Tu Jāni joko, ja jau neesmu LATMAS biedrs tad jau no kolektīva noplēsis tos 2.35 tonnas un galīgi nesanāks nekādi "bezmaksas" ja jau par trīs pasākumiem tāds cipars!
Slēpts
06.03.2012. 06:32
Raimond
Ko Tu te viens pats cepies?Ja negribi iet uz tiem kursiem tad neej,ja gribi bet nevari atļauties-ja esi normāls čalis kolektīvā-gan jau sametīs lai vari piedalīties.
Šādi kursi ir obligāti, ja vēlas nodot medījuma gaļu sertificētam pārstrādes uzņēmējam vai iepircējam. Līdz ar to pasniedzēji ir profesionāļi, PVD darbinieki. Atkarībā no kursu norises vietas PVD mums iedod speciālistus ar kuriem sazināties, lai nav jādzenas pāri visai Latvijai. Konkrētajā gadījumā no Cēsīm un Valmieras jo Gulbenē šādu speciālistu nav. Kursus organizējam tur, kur tie vēl nav bijuši un ir pieprasījums. Pagājušajā gadā notika Jaunjelgavā un Valmierā. Pirms tam, cik man zināms, bija Kuldīgā, Jelgavā un laikam arī citās vietās. Šogad kā jau minēju Gulbene un plānojam arī Ozolniekos (pie Jelgavas). Citur pagaidām neplānojam jo nav bijis pieprasījums. Ar to mednieku interesi jau arī tā ir kā ir. Pirms tam zvana, ka vajag, mēs noteikti būsim tik un tik cilvēki, bet kad pienāk semināra diena tad zāle pustukša.
Ja medniekiem ir reāla interese par kādām semināru vai apmācību tēmām iesaku griezties pie medniekus pārstāvošajām organizācijām (mums tādas ir nu jau veselas trīs), lai palīdz organizēt. LLKC nav labdarības iestāde, bet uzņēmums kuram sevi ir jāatpelna. Bezmaksas kursi ir tikai tajos gadījumos, kad mēs to daram par Eiropas naudu. Starp citu arī šādi semināri regulāri notiek gan par postījumu novēršanas un samazināšanas iespējām, gan citām tēmām. Un diemžēl jāsaka, ka reizēm bezmaksas semināriem ir mazāka atsaucība kā maksas, kaut arī kvalitāte ne ar ko neatšķiras. Acīm redzot cilvēku psiholoģija, ka tas kas par velti tas ir s...ds.
Nu galīgi nepiekritīšu par to (slikto versiju, kas par velti). Tikai bieži, pārsvarā pieklibo informācijas izplatīšana par attiecīgo pasākumu, nezinu kādēļ bet arī šogad Tevis paša uzstāšānās Jāni, dažā vietā tikai pēc tam uzzinājām, ka esi bijis, bet tas nu tā. Tagad pēdējā mēnešu laikā it kā viss uzlabojies, jo jau par to jau pašūmējos iepriekš, jo mednieki neesam mēs tikai mežniecību darbinieki vai to aprindu pietuvinātas personas, kas tur ik pārdienu apgrozās, mežniecību birojos, gar zīņojumu dēļiem.
Mans piedāvājums, vot visus šādus, kā šoreiz un arī nākamos pasākumus, maksas vai bezmaksas, kuros ir saistība ar medniekiem, paziņot šeit vai radnieciskajās lapās, lai info iet tautās, un derētu redzēt arī rezultātus, ja tas ir iespējams cik bija, cik dabūja, cik viss notika produktīvi, nu kaut kā tā, man jau liekas, ka tas nau daudz prasīts.
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
06.03.2012. 12:34
Piedod, Raimond - katrā mežmaliņā pa reklāmas plakātam nolikt iespēju nav. Principā ir - ja esi gatavs par to maksāt. LLKC kursi nekad nav bijuši slepeni un info ir atradis katrs, kas to ir vēlējis. Kaut vai šeit: http://www.laukutikls.lv/notik... . Pašam tik pirkstus vajag palocīt ar mērķi kaut ko sasniegt un uzzināt nevis tikai pačīkstēt - pa dārgu, nav info, nezināju, utt.
Juri, un nemaz nevajag katrā mežmalā plakātus??? Es jautāju vai nav iespējas tāda tipa info, šeit pārpublicēt, vot ja jau esi sevis nosauktā saita apmeklētājs regulārs, tad visu, ko uzskati, kas saistīts ar medībām, dari mums šeit zināmu? Droši vien vēl noteikti lērums ar tādiem saitiem gan jau ka ir. Vēl viena problēma, ka daudzi arī tie kas lasa un nav šeit pat reģistrējušies, nav ne vienmēr ar datoriem un "IT" uz TU. Es personīgi gan atradīšu, gan arī apmeklēšu, to ko uzskatīšu, kas man vajadzīgs, nesatraucies. Un patreiz arī dārdzība nebūs šķērslis. Vienkārši nedaudz te "of topic" sanāca Jāņa informatīvajā daļā.
Ko Tu te viens pats cepies?Ja negribi iet uz tiem kursiem tad neej,ja gribi bet nevari atļauties-ja esi normāls čalis kolektīvā-gan jau sametīs lai vari piedalīties.
Ja medniekiem ir reāla interese par kādām semināru vai apmācību tēmām iesaku griezties pie medniekus pārstāvošajām organizācijām (mums tādas ir nu jau veselas trīs), lai palīdz organizēt. LLKC nav labdarības iestāde, bet uzņēmums kuram sevi ir jāatpelna. Bezmaksas kursi ir tikai tajos gadījumos, kad mēs to daram par Eiropas naudu. Starp citu arī šādi semināri regulāri notiek gan par postījumu novēršanas un samazināšanas iespējām, gan citām tēmām. Un diemžēl jāsaka, ka reizēm bezmaksas semināriem ir mazāka atsaucība kā maksas, kaut arī kvalitāte ne ar ko neatšķiras. Acīm redzot cilvēku psiholoģija, ka tas kas par velti tas ir s...ds.
Mans piedāvājums, vot visus šādus, kā šoreiz un arī nākamos pasākumus, maksas vai bezmaksas, kuros ir saistība ar medniekiem, paziņot šeit vai radnieciskajās lapās, lai info iet tautās, un derētu redzēt arī rezultātus, ja tas ir iespējams cik bija, cik dabūja, cik viss notika produktīvi, nu kaut kā tā, man jau liekas, ka tas nau daudz prasīts.