Ārstu atļaujai jābūt derīgai uz atļaujas izsniegšanas brīdi. Neesmu dzirdējis par kādu minimālo termiņu.
Vēlams lai nebūtu pārtraukuma komisijā- jo tad ar var škirties no ieroču glabāšanas atļaujas- jo ja nav derīga ārstu atzinuma- tad nav arī atļaujas..
OK Ivar, bet kā ir ar beztermiņa atļaujām? Atrāda MED un viss? Jo reāli jauna atļauja nav vajadzīga (der vecā). Starpcitu, esmu dzirdējis, ka MED būs stingrāka reģistrācija elektroniskajā datu bāzē. Tad jau policija būs visas iespējas jebkurā laikā ērti pārbaudī un nevajadzēs lieki apgrūtināt viņus ar savu klātbūtni :)
Uzmanību,zili brīnumi.Izrādās jauna kārtība par medību ieroču atļaujas pagarināšanu.Ja piesakies pagarināt mazāk , kā 30 dienas pirms noliktā termiņa , jāmaksā nodeva dubultā - gludajam 3x2,spicajam 6x2.Elegants veids kā papildināt valsts kasi, tikai šaubos vai likumīgs.Vienīgais pluss, ka pagarina uz nenoteiktu termiņu, nevis kā agrāk, kā kuram.Derīgai mediciniskai, protams , arī jābūt.
Slēpts
21.02.2012. 15:42
Jāseko līdzi likumdošanai, cik es sapratu, nekas nav jāatrāda. Jo tiešām pašlaik visas atļaujas reģistrē vienotā datubāzē un ieinteresētās institūcijas - CSDD, Policja, var momentāli iegūt datus par derīguma termiņa beigām. Tieši tāpēc iesaku netaisīt pārtraukumu med komisijai, lai nesanāk liekas problēmas..
Kas tad Tev tam ierocim ir, ka negribi baidies nest atrādīt? Kārtībai ir jābūt. Arī ar medicīnas papīriem visam jābūt bumbās, bet pēdējā laikā derētu stingrāk psihiatram savu viedokli veidot.
Ŗunājot par valsts nodevām - vai tad tas ir daudz, ko prasa par vienu ieroci? It kā ieroci gribas, bet makas par tā apskati liekas augsta. Ja jau tik smagi ar finansiālo stāvokli, tad jāizvērtē prioritātes!
Gunti veit, neiet runa par nevēlēšanos atrādīt vai naudas trūkumu!!! Vienkārši liekas jocīgi, ka valsts iestādē (policijā) katrs inspektors rīkojas, kā ienāk prātā. Vai tad tādā iestādē kā policija nepastāv procedūras, kurās viss ir atrakstīts, kā katrā konkrētajā gadījumā jārīkojas.
Slēpts
22.02.2012. 07:36
dēļ tām procedūrām tev droši, ka arī ir 2 gadi, paies šie divi un dabūsi uz pieci.
Imant es neko nenokavēju, maksāju tāpat 6 lati par gludo un kad ņēmu vītni tad tāpat bij 12 lati vai arī mani apjāja :D
Slēpts
22.02.2012. 08:40
Paldies Jānim Bērziņam norādītajos noteikumos viss ir rakstīts:)
Nu re es esmu kļūdījies- par medicīnas izziņām pat ir speciāls punkts:
158.3. iesniedz Valsts policijas struktūrvienībā, kura izsniegusi ieroča glabāšanas, nēsāšanas vai kolekcijas atļauju, jaunu psihiatra, narkologa un ģimenes ārsta izziņu vai medicīniskās komisijas izziņu piecu darbdienu laikā pēc iepriekš iesniegtās izziņas derīguma termiņa beigām (datuma, kad veicama kārtējā veselības pārbaude), bet, ja izziņā nav norādīts derīguma termiņš (datums, kad veicama kārtējā veselības pārbaude), – ne vēlāk kā piecus gadus pēc iepriekš iesniegtās izziņas izsniegšanas dienas;
Viss skaidrs!
Es tam procesam gāju cauri gadu atpakaļ, izgāju dakterīšus un uz paoliciju prom tagat ieroču atļaujā ir rakstīts tikai izdošanas datums, un dakterīši teica ka piecus gadua esmu pieskaitāms, tākā pēc tā laiciņa būs jāiet pārbaudīties.
Vēlams lai nebūtu pārtraukuma komisijā- jo tad ar var škirties no ieroču glabāšanas atļaujas- jo ja nav derīga ārstu atzinuma- tad nav arī atļaujas..
Ŗunājot par valsts nodevām - vai tad tas ir daudz, ko prasa par vienu ieroci? It kā ieroci gribas, bet makas par tā apskati liekas augsta. Ja jau tik smagi ar finansiālo stāvokli, tad jāizvērtē prioritātes!
MK noteikumi Nr.1011 no 27.12.2011. Piemērojami ar 01.01.2012.g.
Imant es neko nenokavēju, maksāju tāpat 6 lati par gludo un kad ņēmu vītni tad tāpat bij 12 lati vai arī mani apjāja :D
Nu re es esmu kļūdījies- par medicīnas izziņām pat ir speciāls punkts:
158.3. iesniedz Valsts policijas struktūrvienībā, kura izsniegusi ieroča glabāšanas, nēsāšanas vai kolekcijas atļauju, jaunu psihiatra, narkologa un ģimenes ārsta izziņu vai medicīniskās komisijas izziņu piecu darbdienu laikā pēc iepriekš iesniegtās izziņas derīguma termiņa beigām (datuma, kad veicama kārtējā veselības pārbaude), bet, ja izziņā nav norādīts derīguma termiņš (datums, kad veicama kārtējā veselības pārbaude), – ne vēlāk kā piecus gadus pēc iepriekš iesniegtās izziņas izsniegšanas dienas;
Viss skaidrs!