :)) Tie ir visu nelaimju sakne,ne runā,ne kulakus vicina,ne uz duēli aicina! :))
Slēpts
10.02.2012. 07:39
tas sprg only, jau domāts, lai nebāztu iekšā 30-06 ackley improved vai vēl tunētos 30-06 calibra patronas, a tās tik nedaudz atšķiras. Pēc info netā, pat sprg var izšaut caur ackl.impr. patrontelpu, čaulīte tik ieņems jauno plecu formu, otrādi gan nekas nesanāks.
Jā Andri superformanci var bāzt visos ieročos arī pusautomātos.
Pat oriģinālā čaulīte ar lieliem iespiedumiem ir ļoti kaitīga patrontelpai. Tājās vietās, kur čaulīte nepieguļ, pie milzīgā spiediena, tā triecas pret patrontelpu un labi tas nav. Kādu reizi jau izšaut tā var, bet, kāpēc staipīt patrontelpu un riskēt lieki.
Tā superformances jaunā tehnoloģija izmanto dažādu izmēru pulvera graudus samiksētus. Itkā, nepārsniedzot pieļaujamos darba spiedienus, tad degšanas procesā viņus notur ilgāk un iegūst to mazliet lielāko ātrumu. Bet nu, cik daudz var paļauties uz samiksētu pulvera maisījumu, cik nevar - konkrētā ieroča ražotājs nav devis slēdzienu. Es labāk atstātu viņas kloķējamām plintēm, par kurām nav šaubu.
Paldies Ģirtam V. par informāciju par 30-06ackley improved,jo šādu patronu,ar čaulītes plecu 40 grādu leņķī un čaulītes
garumu 63,34mm.neatradu CIP UN SAAMI standartos.30-06 Ackley Improved čaulītes izmērus un citus datus var atrast
www.loaddata.com. Tur ir stipri daudz par kalibru 30-06.30-06 Sprigfield čaulītes pleca slīpums ir17,28 grādi(shoulder
degree).Patronai 30-06 JDJ ar čaulītes garumu 63,34mm.pleca slīpums ir 60 grādi.Tāpēc man jāpalabo savs izteikums
iepriekšējā komentārā,ka visas 30-06 patronas ar čaulītes garumu 63,34mm.irsavstarpēji aizvietojamas,bet tā tomēr nav.
Varbūt kādam vēl ir infa kura līdzētu pilnīgāk noskaidrot vārdiņa "only"nozīmi un jēgu.
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
10.02.2012. 11:28
Nu redz kā kopīgiem spēkiem var tikt pie prāta un atrast daudz atbildes uz jautājumu, par kuru lielākā daļa klātesošo sākotnēji bija pārliecināti, ka atbilde ir tikai viena un viņiem labi zināma. :) Šis topiks sevi ir attaisnojis un šķiet viens no labākajiem forumā rezultivitātes ziņā. Starp citu, nesen bija ļoti līdzīgs topiks par 7,62x53R kalibru ... :)
Tā kā tādas Ackley Improved un JDJ patronas rūpnieciski neražo, tad iespēja, ka tādas neticamā kārtā pie mums varētu ieklīst, tuvojas nullei. Mans domāt, viss ir daudz vienkāršāk - tas ir brīdinājums, lai kāds savas neuzmanības vai dulluma dēļ neiegrūstu savā 30-06 Springfield plintē, teiksim, 308Win patronas. Tad var plīst čaulīte, var lode deformēties un aizkorķēt stobru ar saprotamām sekām. Neatceros, vai tieši šai forumā, bet reiz visā nopietnībā bija diskusija par to, vai no 22WMR plintes var šaut ar 22LR patronām. Tā ka "espermentatori" atrodas.
Par Superformance patronām pusautomātos - Hornady rekomendē šaut tās no 20 collas (51 cm) vai garākiem stobriem, kam atgāzu ņemšanas vieta atrodas tālāk no patrontelpas.
Man sanāca ka Superformance.........ir droši izmantot visos ieročos,ieskaitot semi-auto,u.t.t..
Varbūt kāds var ieviest lielāku skaidrību.
Es domāju ka ar to Austrumu mentalitāti ir jālepojas. Nēsu pētījis savas saknes,bet liekas puse ir no tās puses! :)
Patts,man no malas skatoties galīgi nēsu atbilstoš Jūsu aprakstītajam austrumu(vai dienvid austrumu) kritērijam.
Tad jau varam runāt par kurzemes Lepnumu!!! :)) Tie ir visu nelaimju sakne,ne runā,ne kulakus vicina,ne uz duēli aicina! :))
Jā Andri superformanci var bāzt visos ieročos arī pusautomātos.
Tā superformances jaunā tehnoloģija izmanto dažādu izmēru pulvera graudus samiksētus. Itkā, nepārsniedzot pieļaujamos darba spiedienus, tad degšanas procesā viņus notur ilgāk un iegūst to mazliet lielāko ātrumu. Bet nu, cik daudz var paļauties uz samiksētu pulvera maisījumu, cik nevar - konkrētā ieroča ražotājs nav devis slēdzienu. Es labāk atstātu viņas kloķējamām plintēm, par kurām nav šaubu.
garumu 63,34mm.neatradu CIP UN SAAMI standartos.30-06 Ackley Improved čaulītes izmērus un citus datus var atrast
www.loaddata.com. Tur ir stipri daudz par kalibru 30-06.30-06 Sprigfield čaulītes pleca slīpums ir17,28 grādi(shoulder
degree).Patronai 30-06 JDJ ar čaulītes garumu 63,34mm.pleca slīpums ir 60 grādi.Tāpēc man jāpalabo savs izteikums
iepriekšējā komentārā,ka visas 30-06 patronas ar čaulītes garumu 63,34mm.irsavstarpēji aizvietojamas,bet tā tomēr nav.
Varbūt kādam vēl ir infa kura līdzētu pilnīgāk noskaidrot vārdiņa "only"nozīmi un jēgu.
Par Superformance patronām pusautomātos - Hornady rekomendē šaut tās no 20 collas (51 cm) vai garākiem stobriem, kam atgāzu ņemšanas vieta atrodas tālāk no patrontelpas.
Lai naizbaidītu uz Jast fan sadaļu