Int, atslābsti.
Ja kursu apliecībā ir norādīts derīguma termiņš- tad neko nevar izdarīt, jo iesniegumam jāpievieno DERĪGS dokuments.
Cits stāsts, ir par pirmajām apliecībām kurām nebija derīguma termiņš , tur varētu pastrīdēties- bet es neesmu īsti redzējis indivīdus, kas ar valsts policiju gribētu to darīt:):)
Vismaz mans ieroču inspektors MK noteikumus interpretē, ka samarieši ir nepieciešami tikai pirmā ieroča iegādei.
Iegādājoties pirmo ieroci uzrādi derīgu samariešu apliecību un tiec pie ieroča glabāšanas atļaujas, iegādājoties nākamo ieroci, iesniegums tiks pieņemts pamatojoties uz to ka ierocis īpašumā jau ir un samariešu apliecību vairs tiešā veidā neprasīs uzrādīt, jo derīga esošā ieroča atļauja ietver sevī arī derīgu samariešu apliecību. Pat tagad, kad ieroču atļauja ir beztermiņa, reizi 5 gados uz policiju jānogādā ziņa ka esi atkārtoti izgājis samariešu kursus, ja nenogādā tad tai beztermiņa ieroča atļaujai tas termiņš izbeidzas un lūgtum ieročus uz policiju.
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
Medību trofejas: 4
08.07.2015. 11:30
Reizi piecos gados uz policiju ir jānogādā veselības izziņa (vai ātrāk, ja izziņu iedod uz īsāku laiku). Ja to nenogādā, tad gan ir administratīvais sods un ieročus uz policiju.
Jāni, tev varētu būt taisnība, veselības izziņa jāatjauno pirms tās termiņa beigām, jāatrāda policijā.
Bet nafig Samarieši, tie man izdoti 15 gadus atpakaļ?!
Vai kāds nejauc "pirmās medicīniskās palīdzības kursus, tobiš - Samariešus" ar
ģimenes ārsta izziņu, ka "atļauts glabāt, nēsāt, lietot šaujamieroci", jo redz, dzird, ir pieskaitāms un nav alkašu uzskaitē?
Uz Samariešu apliecības man štempels - "Beztermiņa".
Slēpts
08.07.2015. 15:21
Uldi.
Man uz dzeltenas Samariešu apliecības bija tikai izdošanas datums.
Kad prasīju atļauju iegādāties 4. ieroci- inspektore uzreiz prasīja vai ir speķā esoši Samarieši. Parādiju veco apliecību- izbrāķēja , ka vajag jaunu , jo derīgums esot 5 gadi.
Man vārgais iebildums, ka tur nemaz terminā nav- netika ņemts vērā.
Tā kā iegādes atļauju vēlējos saņemt, tad metu mieru un izgāju samariešus pa jaunam.
tagad zinu , ka ES mākslīgi elpina savādāk kā PSRS laikos:)
Es arī izgāju samariešus un man iedeva beztermiņa apliecību taču mainījās likums un beztermiņa apliecību atzina par derīgu 5 gadus no tās izdošanas datuma.
Slēpts
08.07.2015. 16:06
taču mainījās likums un beztermiņa apliecību atzina par derīgu 5 gadus no tās izdošanas datuma.
Par šo gan nepiekritīšu- Neko tādu es neatradu.
Bet noteikumos
Ministru kabineta noteikumi Nr.557
Rīgā 2012.gada 14.augustā (prot. Nr.45 14.§)
Noteikumi par apmācību pirmās palīdzības sniegšanā
atradu šo
4. Pirmās palīdzības sniegšanas apmācības programmas ir:
4.1. pirmās palīdzības pamatzināšanu 12 stundu apmācības programma (1.pielikums) bez zināšanu pārbaudes privātpersonām;
4.2. pirmās palīdzības pamatzināšanu 12 stundu apmācības programma (1.pielikums) ar rakstisku teorētisko un praktisko triju stundu zināšanu pārbaudi, kas paredzēta transportlīdzekļu vadītājiem, ieroču nēsātājiem un glabātājiem;
un izrādās apliecības krāsa ar nosaka kāds zināšanu līmenis ir:)
44.1. apliecība par šo noteikumu 4.1.apakšpunktā minētās pirmās palīdzības sniegšanas apmācības kursa noklausīšanos (7.pielikums). Apliecība ir dzeltenā krāsā. Apliecību ir tiesīgas izsniegt šo noteikumu 11.2., 11.3. un 11.4.apakšpunktā minētās fiziskās personas un apmācītājorganizācijas;
44.2. apliecība par šo noteikumu 4.2.apakšpunktā minētās pirmās palīdzības sniegšanas apmācības kursa noklausīšanos (8.pielikums). Apliecība ir sarkanā krāsā;
Slēpts
08.07.2015. 18:02
Man pirmā arī bija beztermiņa, kārtojot ieročus dabūju terminēto(principā sanāk, ka man bija gan beztermiņa, gan termiņa), inspektors paskaidroja- ja vēlies iegādāties ieroci jābūt derīgai (t.i. 5gadīgā, kur ir derīguma termiņš). Beztermiņa der tad, ja nedomā mainīt ieroci, piem, pensionāri utt, kas nedomā papildināt arsenālu un līdz mūža galam iztiks ar to ,kas seifā.
