Kungi,manā saprašanā,tā pirmā palīdzība(papīrs) ir naudas kāšana,ja neesi sertificēts mediķis un izdarīsi kautko vairāk par spiedoša pārsēja uzlikšanu un rociņas paturēšanu ar želsirdīgu izteiksmi sejā,bēdīga iznākuma(letāla) gadījumā juristi no radinieku puses Tevi uztaisīs par āzi ar visiem ragiem un slauks kā govi padomju laikā!Gudrākais variants ir steidzīgi pa telefonu izsaukt mediķus un skaļi diskutēt par palīdzības kavēšanos!Varbūt morāli nepareizi un riebīgi,bet pamatojoties uz mūsu likumdošanu pareizs lēmums.Samarieši,vtf.mediķu apvienība kuru kvalifikācijas līmenis neļāva paraut ņitku uz ārzemēm,kaut kā naudiņa jāzvejo!
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
Medību trofejas: 4
05.07.2015. 22:30
Samariešu apliecību policijā prasīja tikai pirmo reizi, kad man ieroču lieta tika atvērta. Kopš tā laika (nesen dabūju atļauju ceturtā gadžeta iegādei) neviens neko nav prasījis. MK noteikumus, uzmanīgi lasot, arī var izlobīt, ka šajā sfērā samarieši ir vienreizējs pasākums.
Cita lieta ir vadītāja apliecība. Samariešus ar visu derīguma termiņu reģistrē CSDD, un vai brašā Ceļu policija kādā brīdī nesāk sodīt par šo baiso pārkāpumu, ja termiņš beidzies?
Bija man samariešu kursa beigšanas apliecība ,tā ko sen kārtojām ka tiko to izgudroja KĀDS ,tādu laiciņu atpakaļ pirku maseni WMR ,paskakitijos apliecībā(pārlocītā parīrelī) termiņa nav OK domāju ,bet tā tikai es domāju VP tā nedomā ,redziet nav termiņš nolikts tātad gandrīz vai nederīga vispār,jo nav ierakstiņš ''beztermiņa", un dabuju visu to procesu no jauna veikt ,bet jau ar lielāku piķi saujā,nu ir ar 5.gadu termiņu.
Viens ir, ko domā VP, arī tītars uz sūdu čupas domā, tātad atkarīgs no attiecīgā darbinieka intelekta līmeņa. Un kāpēc vispār būtu jākontaktējas ar VP? Tāpat kā autovadītājiem- izej attiecīgo medkomisiju, tā ieklikstina ziņas datubāzē, un sveiki, Milda! Jā, nu vienīgi jaunu plinti ņemot... Kaut gan pie mums jau tā ir, ja pie sūdu čupas nav uzraksts *sūds*, tad neviens nezin, kas tas ir, ko ar to dara, derīgs vai ne (attiecas uz kontrolējošiem *orgāniem*), tāpat ar tiem derīguma termiņiem. Vispār- jautājums man bija tikai konkrēts- KĀPĒC vajag kādam maksāt ik 5 gadus par pilnīgi NEKO! Karš nāk virsū? Tad jau tie 5 gadi stipri par ilgu, vajadzētu ik pa 6 mēnešiem, vismaz...
Vēl piebilde- drīzāk jau medniekiem ik gadu vajadzētu atprasīt Tēvreizi, ar kādu pušumu, vai, nedod Dievs, lūzumu vēl tiks galā turpat krūmos, bet pēc lodes dabūšanas ribās cits nekas vairs nebūs vajadzīgs, diemžēl...
Slēpts
06.07.2015. 08:44
Bija man samariešu kursa beigšanas apliecība ,tā ko sen kārtojām ka tiko to izgudroja KĀDS ,tādu laiciņu atpakaļ pirku maseni WMR ,paskakitijos apliecībā(pārlocītā parīrelī) termiņa nav OK domāju ,bet tā tikai es domāju VP tā nedomā ,redziet nav termiņš nolikts tātad gandrīz vai nederīga vispār,jo nav ierakstiņš ''beztermiņa", un dabuju visu to procesu no jauna veikt ,bet jau ar lielāku piķi saujā,nu ir ar 5.gadu termiņu.
Man gāja tieši tāpat. lai aŗi bija dzeltena apliecība kurā nebija norādīts termiņš- nācās sēdēt un klausīties visu pajaunu.
