Pusautomātam nav ne vainas, tikai pašam ir jāizvērtē kā pats šauj un kādam nolūkam tiek iegādāts ierocis. Ja tikai priekš gaides medībām un šautuvei, tad īsti pusautomāts nav nepieciešams. Ja izmanto arī dzinējmedībās, tad pusautomāts ir ok.
Slēpts
18.03.2012. 09:46
Laikam jau prātīgāk būs taisīt exkursiju pa LV mednieku veikaliem......., savādāk saprašana tāpat nebūs.
Американский журнал Guns&Ammo провел сравнительный анализ охотничьего и спортивного длинноствольного оружия в ценовой категории до 500 долларов. И определил лучшие модели, достойные покупки в неспокойной финансовой ситуации, когда охотники должны экономить, чтобы купить лицензию или заправить машину для поездки на охоту. Особенно сейчас, когда высокие цены на бензин и рабочую силу отразились на огнестрельном оружии, это актуально - найти достойную модель за небольшие деньги становится всё труднее.
Итак, 10-ка лучших ружей Америки до 500 долларов США:
10-е место - Howa Hogue за 475 долларов США
9-е место - H&R 1871 Handi-Rifle Synthetic
8-е место - Marlin X7 Scoped Combo в комплекте с оптическим прицелом за 443 доллара США
7-е место - Mossberg 464 Lever Action
6-е место - Mossberg ATR Deer THUG
5-е место - Remington Model 770 Stainless Camo
4-е место - Ruger American Rifle
3-е место - Savage Axis стоимостью менее 400 долларов США
2-е место - T/C Venture Compact
1-е место - Weatherby Vanguard 2 Synthetic за 483 доллара США
Юрий Владимиров (urand@aport2000.ru) 06:30 12.03.12
Nu re!Pareizs piegājiens. Ir stikls vajag šaujamo.Ja stikls būs 6,5-20 arī stobrs prasās resnais. Jo šāds stikls ( tēmeklis) ir paredzēts pamatā šaušanai attālumā virs 200m. saprotams ,ka no atbalsta. Virs 7 palielinājuma ,lai šautu no rokas ir ir diezgan jāiespringst( attēls tirinās kā puņķis uz drāts.) Arī nepietiekamas redzamības apstākļos-krēslā palielinājums virs 10 nenodrošina labu redzamību. .Es izvēlētos kalibru ar lodes diametru 6,5 -7mm. Respektīvi vidēji smagu ar lielu ātrumu un taisnu trajektoriju.Otrs variants ir 22-250 223vai 222REM Tīri priekš lapsām un papīra. Nezinu vai ražotājam ir nozīme ,ja budžets ir 1000LS. Slavenajiem zīmoliem bišķi pa īsu, ne tik slaveniem paliek pāri. Es medībām Latvijā šādu tēmekli neizvēlētos, jo uzskatu,ka šeit nav tādu attālumu ,kur ir nepieciešams 20 kārtīgs palielinājums.Man patīk tēmekļi ar 2(3)- 12(16) palielinājumu.Var gan Ar pieiešanu un krūmos (tuvos attālumos līdz 100m) labi mērķi paņemt ,gan arī virs 200 trāpīt. Papīram gan OK.
Ari vācu pusē kara laikā sešreizīgas un dažas astoņreizīgas optikas bija tikai pašiem izcilākajiem snaiperiem. Viņi uzskatīja, ka vidusmēra snaiperim vairāk par 4x visbiežāk pat nevajag. Krievu pusē varbūt vienkārši nebija jaudīgāku stiklu.
Mums toties jaunajiem medniekiem vajag 20x palielinājumu. Progress acīmredzams, nav, ko teikt - meistarība aug:)
Ja man būtu tā naudiņa, es nedomātu, ņemtu Tikku. Vēl paliktu pāri munīcijai, ko tā pa riktīgam iemēgināt. Neņem pusautomātu kā pirmo ieroci, lai ar to kaut kam trāpītu, šaut jāmāk tā pa īstam. Iesācējam var iznākt iemest plinti krūmos.
Vari iegādāties kādu vēlies karabīni es savu sapni esmu piepildījis.