Uz policiju nav jānogādā nekas, visam jābūt datu bāzē, kur inspektors redz, kad kuram jādodas uz komisiju, tāpat kā to redz ceļu poliči. Un datu bāzē dati jāievada attiecīgās komisijas atbildīgajai personai, bet vēl joprojām ārsti, kas kliedz par mazām algām, laikam lasīt nemāk, jo izsniedz lapeles, ko man inspektors policijā silti ieteica pakarināt uz nagliņas, jo viņam nekādi papīri nav vajadzīgi, viņam ir dators, kur visa informācija par ieroču nēsātājiem un glabātājiem ir redzama. Un tā kā, kā saka Gatis, esmu pensionārs (jau 10.dienu!), tad savu arsenālu vairs nepapildināšu, bet pamazām pārrakstīšu dēlam...
Nupat paskatījos savos CSDD e-pakalpojumos, derīguma termiņš tikai vadītāja apliecībai un medicīniskajai izziņai ir norādīts, tātad loģiski spriežot, samariešu apliecība tikai pie vadītāja apliecības iegūšanas figurē nevis pie tās turpmākās eksistences. Tas pats droši vien attiecas uz ieročiem un pašas samariešu apliecības derīguma termiņš attiecas tikai uz to cik ilgā laikā vēlams viņu kautkur iesniegt, nokārtoji samariešus un vari 5 gadu laikā nokārtot vadītāja apliecību vai nopirkt pirmo ieroci, ja 5 gadu laikā nav nekāda "taustāma" labuma kārto apliecību atkārtoti. Esmu samariešu kursus gājis atkārtoti un arī apliecības kopiju sniedzis policijā un neviens man neteica ka tā ir lieka greznība.
Ja kursu apliecībā ir norādīts derīguma termiņš- tad neko nevar izdarīt, jo iesniegumam jāpievieno DERĪGS dokuments.
Cits stāsts, ir par pirmajām apliecībām kurām nebija derīguma termiņš , tur varētu pastrīdēties- bet es neesmu īsti redzējis indivīdus, kas ar valsts policiju gribētu to darīt:):)
Iegādājoties pirmo ieroci uzrādi derīgu samariešu apliecību un tiec pie ieroča glabāšanas atļaujas, iegādājoties nākamo ieroci, iesniegums tiks pieņemts pamatojoties uz to ka ierocis īpašumā jau ir un samariešu apliecību vairs tiešā veidā neprasīs uzrādīt, jo derīga esošā ieroča atļauja ietver sevī arī derīgu samariešu apliecību. Pat tagad, kad ieroču atļauja ir beztermiņa, reizi 5 gados uz policiju jānogādā ziņa ka esi atkārtoti izgājis samariešu kursus, ja nenogādā tad tai beztermiņa ieroča atļaujai tas termiņš izbeidzas un lūgtum ieročus uz policiju.
Bet nafig Samarieši, tie man izdoti 15 gadus atpakaļ?!
Vai kāds nejauc "pirmās medicīniskās palīdzības kursus, tobiš - Samariešus" ar
ģimenes ārsta izziņu, ka "atļauts glabāt, nēsāt, lietot šaujamieroci", jo redz, dzird, ir pieskaitāms un nav alkašu uzskaitē?
Uz Samariešu apliecības man štempels - "Beztermiņa".
Man uz dzeltenas Samariešu apliecības bija tikai izdošanas datums.
Kad prasīju atļauju iegādāties 4. ieroci- inspektore uzreiz prasīja vai ir speķā esoši Samarieši. Parādiju veco apliecību- izbrāķēja , ka vajag jaunu , jo derīgums esot 5 gadi.
Man vārgais iebildums, ka tur nemaz terminā nav- netika ņemts vērā.
Tā kā iegādes atļauju vēlējos saņemt, tad metu mieru un izgāju samariešus pa jaunam.
tagad zinu , ka ES mākslīgi elpina savādāk kā PSRS laikos:)
Par šo gan nepiekritīšu- Neko tādu es neatradu.
Bet noteikumos
Rīgā 2012.gada 14.augustā (prot. Nr.45 14.§)
Noteikumi par apmācību pirmās palīdzības sniegšanā
atradu šo
4.1. pirmās palīdzības pamatzināšanu 12 stundu apmācības programma (1.pielikums) bez zināšanu pārbaudes privātpersonām;
4.2. pirmās palīdzības pamatzināšanu 12 stundu apmācības programma (1.pielikums) ar rakstisku teorētisko un praktisko triju stundu zināšanu pārbaudi, kas paredzēta transportlīdzekļu vadītājiem, ieroču nēsātājiem un glabātājiem;
un izrādās apliecības krāsa ar nosaka kāds zināšanu līmenis ir:)
44.2. apliecība par šo noteikumu 4.2.apakšpunktā minētās pirmās palīdzības sniegšanas apmācības kursa noklausīšanos (8.pielikums). Apliecība ir sarkanā krāsā;