Šodien vārdadienu svin Viola, Vizbulīte, Vijolīte, rītdien - Ģederts, Ģirts
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Ieroču atļaujas derīguma termiņš!?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 33 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 16.08.2015. 07:01

Guntis
Pēdējo reizi manīts 2024-01-10 09:39
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Balvi
Medību stāžs: no 2011.g.
Aprīkojums: TOZ34P; MP153; TIKKA T3
21.02.2012. 13:45
Pameklēju pa tēmā, bet neko neatradu par ieroču atļauju pagarināšanas kārtību!
Mednieks esmu tikai 1 gadu un neesmu vēl saskāries ar šo lietu (izņemot, kad iegādājos jaunus ieročus). Cik esmu dzirdējis, tad agrāk ik pēc noteikta laika vajadzēja ierošus atrādīt policijā, kur arī tika pagarināts ieroča atļaujas termiņš. Nesen tika atcelts uz atļaujas rakstīt, tās derīguma termiņu - atļauja spēkā, kamēr ir derīga medicīniskā izziņa, bet mūsu VP pārvaldē mums tik un tā liek tos termiņus (tipa, lai neaizmirstos. Kau arī man MED izziņu izsniedza uz 4 gadiem, ieroča atļaujā ierakstīja, ka derīga tikai 2 gadus. Kā tad īsti ir??? - pēc 2 gadiem man ar ieročiem jāiet uz VP un atkal par katru ieroci jāmaksā par atļaujas pagarināšanu??? Ceru, ka kāds spēs izsmeļoši atbildēt uz šo jautājumu? Paldies!!!
Slēpts
21.02.2012. 13:52
Iespējams , Tev kā jaunam kadram ieroču lietās, arī iedeva pārbaudes laiku. Un ja ir termiņš, tad būs vien jādodas uz policiju PIRMS termiņa beigām.
Es Jelgavā mainīju atļauju pagājuša gada novembrī un man ir ierakstīts derīguma termiņš - "Uz nenoteiktu laiku".
Protams, ja mainīsies likumdošana , šis ieraksts tāpat nepaglābs no jaunu papīru saņemšanas.
Guntis
21.02.2012. 14:03
Nekur nav nekas minēts par jauno mednieku pārbaudes laiku un atļauju termiņu, bet policijā nez kāpēc bez jebkāda juridiska pamata nosaka kaut kādu termiņu. Nav jau it kā problēmu, aiziet un pagarināt, bet tā jocigi sanāk, ja man par to pagarināšanu jāmaksā par katru ieroci - tāda valsts kases papildināšana vien sanāk, bez juridiska pamata (tad jau varēja likt ik pa mēnesim vai trijiem pagarināt - tipa jauns un "skoļskais tipiņš", tad papildini vie valsts kasi)!
Guntis
21.02.2012. 14:09
Starpcitu, kas tad mainās no tā, ka es esmu jauns ieroču lietās - ja sataisīšu ziepes noteiktā termiņā, tad tik un tā pazaudēšu atļauju, bet ja nesataisu, tad jau nav pamata to atņemt un, manuprāt, no tā termiņa nav nekādas jēgas.
Slēpts
21.02.2012. 14:16
Nu re- viena rakstura īpašiba jau izpaužas- ļoti emocionāls esi:)- bet tas pie ieročiem drīzāk ir mīnuss.
Atslābsti- ja kaut kas nepatīk- ej uz policiju un raksti sūdzību.
Bet vai vajag?
Gan jau būs labi!
Guntis
21.02.2012. 14:34
Ivar, nemaz neesmu emocionāls, kā tev izskatās! Tur jau tas sarakstes trūkums, ka pēc teksta nevar saprast vai cilvēks ir uzvilcies, vai vienkārši vēlas saņemt vairāk un precīzāku informāciju/skaidrojumu. :)
Kā tad paliek ar maksu? Aiznes atrāda MED un viss? Vai jānes arī ieroči atrādīt un jāmaksā par ātļaujas (teorētisku) pagarināšanu atkarībā no ierošu skaita? Paldies!
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
21.02.2012. 14:45
Man patīk šitie jautājumi te, vai vienkāršāk nav aiziet uz attiecīgo policijas iestādi un normālā tonī visu sīki un smalki izjautāt un noskaidrot? Nevis šeit cerēt uz izsmeļošu atbildi. Vismaz es tā izdarīju un sevi interesējošo info pat ieguvu telefoniski.
Guntis
21.02.2012. 14:53
Droši vien, ka pareizāk būtu policijā prasīt, ko arī es centos darīt, bet atbilde bija "nu mēs vismaz visā Latgalē toč jaunajiem uz 1 gadu dodam, bet es tev jau uz 2 iedevu ". Pēc tādas atbildes arī radās jautājums par pagarināšanas maksu (ir vai nav? un ja ir, tad kāpēc vienā vietā jāmaksā ik pēc 3 gadiem, bet citā pēc gada).
Slēpts
21.02.2012. 14:53
Gunti.
Par maksu- jo maksa ir par dokumenta izsniegšanu.
Un ņemot vērā, ka būs nepieciešama jauna atļauja, tad būs pilns cikls- iesniegums, dokumentu pārbaude, iecirkņa inspektors utt.
Un protams par katru ieroci jāmaksā valsts nodeva.
Un no mana skatupunkta- kopš atcēla stobru kontrolatšaušanu- nu grēks būtu sūdzēties:)
Aldis
Aldis
Pēdējo reizi manīts 2020-04-17 10:14
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Liepajas raj
Medību stāžs: 21
Aprīkojums: Sauer; Ata arms
Medību trofejas: 2
21.02.2012. 14:54
Man pēc dažām nedēļām beidzas ieroču termiņš. Vai ir nepieciešams iet ārstu komisiju pa jaunu? (Ārstu komisija (noskaidroju) tagat maksā ~30 LVL).