un 8 cm kill zona būs pienākusi tuvāk - zemākai optikai,labāk likt tākā pašam ērti
Slēpts
15.04.2012. 08:20
10x ir liels palielinājums? Pat medību optikai šis rādītājs ir vidējs. Ja skatāmies uz šādas klases optikām es aizietu uz vienu populāru LV bodi un nopirktu čehu stiklus ar 30.g. garantiju, zaudētājos nepaliktu noteikti.Tas izgriezums lēcā nafig vajadzīgs, lieki sarežģī konstrukciju.Piešaušanu tas nu nekādi neatvieglo, vienīgi ļoti tuvā distancē mazāka starpība starp stobra un optikas asi, varēsi 20 m vieglāk bebram acī trāpīt.
Vels' viņ zin. Izlasījos šamējo saitos un abas optikas (50mm un 56 mm ) liela un slavē kā gana labi gaismas caurlaidīgas, pie tam piemin, ka stiklu pārklājums noturīgāks pret skrāpējumiem... Mans minējums ir tāds: tā kā objektīvs ir liels un palielinājumi jaudīgi, tātad domāts tālšāvējiem; sakarā ar to, lai atvieglotu piešaušanu, izgrieza pusmēnesi, lai sēdinātu pēc iespējas tuvāk stobra asij. Nekas cits gudrāks nenāk prātā. Nesen atgriezos no štatiem un tur redzēju optikas ar 64 mm objektīvu... viss iet uz priekšu.
Slēpts
13.04.2012. 15:48
Tiešām, Edmund, būtu interesanti zinātnes vārdā salīdzināt atšķirību starp mūsu optikām, jo parametri ir tieši tādi kāds ir foruma tēmas jautājums. Ja nu vienīgi manai modelis rakstīts ar Romiešu trīnieku, kas nozīmē to ka VX-3 ir ar savādāku (gaisams caulaidīgāku) lēcu pārklājumu un citiem Leupolda tehnolōģijas uzlabojumiem.
Jā, Sandri - tev taisnība, vismaz veikalos neredz Leo produkciju ar apaļajiem 56 mm stikliem. Izmeklējos visur...
Vispār dari, kā pašam liekas labāk - es protams ieteiktu ar pusmēnesi - ne velti tādu fīču izdomājuši.
Ieej gogole tantē un pameklē komentus, it kā atradu, bet man ir noblokēta piekļuve tiem, domājams krievzemē var ļoti daudz artrast info par to kā un kāpēc un kā ir??? Pameklē!!!
Es ļoti labi saprotu, ka 56mm būs labāka gaismas caurredzamība nekā 50mm. Bet konkrēti šim 56mm modelim ir tas pusmēness stikls. Un man ir šaubas ka šai 56mm optika būs labāka gaismas caurredzamība par 50mm.
Vai Leupold ir optika ar 56mm, bet ar apaļiem stikliem? It kā izpētīju un neatradu neko. Zeiss un pārējie līdzīgi brendi maksā stipri dārgāk, tāpēc arī esmu apstājies pie brenda.
Nesalīdzīnāšu šos divus tevis interesējošos modeļus, bet ja runāt par 50 un 56 mm izmēru, tad viennozīmīgi 56 būs labāka redzamība krēslā, ir pārbaudīts ar vairākām optikām, ne velti jo lielāka lēca jo labāka krēslā redzamība, bet tas lielākoties tiek izmantoti gaides medībām. uz dzinējmedībām protams ja naudiņa atļauj labāk iegādāties platleņka optiku, jo uz 100 m būs lielāks redzes lauks.
Man ir 3x12x56 un no vienas puses pilnīgi pietiek gan uz gaidi gan uz dzinējmedībām. Kolēģis iegādājās firmu tagad neatcerēšos ASV kaut kādu krutu Japāņu optiku bet palielinājums afiģejt 8x32x50. Uz bebru medībām var aizmirst, dzinējmedības tas pats tikai uz gaidi. un to ja dzīvnieks ir vismaz kādi 15-20m no tevis savādāk nevar saprast kru tēmē. stikli gaiši, pietuvina tā ka it kā blakus būtu tos 100m pārāk jaudīga, bet gaismas caurlaidība drusku pašvkāka ja salīdzināt ar manējo.
