Šodien vārdadienu svin Persijs, Vaida, Klaudija, rītdien - Magnuss, Maigonis, Mariuss
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - bebri

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 41 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 07.05.2012. 00:11

Raitis
Raitis
Pēdējo reizi manīts 2017-11-10 10:24
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Dagdas Novads
Medību stāžs: Kopš 15 gadiem.
Aprīkojums: IŽ-27, 12 kal. ; Sauer S202 7x64
Suņi: Latvijas Dzinējs
Medību trofejas: 1
23.04.2012. 09:23
Labdien, biedri!
Jautājums nedaudz ne par tēmu, bet tomēr!
Ar kādu munīciju kalibrā (22wmr) šaujat bebrus? Es lietoju CCI Maxi Mag HP (skaitās ekspensīvā) - Agonijā raustoties aiziet prom uz nebēdu. Nespēju saprast ar ko lai šauj. Varbūt vajag pilnapvalka lodes? Labprāt saņemtu atsauksmes par to ar ko šaujat.
p.s. par šaušanu galvā zinu.
AC, Raitis
Slēpts
23.04.2012. 10:43
Winchester JHP. Raustās tā pat un gadās ka ieairē upes straumē, tad gan jāpaiet gar krastu, kamēr pienes klāt. Šauju pie auss un līdz 5cm uz vienu vai otru pusi.
Slēpts
23.04.2012. 20:01
Raiti
neķer kreņķi-lai ar man ir 22 bez wmr varu pateikt tikai to ka bebri agonijā neraustās-viņi raksta testamentu.;D To viņi raksta arī ar gludo ja medies.Esmu bebram krastā šāvis pat 3 reizes.Pirmo pa bēniņiem,otro šāvu kad sāka kustēties atkal pa bēniņiem un trešo beigās pa pakaļkāju uz kuras gribēja pacelties.Un tas viss tikai tapēc ka viņš bija tuvu ūdens malai un pie mazākās svārstīšanās būtu iekritis ūdenī.Ir bijis ka pēc šāviena pretējā upes krastā bebrs pats pārpeld pāri upei testamentu rakstot.
Slēpts
23.04.2012. 20:16
bebrs pēc 3006 bez galvas arī raustās un rada sajūtu, ka tulit aizmuks, bet pēc brīža paliek mierīgs
Rūdis
Rūdis
Pēdējo reizi manīts 2024-12-04 22:16
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Latgale
Medību stāžs: Papīri kopš 2009.gada.
Aprīkojums: 12,6,5x55,30-06
Suņi: Takši,Austrumsibīrijas laika.
Medību trofejas: 15
23.04.2012. 22:36
Man pēc 30-06 bebrs ar pilnibā saārdītu galvu vel kādu pusmetru mēroja uz ūdens pusi,viņi ir ļoti dzīvelīgi... :D
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2023-06-30 23:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Trikāta
Medību stāžs: no 87.g
Aprīkojums: 16., 12., 243.
Suņi: taksis Teodors
Medību trofejas: 25
23.04.2012. 23:45
Tā īsti paralizējošā vieta bebram ir bišķi aiz galvas astes virzienā.Peldot gan tā daļa ir zem ūdens,bet,ja izdodas trāpīt paliek kā pludiņš.Arī dīrājot pēctam nevajadzētu būt problēmai atrast "eņģi".
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
24.04.2012. 08:44
Vakar ejot uz izvēlēto vietu, no pretējā krasta izpeldēja bebrs, es piesēdos un gaidījo ko tas darīs, tas ,laikam mani ieraugot, sāka uz manu pusi peldēt un piepeldēja pie pašām kājām, atlika tikai nospiest sprūda mēlīti un darbs izdarīts, uz viena bebra mazāk. Pēc kāda laika izvēlētajā vietā vēl viens bebrs parādījās, pienācās šaut 3 reizes, jo pirmajā reizē tikai ievainoju, šāvu pa ārti peldošu, tas ienira un pāris metru nostāk iznira, ieraudzīja mani un sāka peldēt uz manu pusi, otreiz zāles dēļ aizšāvu garām, bet trešais izbeidza testamenta rakstīšanu. Izpeldēja diezgan agri, viens septiņos otrs 19:20. Pus deviņos jau mājās biju.
Slēpts
24.04.2012. 10:05
Tu laikam bebra kostīmā medīt ej, ja bebri tevi ieraugot uzreiz peld klāt. :)
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
24.04.2012. 11:02
Jā Uldi es eju bebru mātītes kostīmā :) Kā saka savs medību veids uz bebru tēviņiem :)
Vienkārši bebrs ir ļoti zinkārīgs, un ja tie nav traumēti vai patstāvīgi tramdīti tad tie ir pat ļoti zinkārīgi kad ierauga, tad mēgina uzzināts kas tad tur pie viņa ciemos atnāca :)
Slēpts
24.04.2012. 11:26
Par ziņkārību - pilnīga taisnība, kas atkārtojas regulāri...
Piemēram atkal šo sestdien - biju uz bebru jakti...ilgi bebr nenāca atklāti upītē peldēties...kamēr šoreiz jau biju nolēmis likties mierā un doties prom, bet ejot prom kaut ko labu vajadzēja izdarīt - upē sastājušies zari un dažādi koki - iedomājos tos patīrīt un pastumdīt, lai normāla upes tecējums (faktiski visas manas darbības nebija nekādas klusās...)...ps. plinte bija 2 m attālumā no manis zemē.
Un redz - kad sāc plunčāties, bebrs ar savu interesi nāk lūkoties....pamanīju jau diezgan tuvu (zem 30 m)..., bet nu tiku pie pie bises un veiksmīga šāviena arī apmēram 15m attālumā (lieki piebilst, ka visu šo laiku līdz šāvienam mērķtiecīgi peldēja pie manis...). Šādi un līdzīgi atgadījumi man ir bijuši jau vairāki.
Secinājums: vajag tikai "plunčāties"!