No sākuma vēlējos labu karabīni, vidējā klasē sevi labi pierādīja CŽ 550 kalibrs 30 06. Viss komplekts karabīne, optika 3x12x56, plus Mak ātri noņemamie kronšteini, plus, lukturis un citi sīkumi izmaksāja man ap 1200 LVL. Otru ko iegādājos papīram, un arī treniņiem tas ir masene kalibrs 22 lr, tā man izmaksāja ap 400 lvl ar visu optiku un kronšteiniem. Labi der sīkajiem četrkājainiem kustoņiem un lidojošiem objektiem. Pat bebrs gulstas no pirmā šāviena. kāpēc masene, jo patronas cena ir nepilni 10 saņi, ja pērc daudz var dabūt atlaidi. ļoti labi roku piešaut. Karabīne ir nedaudz par skaļu ja vēlies savā šautuvē patrenēties.
Protams par karabīnēm katrs vilks uz savu pusi deķa malu, bet ļoti patīk arī tādas kā Tika karabīnes. Protams ir arī dārgāka budžeta ieroči bet pagaidām uz to pusi neskatos.
Protams izvēle kādu stobru pirkt paliekt tavā pusē, bet par 1000 lvl var iegādāties gan karabīni, gan optiku ar kronšteiniem.
Ja runājam par ČZ, tad nevienu sliktu vārdu nevaru pateikt. Pašam ir Čz 550 Lux .308win, ar optiku, bet ir arī arī atklātais tēmeklis. Par ieroci var teikt tikai vienu - tas ir īsts darba zirgs, klasiskais aizslēgs, kas sevi pierādījis gadiem utt. Pagājušo nedēļ ar ČZ, kurai ir lētākā iespējamā optika uzstādīta nebija problēmas pa papīru salikt lodi pie lodes.
Ir arī karabīne sportam, kura speciāli tam ir taisīta, bet ar to arī rezultāts uz doto brīdi ir ne labāks par ČZ sniegumu.
Nākošais - pašam nav, bet esmu izdarījis nepilnu pustūkstoti šāvienu ar Tikka T3. Patīk gandrīz viss, patīkams gaiļa nospiediens utt.
Manā uztverē nav sliktu karabīņu, ja reiz pērc jaunu. Katram kaut kas savs!
Mashiinu ar patiikamaak lietot ar automaatisko kaarbu...
Итак, 10-ка лучших ружей Америки до 500 долларов США:
10-е место - Howa Hogue за 475 долларов США
9-е место - H&R 1871 Handi-Rifle Synthetic
8-е место - Marlin X7 Scoped Combo в комплекте с оптическим прицелом за 443 доллара США
7-е место - Mossberg 464 Lever Action
6-е место - Mossberg ATR Deer THUG
5-е место - Remington Model 770 Stainless Camo
4-е место - Ruger American Rifle
3-е место - Savage Axis стоимостью менее 400 долларов США
2-е место - T/C Venture Compact
1-е место - Weatherby Vanguard 2 Synthetic за 483 доллара США
Юрий Владимиров (urand@aport2000.ru) 06:30 12.03.12
Mums toties jaunajiem medniekiem vajag 20x palielinājumu. Progress acīmredzams, nav, ko teikt - meistarība aug:)
No sākuma vēlējos labu karabīni, vidējā klasē sevi labi pierādīja CŽ 550 kalibrs 30 06. Viss komplekts karabīne, optika 3x12x56, plus Mak ātri noņemamie kronšteini, plus, lukturis un citi sīkumi izmaksāja man ap 1200 LVL. Otru ko iegādājos papīram, un arī treniņiem tas ir masene kalibrs 22 lr, tā man izmaksāja ap 400 lvl ar visu optiku un kronšteiniem. Labi der sīkajiem četrkājainiem kustoņiem un lidojošiem objektiem. Pat bebrs gulstas no pirmā šāviena. kāpēc masene, jo patronas cena ir nepilni 10 saņi, ja pērc daudz var dabūt atlaidi. ļoti labi roku piešaut. Karabīne ir nedaudz par skaļu ja vēlies savā šautuvē patrenēties.
Protams par karabīnēm katrs vilks uz savu pusi deķa malu, bet ļoti patīk arī tādas kā Tika karabīnes. Protams ir arī dārgāka budžeta ieroči bet pagaidām uz to pusi neskatos.
Protams izvēle kādu stobru pirkt paliekt tavā pusē, bet par 1000 lvl var iegādāties gan karabīni, gan optiku ar kronšteiniem.
Ir arī karabīne sportam, kura speciāli tam ir taisīta, bet ar to arī rezultāts uz doto brīdi ir ne labāks par ČZ sniegumu.
Nākošais - pašam nav, bet esmu izdarījis nepilnu pustūkstoti šāvienu ar Tikka T3. Patīk gandrīz viss, patīkams gaiļa nospiediens utt.
Manā uztverē nav sliktu karabīņu, ja reiz pērc jaunu. Katram kaut kas savs!