Un izrādījās, ka iestājoties Eiropas Savienībā - ir mainījies arī pirmās palīdzības sniegšana. Kaut vai mākslīgā elpināšana- agrāk vispirms iepūti elpu un tas spiedi uz krūtīm, tagad ES pareizi esot otrādi... (A varbūt otrādi ir tagad:) )
Un vēl kursu vadītāja žēlojās, ka CSDD vēl neesot Samariešu termiņu, tāpēc policija un CSDD nepārbauda , vai apliecībai nav beigusies derīguma termiņš.
Atkārtotie Samarieši ir viennozīmīgi tikai naudas izkāšana...
Nu neredzu jēgai riezi 5 gados- ja nu vēl 15 gados- tad nu vēl varētu saprast..
Nu bet kurš var pateikt, tieši kurā likumā, noteikumos, regulā ir konkrēti rakstīts, ka jāmaksā ik 5 gadus? Galvenais, kur ir loģisks pamatojums- KĀPĒC??? Uzdarbojies kāds lobijs, vai kādam priekšniekveidīgajam, kam smadzeņu vietā ir tikai kāds -loga diploms, ienāca prātā šī ideja, imitējot savas *ģeniālās* darbaspējas?
Slēpts
08.07.2015. 09:08
Ministru kabineta noteikumi Nr.1011
Rīgā 2011.gada 27.decembrī (prot. Nr.76 9.§)
Ieroču atļauju noteikumi, kā arī ieroču izņemšanas un iznīcināšanas kārtība
papildus iesniegumam:
6. Šo noteikumu 2. punktā minētajam iesniegumam pievieno šādus dokumentus:
6.1. vienu fotogrāfiju (3 x 4 cm), kurā persona fotografēta ne senāk kā pirms sešiem mēnešiem;
6.2. apliecības kopiju par pirmās palīdzības pamatzināšanu 12 stundu apmācības kursa beigšanu ar triju stundu zināšanu pārbaudi vai medicīniskās izglītības dokumenta kopiju, vai izglītības iestādes diploma un sekmju izraksta kopiju, kas apliecina, ka minētā persona ir apguvusi atbilstošu mācību kursu šajā izglītības iestādē;
Vispār jau labs punkts- - izskatās , ka ārstiem nemaz nevajag samariešu kursu, teorētiski , ja augstskolā ir bijis šāds kurs- arī varētu derēt. lai gan augstskolā šāds kurss varētu būt ILGĀKS par 12 stundām- atkal nederēs:)
Un praktiski, ja ir Samariešu dzeltenā beztermiņa apmācība un ir pietiekama drosme- var mēģināt strīdēties ar atļauju sistēmas inspektoriem- norādot , ka nekur noteikumos nav teikts, ka apliecība der 5 gadus. Bet nu kurš nu no mums ir tik pārdrošs?
parasti jau visi stāvam noliektu galvu un pastieptu roku:)
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
Medību trofejas: 4
08.07.2015. 09:46
Minētajos MK noteikumos ir arī šādi punkti, no kuriem izriet, ka iegādājoties nākamos ieročus, samariešus vairs neprasa:
17. Lai iegādātos nākamo tāda paša lietojuma veida šaujamieroci, tā maināmo stobru vai lielas enerģijas pneimatisko ieroci, fiziskā persona iesniedz iesniegumu Valsts policijas struktūrvienībā
18. Šo noteikumu 17.punktā minētajam iesniegumam pievieno vienu fotogrāfiju (3 x 4 cm), kurā persona fotografēta ne senāk kā pirms sešiem mēnešiem. Ieroča, šaujamieroča maināmā stobra vai munīcijas saņemšanai mantojumā persona iesniegumam pievieno mantojuma tiesības apliecinoša dokumenta kopiju.
20. Lai iegādātos nākamo, bet cita lietojuma veida šaujamieroci vai lielas enerģijas pneimatisko ieroci, fiziskā persona iesniedz šo noteikumu 2.punktā minēto iesniegumu, kuram pievieno vienu fotogrāfiju (3 x 4 cm), kurā persona fotografēta ne senāk kā pirms sešiem mēnešiem, un šādus dokumentus:
20.1. sporta organizācijas izziņu, ka fiziskā persona nodarbojas ar sporta veidu, kas saistīts ar šaušanu (B, C vai D kategorijas garstobra–gludstobra sporta šaujamieroča iegādei);
20.2. sporta federācijas izziņu, kas apliecina, ka fiziskajai personai ir vismaz trīs gadus ilgs reģistrētas sporta organizācijas biedra stāžs sporta veidā, kas saistīts ar šaušanu, un vismaz otrā sporta klase šaušanā (B vai C kategorijas vītņstobra sporta šaujamieroča iegādei).
Vismaz mans ieroču inspektors MK noteikumus interpretē, ka samarieši ir nepieciešami tikai pirmā ieroča iegādei.