Es tavā vietā tomēr var būt ņemtu to ar 56. Bet atkal vai tev ir nepieciešams tas pusmēness stikls, ja var iegādāties vienkāršu apaļo, vai tomēr tev ir zemie kronšteini un nav parasto tēmekļu uz stobra, tad cita lieta der, bet pirms kaut ko eksperimentēt tomēr labāk pielikt un visu salīdzināt, vai derēs uzmontēt vai nē, savādāk būs tā, nopirki, manta laba, bet uzstādīt nu nekādi nesanāk, dažiem tā gadījās :(
Protams tas ir mans viedoklis, lēmumu tev pašam jāpieņem kā un ko darīt!!!
Šauj garām.
Kolēgus apsveicu ar pagājušajiem kosmonautu un lidotāju svētkiem :)
Nē, nē - pērc vien 50 mm; tad nezināsi, kā ir ar 56mm :)
Ja nopietni - gaidei ņem 56mm, dzinējmedībām - tikai platleņķi, neāksties ar tik jaudīgām optikām. Pašam ir Vx-3L 4,5-14x56: lielisks verķis mierīgai pasē'dēšanai - un liekās maximāli tuvu stobra asij (nu tā lai var lupatu izvilkt starp). Par caurredzamību krēslā - mīts! Zeiss tev krēslā dos tikai īsu brīdi papildus tam laikam, ko piedāvā Leo, bet pa lielam aptuveni vienādos laikos ar abām optikām mežacūka optikā kļūs tikai apveids bez formas. Šauj garām.
Vispār dari, kā pašam liekas labāk - es protams ieteiktu ar pusmēnesi - ne velti tādu fīču izdomājuši.
Vai Leupold ir optika ar 56mm, bet ar apaļiem stikliem? It kā izpētīju un neatradu neko. Zeiss un pārējie līdzīgi brendi maksā stipri dārgāk, tāpēc arī esmu apstājies pie brenda.
Man ir 3x12x56 un no vienas puses pilnīgi pietiek gan uz gaidi gan uz dzinējmedībām. Kolēģis iegādājās firmu tagad neatcerēšos ASV kaut kādu krutu Japāņu optiku bet palielinājums afiģejt 8x32x50. Uz bebru medībām var aizmirst, dzinējmedības tas pats tikai uz gaidi. un to ja dzīvnieks ir vismaz kādi 15-20m no tevis savādāk nevar saprast kru tēmē. stikli gaiši, pietuvina tā ka it kā blakus būtu tos 100m pārāk jaudīga, bet gaismas caurlaidība drusku pašvkāka ja salīdzināt ar manējo.
Es tavā vietā tomēr var būt ņemtu to ar 56. Bet atkal vai tev ir nepieciešams tas pusmēness stikls, ja var iegādāties vienkāršu apaļo, vai tomēr tev ir zemie kronšteini un nav parasto tēmekļu uz stobra, tad cita lieta der, bet pirms kaut ko eksperimentēt tomēr labāk pielikt un visu salīdzināt, vai derēs uzmontēt vai nē, savādāk būs tā, nopirki, manta laba, bet uzstādīt nu nekādi nesanāk, dažiem tā gadījās :(
Protams tas ir mans viedoklis, lēmumu tev pašam jāpieņem kā un ko darīt!!!
Šauj garām.
Kolēgus apsveicu ar pagājušajiem kosmonautu un lidotāju svētkiem :)
Ja nopietni - gaidei ņem 56mm, dzinējmedībām - tikai platleņķi, neāksties ar tik jaudīgām optikām. Pašam ir Vx-3L 4,5-14x56: lielisks verķis mierīgai pasē'dēšanai - un liekās maximāli tuvu stobra asij (nu tā lai var lupatu izvilkt starp). Par caurredzamību krēslā - mīts! Zeiss tev krēslā dos tikai īsu brīdi papildus tam laikam, ko piedāvā Leo, bet pa lielam aptuveni vienādos laikos ar abām optikām mežacūka optikā kļūs tikai apveids bez formas. Šauj garām.