OK, es jau nesaku, ka kaut elementāras palīdzības iemaņas nevajag vispār, bet KUR un KAS noteicis 5 gadu termiņu, vai tā nav vienkārši attiecīgu darboņu pašdarbība ( lasi- nelikumīga naudas pieprasīšana)? Ja kļūdos, atvainojiet, bet gribu redzēt KONKRĒTU likumdevēja aktu.
Cita lieta ir vadītāja apliecība. Samariešus ar visu derīguma termiņu reģistrē CSDD, un vai brašā Ceļu policija kādā brīdī nesāk sodīt par šo baiso pārkāpumu, ja termiņš beidzies?
Man gāja tieši tāpat. lai aŗi bija dzeltena apliecība kurā nebija norādīts termiņš- nācās sēdēt un klausīties visu pajaunu.
Un izrādījās, ka iestājoties Eiropas Savienībā - ir mainījies arī pirmās palīdzības sniegšana. Kaut vai mākslīgā elpināšana- agrāk vispirms iepūti elpu un tas spiedi uz krūtīm, tagad ES pareizi esot otrādi... (A varbūt otrādi ir tagad:) )
Un vēl kursu vadītāja žēlojās, ka CSDD vēl neesot Samariešu termiņu, tāpēc policija un CSDD nepārbauda , vai apliecībai nav beigusies derīguma termiņš.
Atkārtotie Samarieši ir viennozīmīgi tikai naudas izkāšana...
Nu neredzu jēgai riezi 5 gados- ja nu vēl 15 gados- tad nu vēl varētu saprast..
Rīgā 2011.gada 27.decembrī (prot. Nr.76 9.§)
Ieroču atļauju noteikumi, kā arī ieroču izņemšanas un iznīcināšanas kārtība
papildus iesniegumam:
6.1. vienu fotogrāfiju (3 x 4 cm), kurā persona fotografēta ne senāk kā pirms sešiem mēnešiem;
6.2. apliecības kopiju par pirmās palīdzības pamatzināšanu 12 stundu apmācības kursa beigšanu ar triju stundu zināšanu pārbaudi vai medicīniskās izglītības dokumenta kopiju, vai izglītības iestādes diploma un sekmju izraksta kopiju, kas apliecina, ka minētā persona ir apguvusi atbilstošu mācību kursu šajā izglītības iestādē;
Vispār jau labs punkts- - izskatās , ka ārstiem nemaz nevajag samariešu kursu, teorētiski , ja augstskolā ir bijis šāds kurs- arī varētu derēt. lai gan augstskolā šāds kurss varētu būt ILGĀKS par 12 stundām- atkal nederēs:)
Un praktiski, ja ir Samariešu dzeltenā beztermiņa apmācība un ir pietiekama drosme- var mēģināt strīdēties ar atļauju sistēmas inspektoriem- norādot , ka nekur noteikumos nav teikts, ka apliecība der 5 gadus. Bet nu kurš nu no mums ir tik pārdrošs?
parasti jau visi stāvam noliektu galvu un pastieptu roku:)
18. Šo noteikumu 17.punktā minētajam iesniegumam pievieno vienu fotogrāfiju (3 x 4 cm), kurā persona fotografēta ne senāk kā pirms sešiem mēnešiem. Ieroča, šaujamieroča maināmā stobra vai munīcijas saņemšanai mantojumā persona iesniegumam pievieno mantojuma tiesības apliecinoša dokumenta kopiju.
20. Lai iegādātos nākamo, bet cita lietojuma veida šaujamieroci vai lielas enerģijas pneimatisko ieroci, fiziskā persona iesniedz šo noteikumu 2.punktā minēto iesniegumu, kuram pievieno vienu fotogrāfiju (3 x 4 cm), kurā persona fotografēta ne senāk kā pirms sešiem mēnešiem, un šādus dokumentus:
20.1. sporta organizācijas izziņu, ka fiziskā persona nodarbojas ar sporta veidu, kas saistīts ar šaušanu (B, C vai D kategorijas garstobra–gludstobra sporta šaujamieroča iegādei);
20.2. sporta federācijas izziņu, kas apliecina, ka fiziskajai personai ir vismaz trīs gadus ilgs reģistrētas sporta organizācijas biedra stāžs sporta veidā, kas saistīts ar šaušanu, un vismaz otrā sporta klase šaušanā (B vai C kategorijas vītņstobra sporta šaujamieroča iegādei).
Vismaz mans ieroču inspektors MK noteikumus interpretē, ka samarieši ir nepieciešami tikai pirmā ieroča iegādei.